Awin verbetert voor alle gebruikers de interfacebeveiliging met tweestapsverificatie

  • Geschreven door
  • .

Awin introduceert tweestapsverificatie om gebruikersaccounts nog veiliger te maken.

Delen

Als je vanaf 6 november op je Awin-account inlogt, zul je een kleine verandering zien. Vanaf die dag biedt Awin namelijk tweestapsverificatie (2SV) aan alle gebruikers. Je wordt in een paar stappen snel door het proces voor het toevoegen van deze extra beveiligingslaag geleid. De toevoeging van 2SV aan je account is niet verplicht, maar we raden het wel ten zeerste aan. Het kost maar een paar minuten om je account extra te beveiligen.

Datalekken komen de laatste tijd steeds vaker voor, dus vinden we het belangrijk om de gegevens van onze klanten nog beter te beveiligen. We hebben pas geleden de wachtwoordinstellingen en de CAPTCHA al verbeterd, dus het toevoegen van 2SV is een logische stap.

Naast het beter beveiligen van accounts, werken we ook aan het veiliger maken van de MasterTags. Omdat ons platform steeds verder wordt uitgebreid met nieuwe partners, voegen we een extra beveiligingslaag toe om onze klanten en gebruikers beter te beschermen. Deze wijzigingen worden later in het jaar geïntroduceerd, dus houd onze aankondigingen in de gaten.

Beveilig je account met 2SV door de 3 stappen op te volgen die je te zien krijgt als je inlogt na 7 november. Hiervoor heb je nodig: een mobiele telefoon, een QR-codescanner zoals Authy of Google Authenticator (beschikbaar via de Apple App Store en Google Play) en een paar minuten van je tijd. Na het instellen kun je er gerust van zijn dat je gegevens goed beschermd en beveiligd zijn.

Op dit moment gebruiken de medewerkers van Awin al 2SV om buiten het Awin-netwerk in te loggen op hun account. Deze extra beveiligingsmaatregel zorgt ervoor dat medewerkers altijd en overal 2SV zullen moeten gebruiken.

Vanaf 7 november kun je 2SV instellen tijdens het inloggen of via instellingen in je Awin-account.

Delen