In good company met Awin: Denise Rijff

  • Geschreven door
  • .

Als affiliate marketingnetwerk hebben onze partners regelmatig, soms wel dagelijks, contact met onze accountmanagers, technische consultants, industry experts, marketingafdeling, salesmanagers enzovoorts. Maar wie zijn die mensen achter de telefoon of dat e-mailcontact eigenlijk?

Delen

Wil je jezelf voorstellen aan de lezers? Wie ben je en wat maakt jouw rol binnen Awin bijzonder?

Ik ben Denise, 28 jaar en werk inmiddels 2,5 jaar bij Awin als Publisher Manager. Toen ik bij Awin startte, mocht ik een gloednieuwe functie bekleden; het ondersteunen van publishers in ons netwerk die de potentie hebben om uiteindelijk onze nieuwe toppartners te worden.

Dit was een behoorlijk klus, aangezien ik geen voorloper had waar ik advies aan kon vragen. Maar het gaf mij veel speelruimte om het proces zelf in te vullen en uiteindelijk zijn er resultaten uitgerold waar ik trots op mag zijn. Door de focus te hebben op de behoeftes van juist de groeiende publishers, hebben we o.a. mooie nieuwe partnerships kunnen creëren 

Tegenwoordig ben ik één van de Industry Specialists, waarbij mijn focus ligt op de Fashion Industrie. Deze focus matcht perfect met mijn persoonlijke interesse, wat bij mij zorgt voor positieve energie tijdens het werk. De markt heeft o.a. mijn aandacht doordat fashion enorm trendgevoelig is en hierdoor met de dag kan veranderen. Deze veranderingen zijn tevens terug te zien in onze affiliate business. In mijn huidige rol hou ik de ontwikkelingen in het Fashion publisherlandschap goed in de gaten en ondersteun ik onze top en potentiële Fashion publishers.

Daarnaast leid ik een project waarbij we ons nieuwe platform inzetten om de beste advertentiemogelijkheden van onze publishers ten alle tijden zichtbaar te houden, namelijk via de Opportunity Marketplace. Hierdoor blijven de adverteerders op de hoogte van de mogelijkheden om de performance extra te boosten en proberen we ook de investeringen in onze publishers te stimuleren.

Kun je iets noemen wat je bij Awin hebt bereikt waar je erg trots op bent? Wat zie je als jouw grootste Awin-succes?

Cyber Weekend moet hier zeker genoemd worden! In 2016 zagen we al een enorme piek in sales en extra budgetten vanuit adverteerders, maar om dit te combineren met groeiende publishers in ons netwerk kon dit in mijn ogen alleen nog maar leiden tot meer. Begin september 2017 zijn we vanuit het BNL Publisherteam begonnen met het verzamelen én aanbieden van de beste advertentiemogelijkheden, van top partners tot aan speciaal Cyber Weekend gerelateerde URL’s. Dit heeft uiteindelijk geleid tot 249% meer budget voor extra exposure ten opzichte van 2016. 

Waar kijk je dit jaar het meeste naar uit?

Dit heeft eigenlijk wel met elkaar te maken: Cyber Weekend 2018 én het internationaal uitrollen van de Opportunity Marketplace. De manier waarop we in Benelux de adverteerders stimuleren om extra te investeren in hun publishers, levert zichtbaar resultaat op en is in de smaak gevallen bij onze internationale kantoren. Binnenkort start ons Spaanse en Italiaanse kantoor op dezelfde wijze als in de Benelux met de Opportunity Marketplace en hopelijk volgt de rest dit jaar ook.

En wil je de lezer nog een Awin lees- of luistertip meegeven?

Bereik is tegenwoordig geld waard, maar zorg er wel voor dat je jouw ledenbestand opbouwt middels de wet en regelgeving van de AVG/GDPR. Hou onze website in de gaten, want daar proberen we jullie zoveel mogelijk te ondersteunen door artikelen als Publisher begeleiding voor GDPR en toestemming.

Delen