Awin Publisher Stories – Katarzyna Kedzierska, Simplicite.pl

  • Geschreven door
  • .

Het is weer tijd om een Awin Publisher haar verhaal te laten vertellen! Ook deze keer hebben we een publisher gevraagd wat zijn/haar ‘road to succes’ is tot online ondernemer met behulp van affiliate marketing.

Delen

Vandaag de beurt aan Katarzyna Kedzierska. Een succesvolle advocate die naast het introduceren van de gedeelde werkruimte in Polen ook nog een enorm populaire (minimalistische) blog op na houdt: simplicite.pl. Ze legt ons uit hoe zij initieel afkeurend stond ten opzichte van affiliate marketing maar nu trots is op de successen die ze heeft bereikt door middel van affiliate marketing. 

Vertel eens wat meer over uzelf- hoe lang maakt u al gebruik van affiliate marketing en hoe bent u er in gerold? 

Ik ben een blogger, advocate en minimalist. Ik startte mijn blog Simplicite in augustus 2013 en ondertussen is het de populairste Poolse blog over eenvoud en minimalisme.

Mijn doel is mensen te inspireren om een beter, eenvoudiger en gelukkiger leven te leiden. Ik bedoel dus echt ‘less is more’, in alle opzichten. Een belangrijk deel van mijn blog is het slow fashion project, genaamd “Szafa Minimalistki” (Minimalist Closet), waarbij ik haarfijn uitleg u hoe een capsule wardrobe –een minimalistische en efficiënte garderobe- opzet en onderhoudt. Voor dit gedeelte gebruik ik affiliate marketing.

Ik gebruikte voor het eerst affiliate links op mijn blog in januari 2015 voor mijn ‘Sale Guidebook” en het was een schot in de roos, een groot succes! Het principe is eenvoudig; mijn lezers zijn op zoek naar kwalitatieve en betaalbare kleren en accessoires, wat bijzonder moeilijk is geworden door de enorme grote keuze in de winkels. Ik zorg als het ware voor een voorselectie.

Hoe lang duurde het voor u de eerste sale genereerde?

Eerlijk gezegd, de eerste verkoop vond vrijwel meteen plaats. Ik moet toegeven dat ik lange tijd afwijzend stond tegenover affiliate marketing op mijn blog, maar toen ik er eenmaal mee aan de slag ging, werd het een enorm succes waar ik nog steeds trots op ben!

Welke instrumenten of technologieën helpen u om (meer) sales te genereren? 

Photoshop :). In mijn geval gaat het voornamelijk over het idee zelf. Ik begon met een simpele lijst van een aantal kledingstukken en accessoires die ik geselecteerd had, maar ondertussen is het geëvolueerd naar een echte shopping gids boordevol inspiratie. Ik heb bijvoorbeeld 31 looks samengesteld, met slechts 15 fashion items,  een slow fashon uitdaging! Ik gebruik Photoshop om deze stijlgidsen samen te stellen, omdat het me de nodige flexibiliteit verleent.

Wanneer besloot u om full-time aan uw website te werken?

Dat heb ik niet. Bloggen is een van mijn professionele activiteiten. Behalve mijn blog, run ik mijn eigen boetiek en een advocatenbureau. Ik ben ook mede-eigenaar van een van de eerste gedeelde werkruimtes in Warschau, Copoint genaamd.

Heeft u gaandeweg uitdagingen ervaren?

Natuurlijk, al sinds het begin. Het idee van mijn blog draait volledig rond minimalisme, waar ik mijn lezers in principe aanspoor om minder te kopen. En dat lijkt op het eerste zicht een beetje tegenstrijdig met affiliate marketing.

Ik startte mijn fashion capsule wardrobe met dagelijkse foto’s van mijn eigen garderobe. Al snel kreeg ik vragen als: “ Waar heeft u dat jurkje gekocht?”, “Waar kan ik iets soortgelijks vinden?” en “Wat raad u me aan om te dragen?”. Dus plaatste ik links naar specifieke producten.

Het neemt allemaal veel tijd in beslag, op zoek gaan naar de juiste links en items. Dat was het moment dat ik voor het eerst affiliate marketing overwoog.

Welke ervaring of gebeurtenis is u tijdens uw aanraking met affiliate marketing het meest bijgebleven?

Het enige probleem waar ik voortdurend tegenaan loop zijn uitverkochte items. Het is op zich best moeilijk een stijlgids voor te bereiden en te publiceren, vooral tijdens de koopjesperiode, zonder dat de lezers meteen vragen; ‘”waarom is het al uitverkocht?” Het is wie het eerst komt, het eerst maalt, vrees ik :).

Welke les heeft u geleerd en wilt u graag delen met andere publishers?

Ik heb veel moeten leren, maar als er dan toch een iets is dat ik zeker wil meegeven, is het wel dit: wees creatief! Kopieer anderen niet en durf anders te zijn. Blijf dus weg van voor de hand liggende oplossingen. Denk aan uw eigen website, blog en lezers. Wie zijn ze? Wat hebben ze nodig? Wat kan jij doen om hun leven gemakkelijker te maken? En vooral, win hun vertrouwen. Zonder vertrouwen, geen sales!

Word jij onze volgende Awin Publisher Story? Mail uw verhaal dan naar marketing.be@awin.com

Delen