Het succes van Bankshopper op de financiële markt

  • Geschreven door
  • .

Bankshopper.be is een onafhankelijke, financiële vergelijkingswebsite waar consumenten spaarrekeningen, leningen en kredietaanvragen met elkaar kunnen vergelijken en de producten kunnen aanvragen. Bovendien worden consumenten via nieuwsbrieven en social media geïnformeerd over het laatste nieuws op het gebied van rentewijzigingen en banken.

Delen

In 2008, ten tijde van het faillissement van de bekende IJslandse bank en tevens de start van de financiële crisis, werd Bankshopper opgericht als forum waar de gedupeerde Belgische spaarders zich konden verzamelen. Mensen die actief waren op dit forum vormden samen een front en gingen intensief onderhandelen met voormalig minister Jonkers. Dit bleek een groot succes, want al binnen een half jaar kregen de Belgische spaarders hun geld terug. Na deze beproeving bleef de wens en vraag naar Bankshopper bestaan en werd het forum omgedoopt tot vergelijkingswebsite. Na een start met alleen spaarrekeningen bleef Bankshopper groeien en uitbreiden tot het punt waar ze nu staan. 

"Het idee van Bankshopper is ontstaan om de kleine consument te helpen in de wirwar van de financiële Belgische markt." - Patrice Dutranoit, oprichter & eigenaar Bankshopper.

De consument staat centraal

Bij Bankshopper staat de consument centraal, in alles wat ze doen. Er wordt altijd vanuit de consument gedacht; waar heeft de klant behoefte aan, wat hebben ze nodig en waar zijn ze naar op zoek. Deze missie heeft mede het succes van de website bepaald. 

"Als we vinden dat projecten en producten passen binnen de missie dan gaan we ermee verder. Past het niet binnen de missie, dan maakt het niet uit hoeveel geld we ermee verdienen, we doen het niet! We vergelijken niet om het vergelijken of om er veel geld mee te verdienen, we houden ons aan de ethische code en zijn er voor de kleine consument, altijd! ", aldus Patrice Dutranoit, oprichter & eigenaar van Bankshopper.

Bankshopper hanteert een sterke langetermijnvisie waar geldt: liever een lang en mooi verhaal schrijven dan kort en onethisch. Een term als ‘snel geld verdienen?’ zal men dus ook niet snel op de website tegenkomen. Een sterke missie met als droom een wereld waar banken en verzekeringen het beste met hun klanten voorhebben. 

Ideale wereld: iedereen ontdekt Bankshopper!

Het is moeilijk om te zeggen hoe Bankshopper precies verder zal groeien. Stap voor stap worden de projecten zo effectief mogelijk geïmplementeerd. Het doel is om te blijven groeien en alle producten op de financiële markt te kunnen aanbieden. De eerste stap wordt gezet door de focus te vergroten. De aankomende tijd zal Bankshopper dan ook de mogelijkheden in verzekeringen onderzoeken en hoe zij deze het beste kunnen aanbieden aan de consument. Verder is het optimaliseren van de zoekmachine een punt waar ze zich op blijven focussen. 

De meerwaarde van Awin

Bankshopper is ruim acht jaar geleden een samenwerking gestart met Awin, waarmee de website haar eerste euro’s heeft verdiend. Na de doorstart als vergelijkingswebsite kwam Bankershopper door te weinig online traffic in eerste instantie niet in aanmerking voor een affiliate programma. Toch had Awin vertrouwen in de site en heeft het de samenwerking doorgezet. En dat is uitgegroeid in een groot succes  wat in de loop der jaren dan ook is blijven groeien.  

Ook geeft Patrice aan dat de samenwerking soepel verloopt door het snelle handelen van Awin accountmanagers. Dit helpt ze om snel in te spelen op ontwikkelingen in de markt. Patrice: “De samenwerking verloopt soepel en fijn, het gemak wat het netwerk met zich meebrengt en het snelle werken maakt dat dit een grote meerwaarde is. Wanneer wij er snel een mailing uit moeten zetten, heb ik binnen een paar minuten alle informatie die ik nodig heb, zo blijft het nieuws vers en kunnen wij de consument snel op de hoogte stellen. Mede dankzij de mooie kans hebben wij altijd de voorkeur aan Awin gegeven. Niet alleen worden betalingen snel en correct geregeld, ook is het gemak van het platform een grote plus. Ik heb altijd verwonderd gekeken naar het feit dat u zo geld kon verdienen." 

Delen