De zomer Solden 2020: een bijzondere editie.

  • Geschreven door
  • .

De zomer Solden is dit jaar verplaatst naar augustus om ondernemers de kans te bieden om een langere periode tegen reguliere prijzen te verkopen

Delen

Elk jaar start de Solden met een sperperiode (een maand voor de officiële Solden) waarin adverteerders al met koppelkortingen starten. In 2019 was de omzet alleen al in de sperperiode 2,5 miljoen. 

Een blik op de cijfers van 2019: +74% 
De switch van offline naar online was in 2019 goed zichtbaarde sales in de zomer Solden zijn namelijk 74% gestegen ten opzichte van 2018Daarnaast was het verkeer ook met 35% gestegen en wat daarbij opvallend is, is dat de conversie ook met 30% steeg. Je ziet een grote piek op de laatste dag: toen hebben consumenten nog massaal de laatste Solden inkopen gedaan. Kleding verkopers profiteerde het meest van de Solden. In totaal domineerde het kleding segment 20% van alle sales die zijn gedaan. Een ander verassend segment met een hoge bijdrage was speelgoed met 7%. 

 De top 10 publishers bestaat uit een mix van content en actie matige publishers, met een verassende nieuwkomer:  CSS partner Redbrain neemt plaats 7 in van beste publisher in verkeer.   

Sperperiode 2019 was groot succes met bijna 32.000 sales 

In 2019 startte de sperperiode rustig, de eerste piek werd bereikt op 10 juni en was direct ook de hoogste piek. Met een totaal van bijna 32.000 sales kan de sperperiode van 2019 bestempeld worden als een erg succesvolle sper periode. met een groei van bijna 90% ten opzichte van 2018.  

 Solden 2020 

Summer deals tijdens de sperperiode van 2020 
Tijdens de sperperiode mogen er geen kortingen op producten worden gegeven om de consument te beschermen tegen prijsfraude en de kleine retailers te beschermen tegen massa concurrentie. Wel starten adverteerders met koppelkortingenHier doen bijvoorbeeld grote retailers zoals KrëfelCollishop, Nike, ZEB, Omoda, de Bijenkorf en Bristol aan mee.  

De situatie is behoorlijk veranderd en we gaan dan ook een bijzondere editie van de zomer Solden 2020 tegemoet. Aan de ene kan zijn er veel adverteerders bij gekomen die hogere omzetten draaien via online. Maar Covid-19 zorgt er ook voor dat advertentiebudgetten niet meer toereikend zijn voor sommige partijen.  

“Kleine adverteerders zijn terughoudender met het geven van korting, juist zij hebben de reguliere verkoopprijs nodig, om eventuele schade in te halen.” Vertelde Merve Avci van Digital performance marketing bureau Grava. “Sommige bedrijven zullen zich niet meer kunnen permitteren om kortingen te kunnen geven, aangezien ze tijdens de lockdown verlies hebben gedraaid of net break-even.”  Aldus Avci. 

 

Performance sperperiode 2020 binnen eerste 14 dagen al 40% beter ten opzichte van 2019 

Als we kijken naar de eerste 15 dagen van de sperperiode 2019 in vergelijking tot die van 2020, dan zien we een uplift van bijna 40% . Ook zien we dat we een compleet andere start hadden in de eerste week van de sperperiodeEen reden zou kunnen zijn dat consumenten juli zien als Solden en er vanuit gaan dat er al goede kortingen zijn maar ook hebben de Belgische ondernemers  opgeroepen om niet bij buurlanden te bestellen juist om hun onderneming te beschermen. En daarnaast zijn consumenten überhaupt meer online gaan kopen en andere producten gaan bestellen, denk aan gezelschapspellen, kookboeken, boodschappen, dierenartikelen, tuinartikelen en sportartikelen en -kleding.  

 COVID-19 crisis is accelerator voor Solden 2020 

Op basis van de marktontwikkelingen de afgelopen jaren en ook het feit dat de COVID-19 crisis een accelerator is voor de online markt, verwachten wij dat zomer Solden 2020 een succes zal worden en het jaar 2019 zeker zal overtreffenDe eerste cijfers die we momenteel zien over de sper periode bevestigen dit nogmaals en ook zien we dat terug in het vertrouwen van onze adverteerders naar publisher door de uplift in promotionele boekingen tijdens de Solden.  

We blijven de performance en data monitoren tijdens de Solden en zullen uiteraard een terugblik publiceren om te kijken of onze voorspellingen uitkomen.  

Delen