Awin investeert in commerciële samenwerking Tailify

  • Geschreven door
  • .
Internationaal affiliate marketingnetwerk Awin heeft een strategische investering gedaan in influencer marketingplatform Tailify om commerciële samenwerking te stimuleren en het influencerbereik voor zijn partners te vergroten.

Delen

Tailify, door Starcom MediaVest bestempeld als ‘de startup die hoogstwaarschijnlijk de media industrie zal revolutioneren’, streeft er naar vertrouwen en professionaliteit naar de sector te brengen door adverteerders te koppelen aan invloedrijke contentmakers voor creatieve & high-impact social media campagnes.

Het platform biedt een volledig geautomatiseerde self-service oplossing - waarin campagnes kunnen worden gecreëerd, influencers kunnen worden benaderd en resultaten kunnen worden gemeten - en beheerde campagnes. Alom bekende merken, zoals Coca-Cola, Disney, Unilever, L’oreal en Universal Music Group gebruiken het platform om succesvolle influencer campagnes te draaien, waarmee zij hun bereik en betrokkenheid met de gewenste demografie exponentieel vergroten.

CEO Fredrik Segerby, CMO Fredrik Martin Andersson en CPO Didrik Svendsen begonnen in 2013 in Scandinavië het platform en verhuisden in 2016 het hoofdkantoor naar Londen om hun bereik in de Britse markt te vergroten en internationale campagnes beter te kunnen faciliteren. Tailify werd eerder dit jaar nog wereldwijde partner van L’Oréal na geselecteerd te zijn als één van de vijf startups voor het prestigieuze L’Oréal and Founders Factory accelerator programma.

Influencer marketing is een snelgroeiend onderdeel van de Awin business; het bedrijf heeft in samenwerking met The Hut Group onlangs nog de award voor ‘Best Influencer Campaign’ in de wacht gesleept tijdens de  Performance Marketing Awards. Door dit partnership met Awin aan te gaan, zal Tailify zijn platform aan kunnen bieden aan meer dan 6.000 adverteerders wereldwijd en deze zo de mogelijkheid geven om samen te werken met Tailifys community van social media influencers.

Adam Ross, COO van Awin“Influencer en affiliate marketing delen veel karakteristieken. Het was voor ons beide dan ook een logische stap voorwaarts om te investeren in Tailify. Het Tailify team is ambitieus, boordevol kennis en gedreven. We zien er erg naar uit om nauw met hen samen te werken en al onze klanten de kans te geven om de kracht van influencers te gebruiken.”

Fredrik Segerby, CEO van Tailify: “Werken met Awin is een fantastische strategische ‘fit’ en er zijn voor beide een groot aantal synergieën om te ontdekken. Influencers zijn inmiddels een van de invloedrijkste publishers in de wereld en ons platform laat adverteerders toe om hen op schaal te activeren. We zijn daarom erg enthousiast om onze oplossing nu naar het adverteerdersnetwerk van Awin uit te rollen. Met Awin en L’Oréal aan onze kant bewijzen we ons vermogen om de beste en grootste adverteerders in de wereld te helpen om de kracht van influencer marketing professioneel en op schaal te gebruiken.”

Delen