Awin Day BE Recap: Een dagje in de hoofdstad van België

  • Geschreven door
  • .

Wablieft? Ja, dat lees je goed want op donderdag 3 mei reisden wij vanuit Amsterdam naar Brussel om onze Belgische buren een bezoekje te brengen voor Awin Day. 

Delen

Ons evenement vond dit jaar plaats in het Beursschouwburg café waar de Bijenkorf, Solden en VE Global als gastsprekers waren uitgenodigd. Ze hebben ons dan ook een leerrijke namiddag bezorgd. België mag dan wel een klein land zijn, maar het zit vol groeipotentie en mogelijkheden.

Het is al even geleden, maar we zijn eindelijk terug tot in België geraakt. We waren dan ook erg verheugd om onze Belgische adverteerders en publishers te ontmoeten.

 “België is van ons belangrijkste markten en daarom is het cruciaal om ook offline met onze adverteerders en publishers te communiceren. Ik ben dan ook zeer blij dat we dit jaar terug een Awin Day in België organiseren die niet alleen de nadruk legt op affiliate marketing, maar ook het internationale aspect ervan.” zegt onze Senior Client Services Manager en tevens Industry Lead Belgium Mike van den Bos.

Onze Awin Day was een prettige bijeenkomst waar adverteerders, publishers en ook wij de mogelijkheid kregen om kennis en inspiratie op te snuiven en elkaar (beter) te leren kennen. We blikken even terug op enkele hoogtepunten van de dag.

De kick – off werd door Mike van den Bos gegeven die ons terug nam in de afgelopen jaren, waar we een aantal trends en uitdagingen voor publishers en adverteerders signaleerden. 

We hebben naar deze trends en uitdagingen geluisterd en dit heeft geresulteerd in een aantal functies en tools voor zowel adverteerders als publishers om performance te optimaliseren, campagnes te monitoren en heldere inzichten te onthullen. Mike lichte een aantal van onze belangrijkste features & tools van het Awin platform uit.

Daarna was het de beurt aan Cédric Beeris, Country Manager bij het gekende warenhuisketen de Bijenkorf. “U zei dat het pakje in de voormiddag werd geleverd, maar het is al twee uur in de namiddag?” Voormiddag en namiddag, huh? Dit was een van de vele voorbeelden van de verschillen tussen het land van chocolade, wafels en bier en Nederland. We mogen dan wel buren zijn, maar we hebben dan toch enkele opmerkelijke verschillen die ons van elkaar onderscheiden. Dit betekent dat je ook als bedrijf rekening moet houden met deze culturele variaties en dit legde Cédric dan ook maar al te graag uit. Verder onthulde hij ook hoe de Bijenkorf deze uitdaging aanpakte en verschafte  het publiek met enkele potentiële business deals.

Na een korte break gaven we het woord aan twee van onze publishers. Luc van der Blij (Sales Manager) en Domingo Karsten (CEO  & Co-Founder) van de kortingscouponnen – site Saleduck waren eerst aan de beurt. Tijdens hun presentatie verklaarde Luc dat de manier waarop kortingscodes gebruikt worden ouderwets is geworden en hoe Saleduck het gebruik van deze codes in de toekomst zal veranderen om zo relevant te blijven.

Onze laatste sprekers waren, Erdem Türkmen (E-commerce Professional) en Mikel Burger (Territory Manager) van VE Global, een internet bedrijf die data – gedreven diensten aanbiedt om e-merchants te helpen profiteren van gederfde inkomsten. Zij brachten onder andere enkele interessante marketing insights aan het licht en toonden ons hoe zij hun innovatieve technologieën gebruiken om webshops te assisteren in het verhogen van het aantal conversies om zo meer omzet te generen. Na iedere presentatie was er ook tijd voor een kleine Q&A sessie.  

 Let’s talk business…

drinks

We sloten af met het leukste gedeelte van het event: een borrel! Met een glaasje wijn, een biertje of twee en enkele lekkere hapjes eindigden we de dag met netwerken. Natuurlijk draaide het niet enkel en alleen maar om business, maar was dit ook een leuke kans om gewoon een babbeltje met elkaar te slaan.  Speciaal voor dit evenement maakten wij ook een sector report dat enkel op België gefocust was en die dan op het einde van de dag door de gasten konden worden meegenomen.

Amai, onze Awin Day in België was zeker voor herhaling vatbaar. Wil je er de volgende keer graag bij zijn? Aarzel dan niet om contact op te nemen via e-mail of bel +31 20 555 - 8900. Bedankt aan alle aanwezigen en tot volgend jaar!

Delen