Het Succesverhaal Van Saleduck

  • Geschreven door
  • .

Eén van de grootste internationale bedrijven op het gebied van kortingscodes is Saleduck. Het constant groeiende bedrijf is momenteel actief in zeven veschillende landen.

Delen

Het succes startte in 2012, in België, toen oprichter Domingo Karsten het idee had om de website Solden.be op te richten. Het idee was om gedurende het gehele jaar online kortingscodes aan te bieden, in plaats van alleen tijdens de Solden– dé shopping periode in België. Sinsdien is de website een groot (internationaal) succes!

Een vrije markt in België

Momenteel werkt Solden.be met veel webshops samen om kortingscodes aan te bieden. De website is dit jaar zelfs gelanceerd in zes andere Europese markten! Het succes zit in het feit dat de website de beste (Belgische) promoties aanbiedt uit verschillende segmenten: fashion, shopping & retail, travel, entertainment, home en elektronica. Voor iedere bezoekers is er dus wel een passende kortingscode. In oktober 2014 is het succes nogmaals bevestigd, toen Solden.be zich nummer één platform voor kortingscodes mag noemen in België. 

"Wanneer mensen op zoek zijn naar een online kortingscode, oftewel online solden, is onze website Solden.be de perfecte bestemming omdat het precies biedt waar ze naar op zoek zijn. Het is vergelijkbaar met Black Friday in andere landen." - Rosanne Hortensius, Commercieel manager

Op zoek naar nieuwe markten

In november 2014 kwamen er twee merken bij, namelijk Saleduck en Soldesduck, om het bedrijf ook internationaal op de kaart te zetten. Gedurende het afgelopen jaar zijn deze merken gelanceerd in verschillende landen: Zwitserland, Turkije, Denemarken, Oostenrijk, Finland en Noorwegen; Met als doel om nog meer groei en bekendheid te creëren.

Een sterk IT team maakt het mogelijk dat de website steeds geoptimaliseerd wordt voor de beste gebruikerservaring, zodat bezoekers zo snel en makkelijk mogelijk door de promoties kunnen navigeren. Daarnaast zijn de marketeers van het bedrijf constant op zoek naar manieren om het bereik van de website te maximaliseren. Dit doen ze bijvoorbeeld door het organiseren van het blogger event Solden.be Blogger Day

"Awin is erg pro-actief en levert altijd exclusieve promoties aan– essentieel voor een kortingscode website." - Rosanna Hortensius, commercieel manager

De toegevoegde waarde van awin
De kortingscode website geeft aan dat affiliate marketing het core business model is voor het bedrijf en daarmee onmisbaar. Saleduck werkt samen met verschillende adverteerders, van klein tot groot. Voor Saleduck is het belangrijk dat haar adverteerders investeren in het affiliate programma, daarnaast wordt er graag een samenwerking aangegaan met adverteerders die ambiteus, vertrouwend en flexibel zijn. 

Rosanne Hortinus is daarbij erg tevreden over de samenwerking tussen Awin en de accountmanagers. Ze voegt daar aan toe: "Awin is erg pro-actief en levert altijd exclusieve promoties aan die essentieel zijn voor een kortingscode website.

In de toekomst wil het bedrijf de komende vijf jaar blijven deel uitmaken van de top drie spelers in de markt, een plek waar ze zich nu al bevinden. Een mooi vooruitzicht dat Awin ook naar streeft! 

Delen