Belangrijkste take-aways uit Awin’s Black Friday webinar.

  • Geschreven door
  • .

Graag delen we onze belangrijkste take-aways uit ons Black Friday webinar.

Delen

Tijdens dit webinar gaven we antwoord op de vraag; wat is het geheim van een succesvolle Black Friday samenwerking? Bekijk hier het webinar terug.

Lees onze key take aways en een greep uit de vragen gesteld tijdens de live Q&A.

1. Consumenten prefereert online boven de fysieke winkel

Uit extern onderzoek is gebleken dat 70% van de consumenten niet snel terug zal keren naar fysieke winkels. Sinds maart zien wij in onze data een uplift van 7,3% in sales per dag. Een duidelijk teken dat consumenten online prefereren aan fysieke winkels en onze verwachting is dan ook dat deze trendlijn zich zal voortzetten tijdens Black Friday.

2.Zorg voor een aantrekkelijke actie

 Consumenten zijn in de loop van de jaren hoge kortingen gaan verwachten tijdens Black Friday.  En dit geld ook voor publishers, hoe scherper de actie vanuit de adverteerder, hoe aantrekkelijker het is voor publishers om de actie te promoten. Ervaring uit eerdere jaren leert ons dat consumenten minimaal een korting van 25% verwachten. Daarnaast is transparantie over de promotie tussen adverteerder en publishers essentieel voor een goede samenwerking.                                                                                                       

3. Zorg voor een spotlight voor je actie

 Homepage exposure, plaatsing boven een relevant artikel of overige prominente plekken op publisher pagina’s zijn alle voorbeelden om acties in de spotlight te zetten. Deze plekken zijn beschikbaar op basis van fixed fees en zorgen voor gegarandeerde exposure op de publisher websites tijdens een van de drukste online shopping dagen in het jaar. Daarnaast investeer je in een lange termijn samenwerking met publishers en profiteer je van de hoge Google ranking die publishers in de loop van de jaren hebben opgebouwd.

 4.Black Friday is uitgegroeid tot een fenomeen voor velen                                                                                     

Waar Black Friday zich eerst alleen beperkte tot de VS is het jaar op jaar gegroeid in de Benelux en binnen het affiliate landschap. Opvallend is de stijging in het aantal samenwerking op basis van fixed fee naast het reguliere CPS model. In 2019 zagen we wel eens waar meer samenwerkingen, maar lag de totale spend lager dan vorige jaren. Een teken dat publisher meerdere exposure mogelijkheden aanbieden en ook voorzien voor adverteerders met minder grote budgetten en op basis van hybride modellen samenwerkingen afsluiten. Advies is om ook om altijd in gesprek te gaan met partners voor de diverse mogelijkheden om samen te werken.

Q&A 

Vraag Wij merken dat er tot zover nog weinig response is op ons exposure voorstel vanuit de adverteerders. Denken jullie dat dit te maken heeft met dat adverteerders misschien juist voorzichtiger zijn met het investeren in extra exposure gedurende Covid-19?

Antwoord Awin: Er is niet één reden aan te wijzen. We zien aan de ene kant adverteerders die net als alle andere jaren al snel weten wat ze willen promoten, of in ieder geval waar. Aan de andere kant zijn er ook adverteerders die inderdaad wat voorzichtiger zijn. Als jij adverteerders in gedachten hebt waarmee je een goede match ziet, neem dan vooral contact op met de accountmanager of adverteerder via het Awin platform. Als jij hulp nodig hebt kan je ook contact met ons opnemen via benelux-publisherdevelopment@awin.com

Vraag: Welke type publishers zorgen voor de meeste omzet tijdens Black Friday? En worden thema publishers ook gezien als kortingscode publishers?

Antwoord Awin: Wij zien dat actiematige publishers voor de meeste sales en omzet zorgen tijdens Black Friday. Niet genoemd tijdens de webinar maar thema publishers gericht op Blackfriday zijn echter flink terrein aan het winnen en zorgen ook voor een groot deel van de omzet tijdens Black Friday. Wij zien themapublishers en kortingscodepublishers los van elkaar omdat themapublishers hun volledige website en content hebben ingericht op het desbetreffende thema. Hierdoor is het een perfecte match tijdens bijvoorbeeld Black Friday. Dit geven wij ook mee aan onze adverteerders.

 Neem contact op met je accountmanager voor advies om jouw samenwerkingen rondom Black Friday te optimaliseren.  Voor publishers staat het  Benelux Publisher Development team ter beschikking.

Delen