zanox en Affiliate Window gaan verder als Awin

  • Geschreven door
  • .
Amsterdam, 6 maart 2017 - Affiliate Marketing netwerken zanox en Affiliate Window zijn omgedoopt tot Awin, om het imago van het bedrijf en de propositie aan klanten te vereenvoudigen.

Delen

Zanox en Affiliate Window gaan verder als Awin

Al sinds de oprichting van de twee netwerken in 2000 laten zanox en Affiliate Window de inkomsten van adverteerders en publishers groeien. Het nieuwe, samengevoegde netwerk bestaat uit 6.000 adverteerders en meer dan 100.000 actieve publishers. Met vestigingen op 15 locaties over de hele wereld, combineert Awin een wereldwijd bereik met lokale expertise om groei te realiseren voor al zijn partners.

Vandaag zijn we zeer verheugd en trots om ons nieuwe logo en de website te mogen onthullen. Het Awin logo symboliseert de toewijding van het bedrijf om innovatie te stimuleren. De drie vlakken in het logo vertegenwoordigen adverteerders, publishers en consumenten, met ons netwerk in de kern.

Lauri Koop, Country Manager Awin Benelux: “Wij zijn zeer trots en verheugd dat wij het nieuws over het samenvoegen van de twee bedrijven met jullie mogen delen. Door het verenigen van onze brand, service en technologie zijn we nog beter in staat om onze klanten de beste service te geven en innovatie in de markt te bevorderen. In 2016 zijn we bekroond met de Publisher’s Choice of Network en we hebben er het volle vertrouwen in dat we onder onze nieuwe brand nog meer mooie prijzen weten te verzilveren.”

Achtergrond

zanox en Affiliate Window behoren tot de zanox Groep, opgericht in 2010 na de overname van Affiliate Window door zanox, waarbij het Europa's grootste affiliate marketing netwerk werd. De bedrijven handelden onafhankelijk van elkaar tot zij in 2014 samengevoegd werden onder één managementteam met Mark Walters als CEO, Adam Ross als COO en Peter Loveday als CTO, na hun 10-jarige ambtstermijn als het Affiliate Window executive team. De Groep bleef actief als zanox in Duitsland, Nederland, België, Frankrijk, Italië, Spanje, Scandinavië, Polen en Brazilië, en als Affiliate Window in het Verenigd Koninkrijk en de Amerikaanse markten.

Gedurende hun respectabele historie zijn zanox en Affiliate Window bekroond voor innovatieve affiliate marketing oplossingen en uitzonderlijke service, met inbegrip van de Deloitte Rising Star onderscheiding, de European Seal of e-Excellence en verscheidene Performance Marketing Awards in het Verenigd Koninkrijk en Europa. In Nederland werd zanox beloond met de Publisher’s Choice of Netwerk tijdens de laatste European Performance Marketing Awards.

In 2016 besloot de Raad van Bestuur van zanox AG om de twee bedrijven te verenigen tot één merk, Awin, om zijn missie om wereldwijd de affiliate marketing partner of choice te helpen verwezenlijken.

Mark Walters, CEO van Awin zegt: "Onze nieuwe merkidentiteit staat symbool voor de uniforme manier waarop wij al opereerden binnen de Groep. Bovendien ondersteunt het onze ethos van een perfect naadloze wereldwijde affiliate oplossing, dat alle markten blijft aandrijven door vooruitgang in service en technologie."

Nieuw Platform

Samen met de nieuwe merknaam is de lancering van één wereldwijd platform. De geïnternationaliseerde Awin interface biedt adverteerders en publishers in elke markt de mogelijkheid om eenvoudig toe te treden tot programma's over de hele wereld. Het platform is beschikbaar in tien talen en ondersteunt meerdere valuta's. Reeds live in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, de VS, Canada en Frankrijk, zal het Awin platform in de komende maanden  beschikbaar zijn in de Benelux markt en toegang bieden tot verbeterde, toonaangevende functies, waaronder:

  • Cross-device tracking: het meten en belonen van customer journeys op meerdere apparaten en het rapporteren van deze informatie aan adverteerders en publishers
  • Commission on assist: het mogelijk maken publishers te belonen voor sales waar zij vroeg in de aankoopfunnel invloed op hebben gehad
  • Convert-a-link: een plugin die het omzetten van product links naar traceerbare links met een enkele klik automatiseert

Zo licht Peter Loveday, CTO van Awin toe: "Vroeger had onze Groep twee ongelooflijk getalenteerde teams in Berlijn en Londen zitten die beide werkten aan afzonderlijke technologieën, elk met hun eigen sterktes. We hebben deze teams en expertises nu samengevoegd en al onze energie gestoken in het realiseren van één oplossing. Wij kunnen niet wachten om de kracht van dit gebundelde team te richten op één gezamenlijk doel en om de voordelen die het met zich meebrengt in te kunnen zetten voor continue innovatie.”

Marktinzichten

Bovendien lanceert Awin 'Marktinzichten'. De sectie op de Awin website heeft als doel ongeëvenaarde toegang te geven tot extensieve data en trends in ons wereldwijde netwerk. De inzichten zullen worden gedeeld in de vorm van trend reports, whitepapers, de basics en artikelen die alle aspecten van onze industrie, van de fundamenten van ons kanaal tot de nieuwste debatten, zullen behandelen.

Awin’s COO Adam Ross: "De samensmelting van onze netwerken heeft ons toegang gegeven tot geweldig rijke en inzichtelijke informatie. Nu hebben we een platform waarop we deze informatie wijd en zijd kunnen delen met als doel om onze industrie verder te blijven ontwikkelen en de affiliate marketing programma's van de toekomst te creëren."

De lancering van de nieuwe merknaam is rechtstreeks naar alle zanox en Affiliate Window klanten en partners gecommuniceerd en zal de komende weken in de lokale markten worden gevierd.

--Einde--

Contact Awin Global:                                                                                 
Lisa Hammond                                                                                         
Group Marketing Director                                                                    
Awin                                                                                                   
lisa.hammond@awin.com                                                                      
+44 (0) 207 553 0333                                                                            

Contact Awin Benelux:
Laurens Aalbers              
Marketeer
Awin          
laurens.aalbers@awin.com       
+31 (0)20 555 8925

Delen