Aan de slag met affiliate marketing bij Awin

  • Geschreven door

In het eerste deel, van onze twee-delige serie, delen we een overzicht van de belangrijkste aanbevelingen voor van starten met affiliate marketing bij Awin

Delen

Creëer je eigen website concept

Het belangrijkste deel van uw affiliate reis is hoogstwaarschijnlijk het concept en het ontwerp van uw website. Dit is namelijk de basis waarop adverteerders beslissen of ze met u willen samenwerken en hoe consumenten in aanraking met u komen. We raden u daarom aan om concrete ideeen en gedachtens te hebben die relevant zijn voor de sector waarin u actief wilt zijn. Zorg er vervolgens voor dat het concept duidelijk en helder is, zodat u dit gemakkelijk op andere kan overbrengen. Wanneer u uw website aansluit bij een affiliate netwerk is uw website het eerste wat potentiële klanten van u zullen zien, het is dus enorm belangrijk om een goede eerste indruk achter te laten.

Verstrek zoveel mogelijk informatie

Wanneer u aangesloten bent bij Awin zal u gevraagd worden een publisher profiel in te vullen. Dit moet een adverteerder (of hun accountmanager) voorzien van alle informatie die zij nodig hebben om uw website en uw concept te begrijpen. Dit is o.a. een mooie kans om uw website in de spotlight te zetten. Selecteer de belangrijkste promotieruimtes zodat u ze een goed beeld geeft over hoe hun merk en producten gepromoot kunnen worden. Daarbij is het ook belangrijk om up-to-date contactgegevens te delen voor als een adverteerder u wilt contacteren.

Neem de tijd om u aan te melden bij affiliate programma's

Nadat u tijd gespendeerd heeft aan een concept voor uw website, zullen links toevoegen van relevante retailers u volgende stap zijn. Consumenten zullen het meest reageren op merken die aansluiten bij uw imago. Dit zal ervoor zorgen dat gebruikers betrokken blijven en naar uw site terugkeren. Daarnaast zullen adverteerders erg meewerkend zijn als ze een relevante en duidelijke connectie zien tussen van uw affiliate site en hun eigen producten. Dit zal voor meer verkopen en commissie zorgen voor beide partijen. Blijf vooral gefocust en kieskeurig tijdens het aan aanmelden voor affiliate programma’s. Dit zal u helpen de kwaliteit en oprechtheid van uw website te behouden.

Voeg affiliate links toe

U heeft nu veel tijd besteed en moeite gedaan om een ​​website te creëren waar adverteerders mee samen willen werken en consumenten tijd op willen doorbrengen. Het moment is nu aangebroken om affiliaite links toe te voegen. Om het proces zo eenvoudig mogelijk te maken voor publishers, bieden wij verschillende mogelijkheden om links gemakkelijk aan uw website toe te voegen:

  • Link Builder - als u iets specifiek schrijft of plaatst, kopieer en plak de gewenste URL van de productpagina dan simpelweg in de link builder van de Awin-interface. Na het programma te selecteren dat u wilt promoten, zal automatisch een affiliaite tracking link voor u gemaakt worden. Deze kunt u direct aan uw website toegevoegen.
  • Convert-a-Link - dit is een makkelijke oplossing voor publisher die zich liever concentreren op het content gedeelte en Awin de rest wil laten beheren. Zorg ervoor dat u Convert-a-Link heeft ingeschakeld in de gebruikersinterface, kopieer en plak het stuk JavaScript-code onderaan elke pagina van uw website en klaar is kees. Eenmaal geïntegreerd, zal de JavaScript automatisch uw normale links omzetten in tracking links, zonder dat deze er anders uitzien op uw website. Als u nog niet bent aangemeld bij een adverteerder die u heeft genoemd, zal Awin u automatisch aanmelden voor hun affiliate programma. U kunt commissie verdienen zodra u bent toegelaten tot het programma van de adverteerder.
  • Mijn Awin - download onze Chrome-browser extensie waarmee u met één klik op de knop een Awin adverteerders website kunt doorzoeken en een op maat gemaakte trackinglink genereert. U kunt deze links ook rechtstreeks delen op uw social media kanalen.
  • Create-A-Feed - als u een compleet assortiment wilt weergeven of vergelijken met één of meerdere adverteerders, kunt u met de Create-A-Feed-functionaliteit een aangepaste feed maken die via XML of CSV direct kan worden gedownload naar de interface van uw website.

Als u meer wilt lezen over hoe u met affiliate marketing kan beginnen, neem dan zeker een kijkje op onze blog waar binnenkort deel twee verschijnt. Kunt u echt niet langer wachten? Schroom dan vooral niet contact met ons op te nemen middels e-mail of bel +31 20 555 - 8900. 

Nog geen publisher bij ons en u wilt direct bij ons starten? Meld u dan hier aan.