Succesverhaal: Mobile Vikings & Coolblue

  • Geschreven door
  • .

Bij het ontstaan in 2009 was Mobile Vikings (MV) de eerste Belgische network operator met een fair usage beleid voor mobiel verkeer. Sinds het ontstaan streeft Mobile Vikings naar een mobiel ecosysteem dat gefocust is op een community waarbij gebruikers profiteren van low-cost abonnementen, gecombineerd met gemak en plezier.

Delen

Door het gebruik van een eigen software platform maakt het bedrijf het mogelijk om extra services aan te bieden aan zowel haar eigen community (de Vikings) alsook aan andere communities. Mobile Vikings is daarmee dé pionier op het gebied van mobiele communities en dat maakt het voor concurrenten moeilijk om zich op de markt te onderscheiden. Met het motto “Gratis mobiele communicatie is een recht” veroveren ze de mobiele markt.

Viking punten

Het bedrijf werkt niet alleen met een innovatief business model, maar heeft zelfs haar eigen munteenheid gecreëerd: de Viking punten. Iedereen in de community, de Vikings, kan 15 punten verdienen door een vriend/collega/familie lid te laten aanmelden. Deze kunnen gebruikt worden als korting op extra belminuten of gesprekken via Viking Talk. De laatste dienst maakt het mogelijk om goedkoop met mensen in het buitenland te bellen over het internet. Viking punten kunnen overigens ook verdiend worden via speciale aanbiedingen bij bedrijven die een (online) samenwerking aan zijn gegaan met Mobile Vikings.  

Awin en MV hebben beide een bedrijfscultuur waar innovatie, bescheidenheid en een bepaalde opstandigheid centraal staan. En natuurlijk genoeg ruimte voor plezier!

Bijzondere samenwerking

Eén van deze samenwerkingen blijkt enorm succesvol te zijn, namelijk die met Coolblue. Coolblue heeft verschillende online webshops onder zich waarbij ze verschillende producten zoals telefoons en telefoon accessoires aanbieden. De match werd gemaakt via de Mobile Vikings prepaid kaarten. Dat de samenwerking goed werkt, heeft te maken met het feit dat beiden partijen dezelfde doelgroep hebben (70% man met een leeftijd tussen 17-30 jaar) en de positie van beiden merken in de markt. Mobile Vikings legt uit dat de keuze om met Coolblue samen te werken vooral een logische keuze was. Niet alleen hebben beiden partijen een grote interesse in technologie en gadgets maar ze matchen ook op professioneel gebied. 

Maar hoe werkt deze samenwerking nou precies? Wanneer een klant van Mobile Vikings shopt bij Coolblue, krijgt de klant 4% cashback op de aankoop. Deze 4% cashback vertaald zich in Viking punten, waarmee de klant zijn/haar simkaart kan opladen. Op die manier betaalt Coolblue eigenlijk de telefoonrekening van de Viking dat shopt bij Coolblue. 

Het begon allemaal met een belletje tussen Awin en Coolblue, waarbij er gesproken werd over cashback publishers. Coolblue streeft er naar om alleen met kwalitatieve cashback partijen samen te werken. Maar wat betekent dit eigenlijk? Voor Coolblue hield dit in dat de partij loyale klanten, een community gevoel en een soort gelijke merkbekendheid moet hebben. Vervolgens kwam de telecom afdeling van Coolblue met het idee om samen te werken met Mobile Vikings. Dit was precies waar Mobile Vikings ook naar op zoek was. Zo ontstond er een match op het juiste moment en de juiste tijd!

"Bij Awin ligt de lat altijd hoog. De kwaliteit sijpelt overal door. Zo is de interactie met de gemotiveerde awin-medewerkers voorbeeldig, zonder uitzondering: dankzij een niet aflatende proactiviteit en een grondige follow-up komen we nooit voor verrassingen te staan. Integendeel: de samenwerking wordt er logischerwijs alleen maar productiever door. Stelletje helden zijn het." Tom Claus – startup & partnership evangelist bij Mobile Vikings

Toekomst van Mobile Vikings

De toekomst van het Mobile Vikings ecosysteem zal gericht zijn op het zoeken naar nieuwe manieren om de Belgische markt innoverend te blijven toetreden, waarbij uitdaging centraal staat. De mobiele provider heeft met haar webshops de perfecte integratie gevonden  bij Awin, maar bovenal, streven ze naar het hetzelfde doel om game changers naar de markt te brengen! 

Delen