Awin bundelt de krachten met Axel Springer Plug and Play in het accelereren van digital marketing startups

  • Geschreven door
  • .
Wereldwijd affiliate netwerk Awin bundelt de krachten met het awardwinnende accelerator programma Plug and Play van Axel Springer om de groei te stimuleren van ad-tech bedrijven die actief zijn in de digitale marketing industrie.

Delen

accelereren digital marketing startups met Axel Springer Plug and Play

Gevestigd in Berlijn richt het Axel Springer Plug and Play 100-dagen programma zich op het bevorderen van de groei van beginnende ondernemingen met veelbelovende digitale businessmodellen. De samenwerking met Awin biedt een unieke kans voor deze startups om te profiteren van zowel een prestigieuze accelerator als de mogelijkheid om hun oplossingen op de markt te lanceren met behulp van de uitgestrekte Awin en Axel Springer netwerken. Geselecteerde startups ontvangen € 25k in startfinanciering, gratis kantoorruimte, begeleiding door succesvolle Europese ondernemers en op maat gesneden Awin ondersteuning.

De Axel Springer Plug and Play accelerator werd opgericht in 2013 als een joint venture tussen Axel Springer SE en de Plug and Play Tech Center in Silicon Valley. Tot nu toe zijn er tien edities van het Plug and Play accelerator programma gehouden en heeft het de prijs voor Best Accelerator 2016 gewonnen tijdens de Corporate Startup Summit.

Met dit partnership zullen Awin en Axel Springer Plug and Play ‘rising stars’ in het performance kanaal identificeren en hiermee innovatie in de industrie helpen stimuleren. Een succesvoorbeeld van een Axel Springer Plug and Play deelnemer is het in Berlijn gevestigde N26, een Europese startup dat met behulp van het accelerator programma mobile banking naar een hoger niveau heeft getild.

Lauri Koop, Managing Director Awin Benelux: “Het Axel Springer Plug and Play-netwerk gecombineerd met zijn kennis, ervaring en reputatie opent veel deuren voor veelbelovende startups. En met de deskundige mentoren, klanten en investeerders in het programma kunnen er optimale resultaten uit de accelerator gehaald worden. Zie bijvoorbeeld N26, een veelbelovende startup dat een duidelijke visie had, maar investering en toegewijde begeleiding goed kon gebruiken. Dankzij het Axel Springer Plug and Play accelerator programma heeft hun product een absoluut vliegende start gehad en zijn zij inmiddels actief in 12 landen.”

Sinds 2000 faciliteert Awin samenwerkingsverbanden tussen adverteerders en publishers in alle soorten en maten, van gevestigde merken tot ondernemers. Awin brengt de zanox en Affiliate Window netwerken samen, die eerder deze maand omgedoopt zijn tot één wereldwijd netwerk.

Jörg Rheinboldt, Managing Director van Axel Springer Plug and Play: "Bij Axel Springer Plug and Play willen we oprichters voorzien van ‘shortcuts’ om ze succesvoller in kortere tijd te maken. Daarom zijn we meer dan tevreden over onze recent gevormde samenwerking met Awin. We zullen in staat zijn om bedrijven met marketing gerelateerde businessmodellen te voorzien van een betere toegang tot relevante business, netwerken, alsmede know-how en financieringsmogelijkheden."

Als onbetwistbaar centrum van het startup-landschap biedt Berlijn toegang tot een enorm vat aan specialistische arbeid en een groot netwerk van investeerders, terwijl de kosten van wonen en werken laag zijn in vergelijking met Londen, Parijs en San Francisco. Bovendien biedt de stad een gevarieerde, internationale omgeving, aangezien 49% van de startup werknemers in Berlijn niet uit Duitsland afkomstig is.

Werving voor het eerste programma is nu open en startups uit heel Europa worden uitgenodigd om te solliciteren. Vanwege het internationale karakter van het accelerator programma is deze Engelstalig en zal het plaatsvinden op het Axel Springer Plug and Play kantoor in Berlijn. De sluitingsdatum is 9 april 2017 a.s. en het programma start op 15 mei 2017.

Voor meer informatie over de samenwerking: https://www.awin.com/be/publishers/axel-springer-plug-and-play-partnership


Aanmelden kan via deze link.

Delen