Kaer Online, een succesverhaal

  • Geschreven door
  • .

Kaer Online is het verhaal van een jonge, Franse student die het geschopt heeft van stagiair in Affiliate Marketing (bij Awin) tot succesvolle publisher. Met zijn website Codepromotion.be (opgericht na zijn stage) heeft oprichter Florent Le Chuiton één van de grootste kortingscodewebsites in België. En het bedrijf staat niet stil: de uitbreiding naar Luxemburg is ondertussen ook een feit!

Delen

E-mailing wordt flink ingezet
Als online bedrijf is Kaer Online gespecialiseerd in online marketing met jaren ervaring in SEO en SEA. Ze werken daarnaast samen met verschillende platformen zoals Wordpress, Facebook advertising en e-mailing. Het grootste project op dit moment is e-mailing, gericht op Belgique Francophone, een Franstalige gemeenschap in België. Via de website codepromotion.be heeft het bedrijf momenteel een mailingbestand dat bestaat uit meer dan 600.000 e-mailadressen, verspreid over Wallonië en Brussel.

Ook in Vlaanderen zet codepromotion.be voet aan wal. Nog niet zo lang geleden begonnen ze met het uitsturen van dedicated e-mails, waarin soms slechts één promotie wordt opgenomen, maar die wel van de grootste awareness geniet. Het e-mailbestand in Vlaanderen is in korte tijd gestegen naar 150.000 adressen, en dat is nog maar het begin! Kaer Online heeft twee uitvalsbasissen in België, één in Wallonië inclusief Brussel en één in Vlaanderen. Op Facebook heeft codepromotion.be een community die bestaat uit meer dan 54.000 leden. Het is opmerkelijk dat de aangeboden promoties in Brussel en Wallonië niet dezelfde zijn als die in Vlaanderen omdat de promoties afgestemd worden op de voorkeuren van de doelgroep.

"We bestaan ondertussen bijna drie jaar en het gaat goed! We leiden nu 3 stagiaires op, hebben 1 fulltime developer en 4 freelancers in dienst. Het gaat bijzonder goed en daarom zijn we zelfs op zoeke naar een fulltime medewerker!"Florent Le Chuiton

Uitbreiden naar Luxemburg
Codepromo.lu, de Luxemburgse variant, is zojuist gelanceerd en daarmee zijn ze meteen de eerste en enige website in Luxemburg die werkt met kortingscodes! Luxemburg kan op vele vlakken vergeleken worden met de Waalse markt, vandaar dat de aanpak gelijkaardig zal verlopen. En er zijn nu eenmaal adverteerders die zich voornamelijk op Luxemburg willen richten en dankzij codepromo.lu kunnen ze gerichter adverteren.

Veelbelovende toekomst op de prille markt
Kaer Online gelooft dat een bedrijf niet enkel moet focussen op vouchers. Een divers aanbod is in hun ogen zeker een must. Zo voorziet codepromotion.be datafeed voor haar klanten en dat is een primeur voor de Belgische markt. Deze datafeed zorgt er namelijk voor dat alle informatie zoals foto’s en prijzen automatisch geüpdatet en aangepast worden.

Kaer Online wil met zijn website codepromotion.be/lu de markt  kennis bijbrengen. Hiermee bedoelt Florent dat het de Belgische markt wil klaarstomen voor toekomstige spelers. Aangezien er weinig spelers op de markt zijn, wil hij onmiddellijk de beste customer experience aanbieden, zodat het alleen maar beter kan gaan. Als enige speler vervullen ze een belangrijke rol en willen ze het goede voorbeeld geven.

"De markt voor kortingscodes in België is nog niet danig groot. Met onze website willen we een lans breken voor de consument en meteen de beste gebruikservaring aanbieden. Door hoge standaarden te stellen, zullen nieuwe kortingscode-sites niet anders kunnen dan ook aan deze standaarden te voldoen, wat de consument alleen maar ten goede kan komen."Florent Le Chuiton

De ideeën bij Kaer Online blijven maar komen. Hun jongste project, Vacancesinfo.be dat vakantie vergelijkt, dateert van april 2015. Het leek een moeilijk te klaren klus, met veel technisch werk dat veel tijd in beslag nam. De website draait nu op volle toeren en biedt wekelijks 7 nieuwe promoties aan. De website is zeer gebruiksvriendelijk. Door het ingeven van de gewenste data doorzoekt de website vervolgens meer dan 200.000 mogelijkheden. 

Vind het ideale paar in België

Eind 2017 lanceert Kaer Online een gloednieuw project, www.chaussures.be. Het is een portaal om honderdduizenden paar schoenen te verzamelen in Franstalig België en om merken, prijzen, modellen te vergelijken tussen grote namen zoals Zalando, Sarenza, Spartoo, enz... een eerste stap naar een productfeed site geproduceerd in België.


Samenwerking met awin
Door zijn ervaring als stagiair bij Awin heeft Florent een breed netwerk kunnen uitbouwen, waar hij tot op heden nog steeds beroep op kan doen. Hij heeft ook veel kennis opgedaan, die hij slim heeft kunnen inzetten tijdens de opstart van Kaer Online. Dankzij die voorkennis en ervaring was hij bekend met de grootste valkuilen, investeringen en aandachtspunten, die andere starters misschien niet kennen.

Kaer Online en het Awin Belgium Team werken op dit moment nog steeds nauw samen. Door de goede samenwerking vindt er veel kennisdeling plaats tussen de publisher en Awin. 

Delen