Awin gaat een wereldwijde partnership aan met Commission Factory

  • Geschreven door
  • .

Awin is een strategisch partnership aangegaan met Commission Factory om hun klanten meer bereik te bieden in Australië en APAC.

Delen

Awin gaat een partnership aan met Commission Factory

Commission Factory is opgericht in 2011 door Managing Directors Zane McIntyre, Mario Johnston en David Hayman en inmiddels werken ze samen met  400+ merken waaronder Virgin Australia, Debenhams, Catch of the Day, The Iconic, City Beach, Sephora, Etihad en Vinomofo.

Met meer dan de helft van de lokale retailers in hun portfolio wordt Commission Factory beschouwd als de Australische marktleider en de beste partner voor affiliate services voor wereldwijde merken die naar de Aziatisch-Pacifische regio willen uitbreiden. Gevestigd in Sydney, hebben ze onlangs hun team uitgebreid om meer ervaring en expertise te garanderen voor de snel groeiende organisatie.                                                                                            

Lauri Koop, Managing Director Awin Benelux: “Deze nieuwe strategische partnership met Commission Factory is een flink stap in ons streven om een wereldwijd platform te zijn dat voordelen biedt voor onze partners met mondiale ambities.  Met het aangaan van dit partnership bieden wij onze partners de gelegenheid om gemakkelijk hun afzetgebied te vergroten naar Australië en APAC en geven we ze bovendien het voordeel als eerste op de hoogte te zijn van de nieuwste trends en ontwikkelingen die daar plaatsvinden.”

Awin zal de trends en ontwikkelingen onder andere delen in de sectie ‘Marktinzichten’ op de website en via de Awin Market Insights newsletter.

Achtergrond
Het aanbieden van  krachtige technologie in combinatie met service en strategische inzichten aan partners, staat voor zowel Awin als Commission Factory op de voorgrond van de organisatie.

In de afgelopen jaren heeft Awin meerdere innovatieve tools geïntroduceerd, waaronder Cross Device Tracking en Payment On Assist, terwijl Commission Factory wekelijkse betalingen voor goedgekeurde sales, real-time tracking en rapportage en een mobiel app voor zowel adverteerders als publishers aanbiedt.

Het partnership biedt strategische waarde voor beide netwerken; Awin zal haar internationale positie uitbreiden, met een afgestemd serviceniveau voor partners die deze markt willen verkennen door de expertise van een sterke lokale speler. Terwijl Commission Factory Awin’s vaardigheid en bereik in Europa en de VS zal gebruiken om hun eigen aanbod te versterken en de nodige steun te waarborgen om hun groei in Azië te kunnen voortzetten.

Mark Walters, CEO Awin zegt: “Deze samenwerking is een natuurlijke stap voor Awin en ons groeiende globale klantenbestand.  Zoals bij elk nieuwe markt zijn er subtiele aspecten die het verschil maken tussen goed en geweldig. Daarom zijn we ervan overtuigd dat de kennis van Commission Factory en de toepassing van onze bewezen service- en compliance methodologie, de sleutel tot succes is voor deze regio.

Zane McIntyre, CEO Commission Factory zegt: “We zijn erg enthousiast om samen te werken met een netwerk als Awin. We houden hun innovatie al jarenlang, vanaf de andere kant van de waterplas, in de gaten, en de waarden, groei en wens om hun klanten de beste ervaring en service te bieden, weerspiegelen die van ons. Het online speelveld van de regio APAC is de afgelopen jaren al sterk gegroeid en we geloven dat we, in samenwerking met Awin, de groei van onze lokale retailers kunnen versnellen en uitbreiding kunnen aanbieden naar onze partners wat we anders misschien niet hadden kunnen verwezenlijken.

Awin heeft momenteel meerdere Australische programma's live met merken zoals  SuperdryEtsyMissguidedEmirates en  Myprotein.

Delen