Axel Springer benoemt Adam Ross tot nieuwe Chief Executive Officer van Awin.

  • Geschreven door
  • .

Axel Springer benoemt Adam Ross als Chief Executive Officer (CEO) van Awin, als opvolger van Mark Walters, die lid wordt van de Raad van Commissarissen.

Delen

Als CEO van Awin is Adam Ross nu de drijvende kracht achter de verwezenlijking van de ambitieuze groeivisie van het bedrijf.

Met het vertrek uit de Executive Board van Awin laat Mark een indrukwekkende erfenis na. Samen met Adam Ross, CTO Peter Loveday en meer recentelijk CFO Virpy Richter, heeft hun leiderschap de groei van Awin's grootste affiliate netwerk in Europa vormgegeven tot een netwerk met meer dan 1.000 werknemers in 15 markten en drie continenten, met een meer dan verdubbeling van de EBITDA naar 48 miljoen euro tijdens hun ambtstermijn. Vele belangrijke mijlpalen werden in deze periode bereikt, waaronder de samenvoeging van Affiliate Window, zanox en affilinet, organische groei in de Amerikaanse markt, de overname van ShareASale en de uitbreiding naar Australië en Zuidoost-Azië met de aankoop van Commission Factory.

Met Mark's uitgebreide ervaring met Awin en de performance-industrie is hij uitgenodigd om toe te treden tot de Raad van Commissarissen van Awin door de voorzitter en Axel Springer CFO, Julian Deutz.

Mark Walters, lid van de Raad van Commissarissen van Awin, zegt: "Deze stap is bitterzoet - ik zal het missen om zo hands on te zijn als tijdens mijn tijd bij Awin, maar ik ben erg trots op het wereldwijde bedrijf dat ik heb opgebouwd met Peter, Adam en in de afgelopen jaren met Virpy, en ik ben blij dat ik Awin kan blijven steunen in de Raad van Commissarissen. Na het recente overlijden van mijn vrouw heeft mijn familie mij meer dan ooit nodig, dus ik wilde mijn operationele werklast verminderen. Met zijn aantoonbare ervaring ben ik vereerd om de teugels over te dragen aan Adam. Zijn benoeming tot mijn opvolger is een natuurlijke volgende stap in zijn carrière, en als gerespecteerd bestuurslid zal het ongetwijfeld welkome nieuws zijn voor zowel de medewerkers van Awin als voor onze partners".

De benoeming van Adam Ross als opvolger van Mark is een hoogtepunt van zowel zijn bijdrage aan deze strategische initiatieven als van zijn hooggewaardeerde 15-jarige ambtstermijn als Chief Operating Officer (COO) van Awin. Met Peter en Virpy zal Adam het bedrijf leiden op een cruciaal keerpunt voor Awin, nu het begint aan de opbouw van 's werelds toonaangevende open partner-ecosysteem.

"Ik heb een ambitieuze visie voor Awin voor de komende drie jaar om ons wereldwijde netwerk te transformeren in een martech platform met veel mogelijkheden, een platform dat grote en kleine bedrijven in staat stelt om samen te werken voor wederzijds succes", legt Adam Ross, CEO van Awin, uit. "We hadden een fenomenaal 2020 en zijn daar, gezien de omstandigheden om ons heen, nederig door geworden. Het zou gemakkelijk zijn voor Awin om zelfgenoegzaam te worden, maar hoewel ik enorm trots ben op wat we hebben bereikt, met name op de veerkracht van onze medewerkers, is er nog veel werk aan de winkel om onze evolutie voort te zetten. We hebben goed geluisterd naar onze klanten en hebben een scala aan producten en functies die in ontwikkeling zijn of binnenkort worden uitgebracht en die ons in staat stellen om aanzienlijk meer waarde te leveren voor onze partners. Ik zal de hele organisatie richten op die duidelijke missie en kijk met grote hoop, doelgerichtheid en opwinding uit naar de toekomst".

Julian Deutz, CFO Axel Springer SE en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Awin: "Ik wil Mark bedanken voor het uitstekende werk dat hij de afgelopen tien jaar heeft verricht. Hij heeft zich enorm ingespannen en uitstekende marktkennis in zijn rol gestoken en heeft Awin ontwikkeld tot een echte wereldwijde marktleider op het gebied van affiliate marketing. Zowel de organische als de niet-organische groei die Awin de afgelopen jaren heeft laten zien, zijn het resultaat van Mark en zijn team. Axel Springer is dankbaar dat hij in de Raad van Commissarissen blijft om Awin te blijven ondersteunen met zijn buitengewone ervaring. We zijn ervan overtuigd dat we in Adam de ideale opvolger voor Mark hebben gevonden. Dit is een belangrijke stap, zowel voor hem als voor het hele bedrijf. Dit dient ook als een sterk voorbeeld voor Awin's "promoten van binnenuit" beleid. Ik kijk er naar uit om met Adam en het hele managementteam samen te werken en ik wens hem het allerbeste voor zijn nieuwe rol. Axel Springer zal zich de komende jaren blijven inzetten om de toekomstige groei van Awin verder te ondersteunen".

De Awin Executive Board zal als vier leden blijven bestaan, waarover verdere informatie  volgt. De dagelijkse bedrijfsvoering wordt niet beïnvloed door deze veranderingen.

Delen