Groei en veerkracht: Het Awin Report 2021 laat zien hoe de affiliate branche zorgt voor een enorme stijging van de e-commerce sales

  • Geschreven door
  • .
Afgelopen jaar zochten bedrijven massaal de flexibiliteit en creativiteit van affiliate marketing op. In het Awin Report van dit jaar vind je hun verhaal.

Delen

Het jaar 2020 zal voor altijd bekend staan als het begin van een decennium dat leidde tot enorme veranderingen.  

Door de pandemie moesten veel fysieke winkels gedwongen de deuren te sluiten en door de uitdagende marktomstandigheden staan veel bedrijven onder grote druk. Meer dan ooit zijn veel bedrijven overgestapt op affiliate marketing om het hoofd boven water te houden in deze unieke situatie. 

We hebben onze partners geholpen door snel te reageren op het veranderende consumentengedrag om zo een wereldwijde omzet van $ 14 miljard in sales te behalen.

Dus hoe heeft ons internationaal netwerk van adverteerders en affiliatepartners bijgedragen aan de 6 miljard kliks en 182 miljoen e-commerce sales in 2020?

Naast een diepgaande analyse van 2020 geeft deze vijfde editie van het Awin Report, ons toonaangevende internationale rapport, een overzicht van de huidige status en het toekomstige potentieel van deze groeiende markt met belangrijke inzichten en trends en ontwikkelingen die zijn gespot door vooraanstaande martech-experts. En omdat de wereld steeds digitaler wordt, is het Awin Report nu voor het eerst beschikbaar via een interactieve online hub. Zo heb je de waardevolle inzichten altijd snel bij de hand. 

In het nieuwe Awin Report vind je onder andere:   

  • De digitale marketingtrend van 2020: de barrière tussen digitale en fysieke silo's werd doorbroken, waardoor je in 2021 nieuwe inkomstenstromen kunt aanboren.  
  • Analyses van de prestaties in 2020 van de 12 markten waarin Awin actief is. Met inzichten van lokale partners, casestudies en audio-interviews met regionale experts.  
  • Inspirerende artikelen voor kleine bedrijven die zich voor het eerst op de affiliate markt begeven, met informatie voor startups en het MKB over partnerschappen en groei. 
  • Een uiteenzetting over hoe het 'nieuwe normaal' in onze branche eruit ziet en wat dit volgens experts betekent voor publishers, adverteerders en merken. 
  • Succesverhalen van onze partners over hoe de grote ommezwaai in 2020 zorgde voor hoogtepunten. Lees over een innovatieve Oost-Europese campagne door Vogue Polska en 'Shoppable Content'-technologie ViSenze, waarbij meer sales behaald werden zonder de beleving van de lezers te storen. En ontdek hoe de Amerikaanse retailer LA Apparel een succesvol affiliate programma startte tijdens het hoogtepunt van de crisis. 
  • Inzichten over Awin's open ecosysteem van mogelijkheden op het gebied van technologie en partnerschappen. En hoe we dit ecosysteem inzetten voor lucratieve, lange termijn partnerschappen over de hele wereld. 
  • Een overzicht van de voordelen en uitgebreide mogelijkheden van app-tracking voor de affiliate marketeer en waarom je deze manier van tracking niet mag missen om te groeien in het affiliate kanaal. 

We hopen dat je inspiratie haalt uit het Awin Report 2021 en dat onze gids je op weg kan helpen met je digitale marketingactiviteiten voor de komende 12 maanden en daarna. 

Bezoek hier de Awin Report 2021 Hub.  

Wat was jouw ervaring met affiliatemarketing in 2020 en hoe denk je dat de branche zich de komende 12 maanden gaat ontwikkelen op het gebied van e-commerce? Laat van je horen en deel je ideeën en favoriete inzichten uit het #AwinReport op social media. 

Delen