Het succesverhaal van Forever21

  • Geschreven door
  • .

Forever 21 is wereldwijd een bekende naam bij veel modeliefhebbers. Mede door de opening van een flagship store in Amsterdam is het merk met een fast fashion strategie, ook in Nederland erg populair. Het concept startte in 1984 met een eerste winkel opgericht door Don Chang en het doel was om goedkope versies van dure mode te verkopen. Het commerciële succes dat volgde kwam voornamelijk voort uit de herinvestering van de winst in nieuwe winkels. Door elk half jaar een winkel te openen is het bedrijf in dertig jaar uitgegroeid tot een modeketen met meer dan 600 winkels in 131 landen!

Delen

Influencers
Het modemerk ziet dat fashion publishers en bloggers steeds meer invloed hebben op hun doelgroep. Om consumenten te bereiken via publishers/bloggers is affiliate marketing dan ook steeds belangrijker geworden voor het merk. Publishers krijgen bij het affiliate programma de vrijheid zelf hun favoriete items uit te zoeken en te promoten. Door deze aanpak stijgt de geloofwaardigheid van het merk en wordt een groter deel van de doelgroep bereikt.

Forever 21 & Awin
Om het merk beter te positioneren in Nederland is Forever 21 een samenwerking gestart met Awin. Het succes van het affiliate programma komt mede voort uit een goede vertaling van de bedrijfsstrategie van Forever 21 naar de praktijk. Doordat Awin professioneel advies geeft over de juiste samenstelling van campagnes en inzet van relevante kanalen wordt een goede afstemming gevonden tussen het merk en de publishers.

"We zien Awin als een verlengstuk van onze organisatie, die in staat zijn om onze strategie door te vertalen naar de juiste kanalen."

We zien een enorme groei vanuit alle kanalen en die trend zal voorlopig zeker doorzetten. Volgend jaar krijgen we bovendien een nieuw, groter distributiecentrum waardoor er nog meer ruimte komt om te groeien, ook in online verkopen. Denise Bruens (Online Marketing Manager Europe bij Forever 21)

Toekomstvisie
Forever 21 heeft eigenlijk maar één doel: groeien! De doelstelling op korte termijn is de merkbekendheid vergoten door de inzet van originele campagnes en de doelgroep kennis laten maken met hun fast fashion strategie. Dit moet bijdragen aan het behalen van de doelstelling op lange termijn, namelijk een gevestigde naam zijn in de Europese markt. Andere middelen die hiervoor worden ingezet zijn het openen van meer winkels en het inzetten van online kanalen en marketingtools.

Bent u een publisher en nog niet actief voor Forever 21? Meldt u zich dan aan via deze link.

Delen