In Good Company met Awin: Daniël van de Braak

  • Geschreven door
  • .

Als affiliate netwerk ben je de spil in een intensieve & dynamische driehoekssamenwerking.

Delen

Onze accountmanagers, technisch consultants, industry experts, salesmanagers, het marketingteam enzovoorts hebben dan ook regelmatig, of zelfs dagelijks, contact met onze partners. Maar wie zijn die Awin mensen achter de telefoon of dat e-mailtje eigenlijk? 

In onze reeks ‘In good company with Awin’ willen wij een gezicht geven aan collega’s die zich dagelijks inzetten voor onze adverteerders, publishers en ons netwerk. Immers, zonder deze ambitieuze, hardwerkende collega’s zou Awin er niet zijn. En ze zijn stuk voor stuk ook allemaal hartstikke leuk natuurlijk!

Daarom willen we je aan de hand van een reeks interviews kennis laten maken met enkele drijvende krachten achter Awin Benelux. Wie zijn ze eigenlijk? En wat houdt ze momenteel bezig? Met vier vragen pogen we je een beetje inzicht in de persoon te geven door onder andere hun huidige focuspunten en nabije toekomstverwachtingen bloot te leggen.

De volgende Awin-kracht die we gevraagd hebben onze blogreeks aan te vullen is Daniël van de Braak, Senior accountmanger en Industry lead Finance. 

Wil je jezelf voorstellen aan de lezers? Wie ben je en wat maakt jouw rol binnen Awin bijzonder?

Mijn naam is Daniël van de Braak, 30 jaar. Ik ben inmiddels ruim 4,5 jaar werkzaam bij Awin. En sinds begin dit jaar als Senior Accountmanager binnen het Key accountteam van Awin Benelux. Als accountmanager binnen het Key accountteam ben ik verantwoordelijk voor o.a. de Achmea groep en Takeaway.com. Het meest interessante aan deze rol is dat je door middel van een goede affiliate campagne succesvol kan bijdragen aan de algehele online marketing doelstellingen van merken zoals Centraal Beheer, FBTO en Zilveren Kruis.

Daarnaast ben ik sinds Februari jl.  Industry Lead Finance en hiermee verantwoordelijk voor ons brede Finance portfolio in zowel de Nederlandse als Belgische markt. Mijn voornaamste taak als Industry Lead is het delen van kennis door onder andere het samenstellen van ons eerste Finance sector report. In het rapport, wat twee keer per jaar uitkomt, zetten we een onderwerp binnen de Finance markt centraal. Door middel van interviews, het delen van data en marktinzichten geven we onze kijk op dit onderwerp en proberen we ook de verschillen én de overeenkomsten tussen de Belgische en de Nederlandse markt aan te tonen. Daarnaast geven we enkele tips over welke Awin tools er zijn om je omzet te maximaliseren.

Heb je het Awin Finance Sector Report 2018 al gelezen? 

Kun je iets noemen wat je bij Awin hebt bereikt waar je erg trots op bent? Wat zie je als jouw grootste Awin-succes?

Na 3 jaar actief te zijn als accountmanager met een portfolio volledig gericht op de finance markt heb ik dit jaar de stap gemaakt naar Industry lead Finance voor de Benelux markt. Dit is zeker iets waar ik trots op ben. Door mijn ervaring binnen Awin aan zowel de publisher als de adverteerders kant, kan ik door middel van deze nieuwe rol deze kennis nog meer delen en onze finance adverteerders helpen met het realiseren van nieuwe samenwerkingen, groei in het programma en het opzetten van innovatieve campagnes. Bij een nieuwe rol horen ook nieuwe uitdagingen. Zo draag ik niet alleen zorg voor alle Nederlandse finance accounts maar ook voor de Belgische finance accounts. Een voor mij tot nu toe nog onbekende markt.

Daarnaast ben ik de afgelopen 3 jaar hoofdverantwoordelijk geweest voor de zorgcampagnes binnen Awin Benelux, waar we op moment van dit schrijven ook alweer vol mee aan de slag zijn. Dit jaar werden op 12 november de laatste premies bekend gemaakt door de zorgverzekeraars en voor ons is dit dan ook de startdatum van het Zorgseizoen, met de grote piek traditie getrouw tussen Kerst en Oud Nieuw. Samen met het team, zijn we ook dit jaar goed voorbereid op deze toch wel unieke periode. Doordat de resultaten in het zorgseizoen afhankelijk zijn van meerdere (externe) factoren is het lastig om al een voorstelling te doen w.b.t. performance en is het echt afwachten tot de laatste dag van het jaar , waar zelf in de laatste minuten voor 12 uur sales worden gemeten!
In het volgende sector report zullen we hier dan ook voldoende aandacht aan besteden. 

Waar kijk je aankomend jaar het meeste naar uit?

Ik kijk er naar uit om de Belgische finance markt te ontdekken en waar mogelijk ook van advies te voorzien. Samen met het finance team streef ik ernaar om zoveel mogelijk kennis binnen het team te delen, maar ook naar onze partners binnen de Nederlandse en Belgische finance markt. Een mooi voorbeeld hiervan is ons eerste Finance Industry report, waarin we resultaten delen van zowel Nederlandse als Belgische programma omtrent autoverzekeringen & autoleningen en onze analyses en aanbevelingen met je delen. Het rapport is te downloaden via deze link.

En wil je de lezer nog een Awin lees- of luistertip meegeven?

Dit spreekt wellicht voor zich, maar als leestip wil ik de lezer ons eerste Industry Finance report meegeven. Hierin vind je interessante informatie over de Belgische en Nederlandse Finance markt, zoals de Autosalon in België, een interview met een Finance publisher en gaan we in op de vraag hoe je Influencer marketing kan toepassen binnen affiliate marketing.

Delen