Awin lanceert derde editie van The Awin Report, ter ere van de digitale diversiteit van het affiliate kanaal

  • Geschreven door
  • .

Wereldwijd affiliate netwerk Awin heeft de derde editie van The Awin Report gelanceerd

Delen

Wereldwijd affiliate netwerk Awin heeft de derde editie van The Awin Report gelanceerd, met een indrukwekkend overzicht van het affiliate kanaal en waarom de inherente diversiteit een tegenpool is voor de problemen die momenteel de online industrie teisteren. 

Met bijdrages van bijna 80 verschillende bedrijven en organisaties uit de sector, komen de volgende aspecten in het report naar voren:

  • Adverteerders realiseren een geschat rendement van een op 16  met het affiliate kanaal.
  • Meer dan de helft van de online shoppers heeft in de afgelopen zes maanden contact gehad met een affiliate service.
  • Sinds de lancering van het eerste Awin report in 2017 is het aantal nieuwe actieve publishers ( +88.559) op het netwerk meer dan verdubbeld is in omvang ten opzichte van 2011-2016 (+ 70.093)
  • De affiliate campagne van The Hut Group heeft voor één van haar merken een omzetstijging van 250% op jaarbasis gerealiseerd.
  • Hoe de BT Group klanten retentie met 20% YoY wist te verhogen via het affiliate kanaal
  • De her-uitvinding van HP's affiliate campagne leverde een rendement op dat 33% boven de doelstelling lag

In de nieuwste editie van The Awin report komen verschillende adverteerders, publishers, agencies en tech providers aan het woord en benadrukken zij allen de diversiteit van het affiliate kanaal, wat tot uiting komt in het spectrum van partners, sectoren, partnerships, business modellen en tech oplossingen die mogelijk zijn.

Daarnaast bevat het rapport talrijke casestudy's waarin affiliate campagnes worden getoond die sterke resultaten hebben opgeleverd  voor merken als de BT Group, Sephora, HP en The Hut Group. In combinatie met thought leadership essays geschreven door experts over onderwerpen als influencer marketing en regelgeving, biedt The Awin Report 2019 een uitgebreide en essentiële gids voor alle digitale spelers.

"Na een turbulent 2018 vol met digitale schandalen en dilemma's op het gebied van gegevensbescherming die de krantenkoppen domineren, hebben merken meer dan ooit behoefte aan een marketingkanaal dat stabiliteit, transparantie en gegarandeerde return on investment biedt. Ook de gevaren van het Facebook- en Google-duopolie op het gebied van reclame was duidelijk zichbaar voor zowel adverteerders als consumenten. Naarmate het aantal affiliate partnerships blijft groeien, biedt de industrie een gezond tegengewicht door de breedte en diversiteit van partnerships. We hopen dat het rapport een duidelijke indicatie geeft van het vermogen van het kanaal om een betrouwbare partner te zijn voor de kostbare marketingbudgetten ", aldus Kevin Edwards, Global Client Strategy bij Awin.

Het Awin Report 2019 is hier gratis te downloaden. Deelnemers aan Affiliate Summit Europe op 13-14 maart kunnen de stand van Awin bezoeken om een gedrukt exemplaar van het rapport te ontvangen.

Delen