Awin werkt samen met Ecosia aan wereldwijde herbebossing

  • Geschreven door
  • .

Awin is een partnership aangegaan met Ecosia, ’s werelds grootste zoekmachine die de winst gebruikt om bomen te planten en te beschermen.

Delen

Wil je ook aan de slag met Ecosia? Schrijf je hier in.

Ecosia zal met financiering van Awin een boom planten voor iedere verkoop die door een Awin-adverteerder wordt gerealiseerd via de onlangs door Ecosia gelanceerde browserextensie freetree. Het uiteindelijke doel is om 100.000 bomen aan te planten. Het strategische partnerschap stelt zowel Awin als Ecosia in staat om milieuvraagstukken onder de aandacht te brengen, duurzamere merk- en consumentenpraktijken te promoten en Ecosia te ondersteunen bij het intensiveren van de samenwerking met Awin-adverteerders in de Britse, Amerikaanse, Duitse en Franse markten.

Freetree is een browserextensie van Ecosia die gebruikers tijdens het winkelen informeert wanneer winkels kunnen worden geactiveerd om gratis bomen te laten planten. Net als bij cashback ontvangt Ecosia voor iedere aankoop een kleine commissie van de webshop voor de doorverwijzing, waarbij 100% van de winst wordt gebruikt om bomen te planten.

Ecosia voert meer dan een half miljard zoekopdrachten uit voor 20 miljoen gebruikers wereldwijd. Adverteerders profiteren van het grote bereik van Ecosia onder shoppers die belang hechten aan duurzaamheid. Volgens een studie van Accenture kiest 61% van de consumenten ervoor om milieuvriendelijker, duurzamer en ethischer te winkelen, dus het is goed mogelijk dat dit groene initiatief de conversie zal verbeteren en de verkopen zal laten stijgen.

Adverteerders die met Ecosia gaan samenwerken, moeten zich aan de duurzaamheidsnormen van Ecosia houden en zullen doorlopend worden geëvalueerd op basis van gebruikersfeedback.

“Ethische e-commerce is al jaren een belangrijk aandachtspunt voor Awin. Door dit partnerschap met Ecosia onderstrepen we het commitment van ons team om te investeren in een beter milieu en een betere wereld”, aldus Virpy Richter, Chief Financial Officer van Awin. “Consumenten zullen altijd blijven winkelen. Als wereldwijde onderneming is het onze verantwoordelijkheid om het voortouw te nemen en programma’s uit te voeren die onze beloften om een ethische partner te zijn ondersteunen, en om duurzamer consumeren en zakendoen in het algemeen te bevorderen.”

Christian Kroll, oprichter en CEO van Ecosia, liet weten: “Met onze browserextensie freetree bieden we mensen de mogelijkheid om kosteloos bomen te laten planten als ze iets online kopen, bijvoorbeeld bij het boeken van een zomervakantie of het kopen van een kaartje voor een festival. Ons partnership met Awin geeft ons waardevolle toegang tot wereldwijd opererende online bedrijven en kan naadloos in het afrekenproces van hun community worden ingepast. Gebruikers kunnen nu bomen planten als ze op andere websites zijn, niet alleen wanneer ze ernaar zoeken. De door freetree gegenereerde winst zal door Ecosia voor 100% worden besteed aan het planten van bomen, wat een enorme winst voor de planeet zal betekenen.”

 Awin berichtte al over zijn engagement met ethische e-commerce in het Awin Report: Power 100, dat afgelopen maart is verschenen, en is er trots op om door deze samenwerking zowel intern als met merkpartners de daad bij het woord te voegen.

Adverteerders die geïnteresseerd zijn in samenwerking met de gratis extensie van Ecosia, nodigen we uit om zich hier in te schrijven.

 

Delen