Awin lanceert Awin Gold Standard voor adverteerders

 • Geschreven door
 • .

Affiliate netwerk Awin lanceert nieuwe accreditatieregeling voor adverteerders.

Delen

De Awin Gold Standard is ontwikkeld om adverteerders te onderscheiden die een eersteklas affiliate programma uitvoeren op basis van gedefinieerde criteria.

"We kijken uit naar de lancering van de Awin Gold Standard. Dit label stelt een hoge kwaliteitseis aan de adverteerders en biedt transparantie aan de publishers. Optimale tracking, snelle uitbetaling en een duidelijke commissiestructuur worden zo zichtbaar voor iedereen. Een mooie stap in het verbeteren van onze standaarden, eentje die samenwerking met de adverteerders vereist en de publishers al het essentiële laat zien voor een succesvolle promotie." Thomas van der Lee, Head of Client Services Awin Benelux

De Awin Gold Standard biedt publishers de nodige transparantie en is ook bedoeld om positieve veranderingen in de advertentiewereld te stimuleren, zoals snellere betalingen en robuuste trackinginstellingen. Vooral in deze onzekere tijden is Awin blijven streven naar transparantie en bescherming van zijn publishers. De lancering van deze nieuwe accreditatieregeling onderstreept de ambitie van het netwerk om dit tot een topprioriteit voor 2021 te maken.

"We hebben eerder dit jaar met veel plezier een Gold Standard voor affiliate marketing geïntroduceerd onder onze Britse adverteerders. Na die succesvolle introductie zetten we nu de volgende stap en introduceren we de Gold Standard bij al onze 16.500 adverteerders wereldwijd. Adverteerders kunnen zich hierdoor aan een ambitieuze benchmark toetsen, terwijl publishers duidelijkheid krijgen over de zaken waar ze de meeste waarde aan hechten." Adam Ross, Awin CEO

De Awin Gold Standard bestaat uit vijf vaste criteria waaraan adverteerders moeten voldoen om geaccrediteerd te worden. Deze criteria hebben een tweeledig doel. Publishers wordt de best mogelijke ervaring geboden en adverteerders kunnen hun partners een compleet affiliate programma bieden.

De criteria omvatten:

 • Versnelde betalingen
  Het adverteerdersprogramma moet Accelerated Payments bieden en moet het groene licht hebben in het Traffic Light Payment System van Awin. Dit betekent dat goedgekeurde commissies direct bij de volgende betaling aan de publishers worden uitbetaald.
 • Gevalideerde transacties
  De adverteerder moet automatische validatie hebben ingeschakeld of ervoor zorgen dat alle transacties binnen de contractperiode zijn gevalideerd, zodat publishers voor hun bijdragen worden beloond en (in lijn met Accelerated Payments) betaald krijgen voor de transacties die ze helpen genereren.
 • Optimale tracking
  De adverteerder moet gebruikmaken van Awins oplossing voor optimale tracking om de privacybeperkingen van browsers te pareren.
 • Rechtvaardige commissiestructuur
  De adverteerder moet commissie betalen voor alle rechtmatige, bevestigde transacties. Dit betekent dat het programma geen commissiegroepen, producten of klantcategorieën met een nulwaarde mag bevatten.
 • Transparante deduplicatie
  De wijze waarop de adverteerder dubbele betalingen voorkomt, moet voldoen aan de richtlijnen voor best practices van Awin. Voor volledige transparantie moeten adverteerders de details in hun profiel publiceren.

Adverteerders die aan de bovenstaande criteria voldoen, kunnen de Awin Gold Standard aanvragen en een badge ontvangen die in de gebruikersinterface laat zien dat ze geaccrediteerd zijn. Alle Awin-adverteerders die aan de Gold Standard voldoen, zullen duidelijk zichtbaar zijn. Publishers beschikken daardoor over de transparantie die ze nodig hebben om met de door hen gekozen affiliate programma’s te kunnen werken.

Dawn Quigg, Client Services Director van Awin, zegt over het nieuws:

“We zijn verheugd dat we de Awin Gold Standard kunnen lanceren. Deze nieuwe accreditatieregeling is echt bedoeld om de kwaliteitsnormen in onze adverteerdersprogramma’s te verbeteren en de transparantie te bieden die publishers op bepaalde terreinen hard nodig hebben. Dit is nog maar de eerste stap in het verbeteren van de normen. We staan klaar om samen met adverteerders de nodige veranderingen door te voeren, zodat de dingen die er voor publishers toe doen beter zichtbaar worden.”

Klik hier voor meer informatie en voor een eerste blik op de adverteerders die volgens de Awin Gold Standard zijn gecertificeerd.

Om de Gold Standard aan te vragen of om meer te weten te komen over de accreditatie, kun je hier contact met ons opnemen.

Delen