In good company met Awin: Laurens Schrandt

  • Geschreven door
  • .

Als affiliate netwerk ben je de spil in een intensieve & dynamische driehoekssamenwerking.  Onze accountmanagers, technisch consultants, industry experts, salesmanagers, het marketingteam enzovoorts hebben dan ook regelmatig, of zelfs dagelijks, contact met onze partners. Maar wie zijn die Awin mensen achter dat telefoontje of die e-mail eigenlijk? 

Delen

In onze reeks ‘In good company with Awin’ willen wij een gezicht geven aan collega’s die zich dagelijks inzetten voor onze adverteerders, publishers en ons netwerk. Immers, zonder deze ambitieuze, hardwerkende collega’s zou Awin er niet zijn. En ze zijn stuk voor stuk ook allemaal hartstikke leuk natuurlijk!

Daarom willen we je aan de hand van een reeks interviews kennis laten maken met enkele drijvende krachten achter Awin Benelux. Wie zijn ze eigenlijk? En wat houdt ze momenteel bezig? Met vier vragen pogen we je een beetje inzicht in de persoon te geven door onder andere hun huidige focuspunten en nabije toekomstverwachtingen bloot te leggen.

Aan Laurens Schrandt om als derde in onze reeks eens uit de doeken te doen wat hij als  Publisher Manager voor de Belgische en Nederlandse markt doet bij Awin. 

Wil je jezelf voorstellen aan de lezers? Wie ben je en wat maakt jouw rol binnen Awin bijzonder?

Mijn naam is Laurens en ik ben een publisher manager op het kantoor van Awin in Amsterdam. Ik begon mijn carrière als stagiair en kreeg daarna de mogelijkheid om het team te blijven versterken, waar ik fulltime aan de migratie van het zanox naar het Awin platform werkte. Zoals je het kunt voorstellen, was dit een enorme uitdaging en gaf dit me ook de kans om veel nieuwe kennis op te doen, wat een geweldige ervaring was. Na de migratie ben ik gaan werken als e-mail manager voor de Belgische markt en kort daarna ook voor de Nederlandse markt. Het is geweldig om inzicht te krijgen in de verschillen tussen de twee markten en deze kennis te gebruiken om voordelen en kansen te creëren voor onze publishers. Naast het  beheren van het mailingkanaal voor de Benelux ben ik ook verantwoordelijk voor de kwaliteitscontrole van onze publishers bij Awin.

 Kun je iets noemen wat je bij Awin hebt bereikt waar je erg trots op bent? Wat zie je als jouw grootste Awin-succes?

Dit moet de migratie van het zanox-platform naar het Awin-platform zijn. Het was een zeer uitdagende taak, maar uiteindelijk hebben we met de juiste mensen en mentaliteit het werk voor elkaar gekregen. Bij Awin heb ik bijna het gehele Belgische portfolio gemigreerd en daar ben ik best trots op. Net als bij alle grote veranderingen in een organisatie waren er een aantal obstakels die overwonnen moesten worden, maar als je die eenmaal uit de weg hebt geruimd is je werk nog lonender.

 Waar kijk je dit jaar het meeste naar uit?

Ik ben erg enthousiast over een aantal nieuwe tools en functies die in het Awin platform zijn opgenomen. Daarnaast ben ik erg blij dat we nu officieel zijn begonnen met het migreren van de affilinet programma's naar het Awin platform. Dit levert veel nieuwe mogelijkheden op voor mijn publishers en brengt me ook in contact met nieuwe publishers die zich aanmelden bij het Awin netwerk waar ik echt van geniet.

 En wil je de lezer nog een Awin lees- of luistertip meegeven?

Ja, zeker, de GDPR compliance deadline ligt om de hoek en er gelden zware sancties voor degenen die niet aan de wetgeving voldoen. Onlangs hebben we een artikel gepubliceerd met begeleiding over de GDPR en Consent die specifiek voor publishers bedoeld is. Als publisher manager zou ik dit dan ook zeker aanraden.

Delen