Awin benoemt David Lloyd, voormalig General Manager bij Alibaba, tot Chief Customer Officer (CCO)

  • Geschreven door
  • .

Awin, het wereldwijde platform voor affiliate marketing, ondersteunt zijn klantgerichte visie met de benoeming van David Lloyd als zijn eerste CCO.

Delen

David Lloyd is in deze nieuwe functie verantwoordelijk voor het toezicht op alle aspecten van de klantervaring bij Awin en geeft leiding aan de Regional Managers en de teams Global Publisher, Account Management, Operations, New Business, Marketing en PR.

Na eerdere functies bij Alibaba en Google, ondersteunt David de ambities van Awin met waardevolle ervaring op het gebied van digitale marketing, retail en technologie. David trad in 2016 in dienst bij Alibaba. Hij klom al snel op tot Managing Director UK & Nordics en vervolgens tot General Manager UK, Netherlands & Nordics. Hij speelde een cruciale rol in de groei van de activiteiten van de groep in de betreffende regio’s en ondersteunde honderden Europese merken op het gebied van e-commerce, betalingen en de cloud.

Na een succesvol eerste jaar onder leiding van CEO Adam Ross – waarin Awin voor zijn adverteerdersklanten 14 miljard euro aan inkomsten genereerde en in 2021 iedere maand een groei met dubbele cijfers noteerde – heeft het bedrijf besloten om een Chief Customer Officer te benoemen. Davids benoeming zal Awin helpen bij het verwezenlijken van de visie om een echt klantgericht martechplatform te worden, waar bedrijven van iedere grootte kunnen samenwerken en groeien.

Adam Ross, CEO van Awin, zegt:

“We zijn zeer verheugd dat we na lang zoeken David als vierde bestuurslid mogen verwelkomen. Bij mijn aanstelling als CEO heb ik uiteengezet dat ik ambitieuze groeiplannen heb voor Awin en de waarde die wij onze klanten bieden. Een integraal onderdeel van die plannen is het versterken van onze klantgerichte aanpak. Ons personeel moet er volledig van doordrongen zijn en onze klanten moeten het bij ieder contact met Awin kunnen voelen. Davids voortreffelijke achtergrond spreekt voor zich, maar wat vooral indruk op ons maakte, was dat hij precies begrijpt wat Awin wil bereiken en dat hij beschikt over de ideeën en motivatie om daaraan bij te dragen in wat een spilfunctie zal worden.”

David Lloyd, CCO van Awin, licht toe:

“Het is een spannend moment om bij Awin te komen, nu het bedrijf aan een ambitieuze transformatie is begonnen. Wat mij in deze functie aantrok, is het streven van Awin om het altijd beter te doen, zowel voor het personeel als voor de klanten. Andere bedrijven zouden misschien achteroverleunen na alweer een fenomenaal jaar van groei. Awin wil juist verder inspelen op de toegenomen investeringen in affiliate marketing en nog meer bedrijven laten profiteren van rendabele, risicoloze oplossingen, afgestemd op al hun marketinguitdagingen. Ik kijk ernaar uit om me bij dit fantastische team te voegen en mijn ervaring in te zetten om de klanttrajecten bij Awin verder te optimaliseren. De behoeften van de klant moeten centraal komen te staan bij iedere interactie met ons bedrijf.”

David treedt toe tot de raad van bestuur van Awin, naast Chief Executive Officer Adam Ross, Chief Technology Officer Peter Loveday en Chief Financial Officer Virpy Richter.

Delen