Go big and go niche, or go home

  • Geschreven door

De klant centraal stellen lijkt de oplossing. Maar aandeelhouders kiezen elk jaar nog steeds voor verlies in ruil voor marktaandeelwinst.

Delen

Dat is misschien wel goed  voor de consument maar niet voor de markt, aldus Stijn Kruijssen. Het roer moet om, zowel bij grote als kleine spelers. Dat vinden zowel hij als host Krijn Schuurman althans. Organisaties moeten de balans zien te vinden tussen de klant centraal zetten tegen alle kosten en kijken naar wat de consument echt wil.  Voor wie voeg je waarde toe en tegen welke prijs?  Is de stelling: Go Big and Niche or go Home hierop het antwoord?

In deze podcast deelt Stijn van Fashcom zijn visie over o.a. customer centricity, personalisatie en de positie van multibrand retailer leaders. Is jouw business al future proof?

Thema’s van deze podcast:
  • Hoe maak je je business future proof?
  • Hoe zorg je dat je relevant blijft voor je huidige partners?
  • Personalisatie in een niche markt.
  • Customer centricity, onderdeel van je bedrijfsvoering of een strategie?

Over de sprekers

Krijn Schuurman (moderator) heeft een voorliefde voor innovatie, nieuwe technologie en dito-business modellen. Vanwege zijn vermogen om complexe zaken begrijpelijk te maken, is hij een frequente gast op de tv en radio waaronder BNR Nieuwsradio.

Stijn Kruijssen (FashCom) is mede-oprichter van FashCom, het bedrijf achter o.a. de webshops Boxers.nl en Sokken.nl.

 

Disclaimer: Door onderstaand formulier in te vullen en op de knop 'Stuur mij de podcast link' te klikken, ga je ermee akkoord dat we je een e-mail sturen elke keer een nieuwe Awin podcast is gepubliceerd. (Een Awin podcast wordt elke twee weken uitgebracht).