Interview: Black Friday, een niet te missen kans volgens bespaarsite Goedkoop.be

Goedkoop.be is ‘the place to be’ voor iedere Vlaming die op zoek is naar informatie, waaronder artikelen, die hen helpt te besparen op zowel geld, tijd als energie. Bovendien worden de bespaartips concreet gemaakt door ook de beste deals en hoogste kortingen aan te bieden van meer dan 330 webshops. Hoe gaan zij Black Friday dit jaar aanpakken? Wij spraken met Yvonne Bierings, accountmanager van Goedkoop.be.

Delen

Hoe groot is het event Black Friday in België? Welke impact heeft het event gehad op je business de afgelopen jaren?

Als ik enkele jaren geleden aan mensen vertelde over ‘Black Friday’, kreeg ik vaak de vraag wat dat was. Tegenwoordig lijkt het een algemeen begrip te zijn geworden. Dat is ook webshops niet ontgaan. In de voorbije jaren was het opmerkelijk dat steeds meer adverteerders op dit event in wilden spelen.

2016 was wat dat betreft echt een topjaar. Adverteerders die de afgelopen jaren al inspeelden op Black Friday, pakten het afgelopen jaar nóg grootser aan. Anderen die er eerder niets van wilden weten, beseften dat zij mee moesten in deze flow. Zo werd Black Friday steeds bekender en groter. Voor dit jaar is het wat mij betreft een feit: het is een gemiste kans als je als (online) shop niet meedoet aan het hele ‘Black Friday-gebeuren’.

Voor een bespaarsite is het vooral interessant om te kijken hoe je het maximale aan je
bezoekers kunt bieden. Aangezien Goedkoop.be een verzamelsite is voor promoties van diverse webwinkels, was de keuze snel gemaakt om een speciale themapagina te maken waar onze bezoekers in één oogopslag alle huidige promoties konden vinden. Wat ons betreft een groot succes. We ontvingen veel positieve geluiden. Bezoekers waren enthousiast en tevreden, omdat ze vonden wat ze wilden vinden…korting en bespaartips. Wij waren blij, omdat we de bezoeker dit konden bieden. Kortom, een win-win situatie. De adverteerder wint daarnaast ook nog door extra in de kijker te staan op onze site.


Wat zijn jullie plannen voor Black Friday 2017?

Ook dit jaar hebben we weer een speciale themapagina voor Black Friday. Hier tellen we alvast af naar het spectaculaire kortingenfestijn. De Black Friday promoties krijgen een mooie plek op deze pagina, zodat de bezoeker snel al het voordeel binnen handbereik heeft.

Maar dat is nog niet alles. We leggen onze focus ook graag op content. Hiervoor schrijven we artikelen met bespaartips voor onze bezoekers. Ook zetten we onze nieuwsbrief en Facebookpagina graag in voor dit unieke event. We doen er alles aan om onze bezoekers te helpen met besparen. 

Welke producten zullen de hardlopers zijn dit jaar, denk je?

Producten die het altijd goed doen zijn kleding en verzorgingsproducten. Je hebt ze toch nodig, dus waarom zou je ze niet kopen met korting? Black Friday is hier het ideale moment voor en hoge kortingen triggeren een impulsaankoop.

Als ik verder kijk naar cijfers van de afgelopen jaren, dan vliegt de elektronica er dit jaar ook weer uit. Die wasmachine, laptop of tv die toch al bijna aan vervanging toe was, wil je maar wat graag kwijt als je die in kunt ruilen tegen een extra voordelig en spiksplinternieuw model.

Daarnaast is dit het ideale moment om al je feestinkopen te doen. Fotoboeken, spelcomputers, speelgoed, lekkernijen, sieraden, parfum, geschenksets en nog veel meer. ‘Hulpsinterklazen en -kerstmannen’ zullen dit zeker niet aan hun neus voorbij laten gaan.

Nemen jullie ook deel aan het Cyber weekend en Cyber Monday?

Zeker! Juist als bespaarsite die zich focust op online shops, is het interessant om verder te kijken dan Black Friday. De kortingen houden immers nog niet op vrijdag op, die gaan lekker door. Naast de speciale themapagina voor Black Friday, hebben we ook een themapagina voor Cyber Monday. Zowel in het weekend als op maandag zullen we alle huidige promoties netjes bijhouden, om zo onze bezoekers optimaal tot dienst te zijn.

Wat zijn je voorspellingen met betrekking tot het succes voor Black Friday/Cyber Weekend dit jaar in België?

Hoewel er vorig jaar al een enorme stijging zat in de populariteit van Black Friday, verwacht ik dit jaar nóg veel meer bezoekers die op zoek zijn naar de hoogste kortingen. Als we kijken naar de cijfers van voorgaande jaren, zien we qua bezoekersaantallen een stijging van 46% van 2014 op 2015. De stijging in 2016 ten opzichte van 2015 rees helemaal de pan uit met maar liefst 414%!

Ik denk dat de percentuele stijging dit jaar groot zal zijn, maar niet zo groot als voorgaand jaar. 2016 was naar mijn idee toch wel echt hét jaar van de Black Friday introductie in België. Maar we zullen zien, wie weet overtreft het alle verwachtingen. Wij bij Goedkoop.be gaan er in ieder geval voor!