In good company met Awin: Marly Martens

  • Geschreven door
  • .

Als affiliate netwerk ben je de spil in een intensieve & dynamische driehoekssamenwerking.  Onze accountmanagers, technisch consultants, industry experts, salesmanagers, het marketingteam enzovoorts hebben dan ook regelmatig, of zelfs dagelijks, contact met onze partners. Maar wie zijn die Awin mensen achter dat telefoontje of die e-mail eigenlijk? 

Delen

In onze reeks ‘In good company with Awin’ willen wij een gezicht geven aan collega’s die zich dagelijks inzetten voor onze adverteerders, publishers en ons netwerk. Immers, zonder deze ambitieuze, hardwerkende collega’s zou Awin er niet zijn. En ze zijn stuk voor stuk ook allemaal hartstikke leuk natuurlijk!

Daarom willen we je aan de hand van een reeks interviews kennis laten maken met enkele drijvende krachten achter Awin Benelux. Wie zijn ze eigenlijk? En wat houdt ze momenteel bezig? Met vier vragen pogen we je een beetje inzicht in de persoon te geven door onder andere hun huidige focuspunten en nabije toekomstverwachtingen bloot te leggen.

Onze vierde Awin-collega die vertelt is Marly Martens, Senior Account Manager en tevens Industry Lead Fashion.

Wil je jezelf voorstellen aan de lezers? Wie ben je en wat maakt jouw rol binnen Awin bijzonder?

Hi! Mijn naam is Marly Martens, ik ben 30 jaar en sinds ca. 2 jaar werkzaam voor Awin.

Dagelijks reis ik vanuit het Brabantse Breda naar ons mooie pand aan de Entrepotdok in Amsterdam. (Heb je de re-styling al gezien? Ik ben echt fán.)

 Binnen Awin houd ik mij als Senior Account Manager bezig met de affiliate campagnes van mooie Fashion & Travel merken, waaronder bijvoorbeeld de Bijenkorf. Naast mijn rol als Senior Accountmanager, ben ik tevens verantwoordelijk als Industry Lead Fashion voor de algemene Fashion affiliate industry binnen Awin.

 Dit betekent dat ik samen met een team van collega accountmanagers en een industry specialist kijk naar wat er gebeurt in de markt, waar de kansen liggen en waar we op in willen haken voor onze adverteerders.

 Deze combinatie maakt mijn rol binnen Awin uniek en vooral erg dynamisch. Ik heb zo namelijk niet alleen heel veel contact met mijn klant én publishers, maar ben ook intern een schakel om onze algehele fashion business naar een hoger niveau te kunnen tillen.

 Kun je iets noemen wat je bij Awin hebt bereikt waar je erg trots op bent? Wat zie je als jouw grootste Awin-succes?

Als ik terugkijk naar hoe ik 2 jaar geleden bij Awin binnen kwam dan kijk ik met best veel trots terug op wat ik hier al heb mogen bereiken.

 Vanuit een (voornamelijk) offline rol in de reisbranche heb ik bij Awin de kans gekregen mijn accountmanagement skills in een hele nieuwe wereld in te zetten. Al snel kon ik mij bezig houden met veel van onze grootste fashion klanten, met als spreekwoordelijke kers op de taart nu dan de titel van Industry Lead Fashion.

 Fashion specifiek is één van de gezamenlijke Awin successen die mij het meest bij blijft toch wel Cyber Weekend, met een enorme groei afgelopen najaar. Het maakt me trots als ik zie hoe een compleet team van super dedicated specialisten ervoor zorgt dat onze adverteerders het beste halen uit zo’n belangrijk (zo niet het meest belangrijke) e-commerce weekend.

 Waar kijk je dit jaar het meeste naar uit?

Ik kijk ernaar uit om samen met mijn ‘Fashion team’ successen te mogen bereiken, waarbij het lanceren van succesvolle assist sales campagnes voor onze fashion adverteerders hoog op mijn wish list staan.

 We merken dat content & inspiratie publishers heel belangrijk zijn voor onze adverteerders en ik ben dan ook verheugd dat we nu een hele mooie tool kunnen bieden die het ook voor deze publishers interessant maakt effort te steken in het promoten van adverteerders.

 Daarnaast is het binnenkort tijd voor ons jaarlijkse Fashion Event, op donderdag 24 mei is zo ver: de ultieme gelegenheid om te netwerken en brainstormen met Fashion adverteerders & publishers. Ben jij er bij? Schrijf je hier snel in, ik zie je graag daar 😊. 

En wil je de lezer nog een Awin lees- of luistertip meegeven?

Ja uiteraard: in één van onze laatste podcasts wordt het interessante pad van een content platform dat e-commerce integreert - en vice versa - toegelicht: Sophie Lamkin van Lindanieuws en Aart Wallet van Biano zijn aan het woord. Zeker luisteren, haal er je inspiratie uit!

Delen