OrangeBuddies Media deelt Black Friday inzichten en de 2017 plannen voor het event

  • Geschreven door
Nu Black Friday wereldwijd in populariteit blijft groeien, spreken we met adverteerders en publishers om te zien wat voor impact het event heeft gehad op hun bedrijf en hoe zij zich dit jaar voorbereiden op de grote dag. Ook internationale publisher Orangebuddies Media is Black Friday het event waar elk jaar naar uitgekeken wordt, en een flinke voorbereiding aan vooraf gaat... CEO Sabine Boogers geeft ons een kijkje in de keuken in ons interview met Orangebuddies Media.

Delen

OrangeBuddies Media specialiseert zich in cashback websites en loyaliteit concepten met als doel waarde te bieden aan zowel consumenten als adverteerders bij het online shoppen. CEO Sabrine Boogers deelt met ons hoe Black Friday en Cyber Monday afgelopen jaar hebben gepresteerd in de markten waarin zij actief zijn en vertelt ons hoe zij zich voorbereiden én wat zij verwachten van het event dit jaar.

Hoe groot is het event Black Friday in de markten waar jullie werken? Welke impact heeft het event gehad op je business de afgelopen jaren?

Voor OrangeBuddies Media is Black Friday een groot event dat elk jaar een stijging toont in sales, zoekopdrachten en pageviews.

In de afgelopen jaren hebben we de verkoopcijfers en orderwaarde tijdens het Black Friday weekend zien verdubbelen of soms zelfs zien verdrievoudigen in sommige landen, zoals in Nederland, Duitsland en Italië. Dit heeft ons duidelijk de groei van het event in de verschillende regio's getoond.

Voor de OrangeBuddies leden is het krijgen van gigantisch hoge kortingen plus cashback wat het event heel interessant voor ze maakt. Ze stellen hun aankopen uit tot het Black Friday startsignaal wordt gegeven, omdat ze willen profiteren van de knotsgekke deals die beschikbaar zijn tijdens het Black Friday weekend. Met onze onlangs gelanceerde ShopBuddies-website, waarmee wij 100% cashback aanbieden, krijgen onze leden zelfs nog hogere cashback beloningen tijdens Black Friday en Cyber Monday.

Wat voor plannen heb je voor Black Friday 2017?

Speciaal voor het Black Friday weekend zijn er voor alle landen mediakits beschikbaar die de verschillende displayopties tonen die we onze partners kunnen aanbieden. 

Naast de sales activiteiten hebben we bovendien een speciale marketing en content event plan opgezet om ervoor te zorgen dat onze leden over de hele wereld het grootste aanbod van Black Friday cashback deals gepresenteerd krijgen.

Welke producten verwacht je dat het meest zal verkopen?

Als we kijken naar de aankopen die OrangeBuddies leden deden in 2016, zien we dat de categorie Elektronica het beste presteerde. Dit is overigens geen verrassing, aangezien deze categorie de meeste en beste kortingsdeals heeft tijdens het Black Friday weekend. Onze cashback-leden hebben een meer dan gemiddelde interesse in shoppen met korting, daarom zijn zij een perfecte match met de knotsgekke Black Friday deals.

Voor 2017 verwachten wij dat Elektronica opnieuw een topprestatie zal leveren tijdens het Black Friday weekend. Maar we moeten niet buiten beschouwing laten dat we vorig jaar ook een flinke stijging in andere productcategorieën zagen.  Het is alleen lastig om een specifieke uitblinker te noemen, de aankopen waren verdeeld over verscheidene categorieën. Dit jaar verwachten we dat we na het Black Friday weekend gedetailleerdere statistieken zullen hebben over eventuele opkomende Black Friday categorieën onder onze cashback shoppers.

Zullen jullie ook deelnemen aan Cyber Monday?

Voor ons is Black Friday niet alleen één dag, maar het gehele Black Friday weekend dat eindigt met Cyber Monday. Voor 2017 betekent dit dat we het event de volle vier dagen zullen promoten. Het begint dus op vrijdag 24 november en eindigt op maandag 27 november middernacht. Onze partners kunnen hun deals voor een of twee dagen promoten, of het gehele weekend tegen speciale prijzen.

Hoewel we Black Friday en Cyber Monday promoten in elk land waarin we actief zijn, zien we tussen deze twee dagen wel een verschil qua performance. In sommige markten zoals Nederland, Spanje en Zweden heeft Cyber Monday vorig jaar een veel hogere orderwaarde behaald dan Black Friday, hoewel het aantal aankopen op Black Friday hoger was. Aan de andere kant hebben we ook landen als Italië, Duitsland en Polen waar Black Friday leidend is voor wat betreft het aantal aankopen en orderwaarde. Het kan enkele jaren duren voordat die markten Cyber Monday op hetzelfde niveau hebben gekregen als Black Friday.

Wat zijn jouw voorspellingen voor Black Friday/Cyber weekend in jouw markt?

OrangeBuddies Media is erg gegroeid sinds het Black Friday weekend van vorig jaar. Niet alleen door uit te breiden naar nieuwe markten, maar ook door het aantal leden per cashbackwebsite in elk land te vergroten en de activiteit van onze leden te verhogen. Eerlijk gezegd zijn onze verwachtingen voor het Black Friday weekend van dit jaar hierdoor gestegen naar een nieuw ijkpunt. We moeten op zijn minst de nummers van Black Friday 2016 verdubbelen in onze topmarkten. Voor nieuwe markten hebben we nog geen vergelijking, dus zullen we na het event de gegevens van dit jaar analyseren om vervolgens gedetailleerde doelen te kunnen stellen voor volgend jaar.