Draai Comparison Shopping Services (CSS) via Awin

Nu is de perfecte tijd om je CSS activiteiten te draaien via het Awin netwerk.

Delen

Na de record brekende boete van 2,4 miljard euro voor Google in 2017 van de Europese Commissie, lanceerde de zoekmachine gigant zijn partnerprogramma Comparison Shopping Service (CSS). Dit stelde CSS-partners in staat om namens adverteerders te bieden naast Google Shopping campagnes en om advertenties te plaatsen. Google introduceerde ook parallelle tracking voor CSS om de gebruikerservaring te verbeteren door de laadtijden van de pagina's te verkorten.

We hebben onlangs aan alle publisher gecommuniceerd dat Awin-tracking zal werken met parallelle tracking en publishers voor wie die relevant is kunnen contact opnemen met de lokale technische teams voor een uitleg om dit te kunnen opzetten.

Deze veranderingen in de sector moeten ook weerspiegeld worden in de voorwaarden van onze adverteerders voor de publishers met wie ze werken. Daarom hebben we twee nieuwe clausules toegevoegd aan de voorwaarden van adverteerders op hun profiel. Het is belangrijk dat alle adverteerders deze voorwaarden in hun profielpagina's updaten om aan te geven of ze via CSS gepromoot willen worden. Zodra deze voorwaarden zijn bijgewerkt, kunnen publishers per adverteerder zien of ze openstaan voor deze mogelijkheden of niet.

Hou er rekening mee dat publishers alleen de aangepast voorwaarden kunnen zien nadat ze ingediend zijn.

Wat zijn de voordelen van werken van CSS partners?

Werken met onze CSS partners via Awin in plaats van Google Shopping bespaart u geld.

Bij het plaatsen van Google Shopping advertenties direct bij Google kom er een commissie van 20% boven op het bod. In een poging om bekendheid te genereren onder handelaren die nog niet bekend zijn met de nieuwe CSS-mogelijkheid, heeft Google een aantal incentives geïmplementeerd. Een van deze incentives is dat Google deze 20% commissie boven op het bod niet in rekening brengt bij CSS-partners zodat CSS-partners momenteel per bod besparen en je campagnes beter kunnen optimaliseren. Daarnaast maakt het draaien van CSS-activiteiten via Awin de betaling op basis van CPS mogelijk, zodat je alleen betaald voor gevalideerde sales.

Als je al gebruikt maakt van Google Shopping is nu de perfecte tijd om over te stappen naar een CSS partners via Awin. Of neem in overweging om te testen met een van onze geselecteerde CSS partners.

Om te starten, pas de programma voorwaarden aan omtrent CSS en neem contact op met je contactpersoon voor een introductie aan een van onze partners.

Gerelateerde artikelen