In good company met Awin: Merve Tosun

  • Geschreven door
  • .

Als affiliate netwerk ben je de spil in een intensieve & dynamische driehoekssamenwerking.

Delen

 Onze accountmanagers, technisch consultants, industry experts, salesmanagers, het marketingteam enzovoorts hebben dan ook regelmatig, of zelfs dagelijks, contact met onze partners. Maar wie zijn die Awin mensen achter de telefoon of dat e-mailtje eigenlijk? 

 In onze reeks ‘In good company met Awin’ willen wij een gezicht geven aan collega’s die zich dagelijks inzetten voor onze adverteerders, publishers en ons netwerk. Immers, zonder deze ambitieuze, hardwerkende collega’s zou Awin er niet zijn. En ze zijn stuk voor stuk ook allemaal hartstikke leuk natuurlijk!

Daarom willen we je aan de hand van een reeks interviews kennis laten maken met enkele drijvende krachten achter Awin Benelux. Wie zijn ze eigenlijk? En wat houdt ze momenteel bezig? Met een aantal vragen pogen we je een beetje inzicht in de persoon te geven door onder andere hun huidige focuspunten en nabije toekomstverwachtingen bloot te leggen.

De volgende Awin-kracht die we gevraagd hebben onze blogreeks aan te vullen is Merve Tosun, senior sales manager. 

Wil je je even voorstellen aan onze lezers? Wie ben je en wat maakt jouw rol binnen Awin bijzonder?

Ja natuurlijk, mijn naam is Merve, ik ben 26 jaar en geboren en getogen in het zuiden van het land. Binnen Awin ben ik ,in de rol van senior sales manager als onderdeel van het new business team, verantwoordelijk voor het opzetten van nieuwe partnerships met merken die nog niet actief zijn op het Awin netwerk.

Ik kwam binnen als stagiair voor het toenmalige Belgische team en al snel was het me duidelijk dat ik graag na mijn stage bij  Awin wilde blijven werken. Na mijn stage mocht ik dan ook starten als accountmanager waar ik een divers portfolio van adverteerders adviseerde over de  optimale affiliate strategie. In de 1.5  jaar als accountmanager, dat ik altijd met heel veel plezier heb gedaan, heb ik veel kennis opgedaan over de Belgische markt, maar toch had ik sterk het gevoel dat new business beter bij mij paste. Gelukkig was men hier intern het ook over eens, want toen er een plekje vrij kwam in het salesteam mocht ik deze opvullen. Dit is inmiddels 3 jaar geleden en ik kan dan ook met zekerheid zeggen dat dit de beste beslissing is geweest.

Elke dag staat in het teken van klanten helpen, oplossingen vinden voor complexe problemen en veel sparren met verschillende stakeholders over het opzetten van een affiliate strategie, passend bij de specifieke wensen en eisen van de klanten. Immers elke (nieuwe) adverteerder heeft weer een andere uitdaging en dit zorgt ervoor dat geen een dag hetzelfde is. 

Wat zie je als jouw grootste ‘Awin-succes’?

Dat is voor mij, als sales manager, een redelijk makkelijk vraag. Mijn rol binnen Awin, en wat dan ook mijn grootste ‘Awin-succes’ is, valt of staat of adverteerders die nieuw starten op het netwerk tevreden zijn met de samenwerking en of we de afgesproken doelstellingen gehaald hebben. Elke nieuwe adverteerder die bij ons gestart is, krijgt van mij na een bepaalde periode dan ook een belletje om te horen of alles naar wens gaat en of ze tevreden zijn met de samenwerking en de resultaten. Zo ben ik meerdere keren per maand of soms zelf per week dan ook bezig met mijn successen.

 Het is altijd goed om te horen dat adverteerders blij zijn met hun keuze voor Awin als affiliate partner en daar werken wij dan ook elke dag hard voor. Ons voorkeur gaat altijd uit naar een langdurige partnership waarbij we veel testen, sparren en brainstormen om gezamenlijk tot de ideale mix te komen.

Het is daarom van belang dat onze adverteerders vanaf het begin een prettig gevoel ervaren bij Awin en dat we dit ook gedurende het partnership vasthouden. De eerste check vanuit mij na het afsluiten van het partnership, de check up na 6 maanden en uiteraard de survey  als onderdeel van ons klanttevredenheidsonderzoek die vanuit de accountteams twee keer per jaar worden verstuurd zorgen er allen voor dat we dit continue monitoren en bijsturen. 

En wat is je grootste uitdaging geweest in je carrière bij Awin? Hoe heb je die overwonnen?

Over deze vraag heb ik echt even na moeten denken, maar ik denk dat toch mijn grootste uitdaging is geweest om de juiste kennis te vergaren en paraat te hebben. Als accountmanager heb je maximaal 2 tot 3 segmenten als specialisme, zoals telecom en finance of fashion en home living, maar als salesmanager hebben wij niet dezelfde segmentatie waardoor het van belang is dat op de hoogte bent van alle segmenten. Wij adviseren uiteindelijk nieuwe klanten wat de beste affiliate strategie is voor hun programma inclusief de uitdagingen, aandachtpunten en doelstellingen van dat segment.  Daarnaast is technische kennis ook  belangrijk als onderdeel van je advies aan nieuwe klanten. Uiteindelijk draait het erom dat je alle vragen kan beantwoorden en advies over kan geven aan een potentieel nieuwe partner.

Wetende dat dit mijn grootste uitdaging was binnen Awin, heb ik dan ook vanaf het begin heel veel vragen gesteld. Simpelweg door naast de accountmanager of technical consultant te gaan zitten, vragen wat ze doen en vooral waarom ze het doen bleek een van de meest effectieve manieren om in waardevolle kennis en informatie tot mij te nemen. Daarnaast bezoek ik per jaar meerdere industry events om zo uit een andere hoek informatie te vergaren en hier het gesprek aan te gaan met experts.

Al met al heb ik in de 4.5 jaar bij Awin van elke markt wel iets opgestoken en kan ik dan ook een breed spectrum aan nieuwe partners adviseren over de beste affiliate strategie.

 Wat is volgens jou nu precies de kracht van Awin Benelux en de mensen die er werken?

De openheid en de cultuur. Al meerdere benoemd maar het is een zeer hecht team en dat is maar goed ook want je zit toch minimaal 40 uur per week met elkaar op kantoor, en dat is meer dan dat ik mijn vriend zie. Gelukkig zien wij allen het belang van een goede samenwerking, maar hulp bieden aan iemand, ook als die er niet zelf om vraagt, en uiteraard gezamenlijk ontspannen tijdens de vrijdagmiddagborrel. Daarnaast is openheid een belangrijke factor, dit komt niet alleen naar voren in onze kantoortuin, maar ook de openheid waarmee collega’s elkaar benaderen. Mijn rol maakt het in ieder geval een stuk makkelijker maar vooral leuker.

Waar kijk je dit jaar het meeste naar uit?

Er staan heel wat leuke adverteerders in de pipeline die bijna live gaan met Awin en uiteraard kijk ik hier naar uit. Maar waar ik vooral naar uit kijk is de adverteerders waar ik mee in gesprek ben die open staan voor het volledige spectrum dat performance marketing ze kan bieden. De gesprekken zijn hierover in volle gang en ik kijk er naar uit om de eerste cases live te zien. Op persoonlijk vlak wordt 2019 helemaal een bijzonder jaar, ik ga namelijk trouwen met de liefde van mijn leven, wat nu vooral nog heel spannend is maar waar ik uiteraard ontzettend naar uit kijk!

 Heb je ten slotte voor ons een bijzondere lees-, kijk- of luistertip? Welke uitspraak, welk boek of welke film bijvoorbeeld, heeft jou die unieke business-les gegeven die je altijd bij zal blijven?

 Het is niet perse een tip die ik mee geef om sales skills te leren, maar de scene in Wolf of Wallstreet – Sell me this pen- is toch echt wel een must see voor iedereen die in sales werkt omdat het op een simpele manier demonstreert wat een sales pitch kan zijn. Wellicht wordt daarom deze scene dan ook zoveel gebruikt in salestrainingen.

 

Delen