Wat doet Awin om uw merk te beschermen?

 • Geschreven door
 • .
Op het hoofdkantoor in Berlijn is er een dedicated NetWorkWatch team aanwezig. Deze zes medewerkers zorgen voor diverse fraudechecks om kwaliteit te waarborgen. Het team is verantwoordelijk voor het monitoren van alle tools en activiteiten binnen het netwerk. Constant worden deze tools verbeterd zodat onze adverteerders beschermd zijn tegen problematische activiteiten. Het team verwijdert alle problematische activiteit uit het netwerk.

Delen

Fraudechecks

Door middel van het doorlopen van de volgende stappen krijg je een beeld van wat wij doen om uw merk te beschermen.

Publisher Checks

 • Daily Fraud Scoring

Elke dag controleert ons team alle nieuw geregistreerde accounts en veranderde advertentieruimtes. Dit wordt ondersteund door tools en rapportages die scores toewijzen aan vaak voorkomende en indicatieve activiteiten en data. Deze score is verantwoordelijk voor ongeveer 80% van alle gevallen die gevonden en onderzocht worden.

 • First Transaction Check

Nadat er een eerste transactie is gezet door een publisher, is er extra data beschikbaar om te controleren. Vandaar dat na de eerste transactie een controle wordt gedaan op alle beschikbare informatie. Er wordt onder andere gekeken of er een match is tussen de klantlocatie en de publisher. Waarbij uiteraard ook de locatie van de adverteerders wordt meegenomen.

 • First Payout Check

Als de publisher voor het eerst wordt uitbetaald hebben we additionele informatie over conversie ratio’s en andere programma’s welke de publisher promoot. Daarom wordt er gecontroleerd op typische signalen van problematische activiteiten (bijv. click activiteiten) alvorens de eerste betaling daadwerkelijk wordt uitgevoerd.

 • Bank Information Monitoring

De laatste stap voordat een publisher een uitbetaling krijgt, is de bankinformatie die ze verstrekt hebben nogmaals te controleren op locatie, IBAN, BIC en de match van het BTW nummer met de bedrijfsnaam. Ook hierbij geldt dat eventuele problemen kunnenn leiden tot het in de wacht zetten van de betaling totdat dit is opgelost.

Overige merkbescherming

 • Brand Monitoring

Awin maakt gebruik van Brandverity om merkbescherming te bieden. Op basis van keywords wordt dagelijks brandbidding en adhijacking gemonitord en eventuele bevindingen worden onderzocht en bestraft.

 fraudepreventie stappen

NetWorkWatch in cijfers

 • Proactiviteitsscore

95% van alle onderzoeken die binnen het netwerk plaatsvinden, worden gestart zonder externe rapporten. We vertrouwen niet op adverteerders om problematische activiteiten te vinden, maar onderzoeken proactief en lossen deze activiteiten op.

 • Preventie Score

Meer dan 80% van alle gevallen worden voordat hun eerste betaling is gemaakt geïdentificeerd en verwijderd. In de meeste gevallen worden problemen dus geïdentificeerd voordat geld daadwerkelijk verloren gaat, vaak zelfs voordat een transactie is gegenereerd.

 • Detectie

Terwijl we jaarlijks miljarden transacties en honderdduizenden rekeningen volgen, worden er jaarlijkst zo’n 5.000 problematische rekeningen onderzocht.

 • Dedication/ Toewijding

Waar veel netwerken compliance en fraudebeheer als één van de taken van publishers- en accountmanagers zien, heeft ​​Awin altijd een team met meer als 40 jaar ervaring om het adverteerdersmerk te beschermen. Om de onpartijdigheid in alle onderzoeken te waarborgen, rapporteert dit team direct aan het bestuur en werkt het onafhankelijk van omzetincentives en verkoopstructuren.

Delen