In good company met de aanvoerders van Awin Benelux: Christa van Veldhuizen

  • Geschreven door
  • .

Als affiliate netwerk ben je de spil in een intensieve & dynamische driehoekssamenwerking. Onze accountmanagers, technisch consultants, industry experts, salesmanagers, het marketingteam enzovoorts hebben dan ook regelmatig, of zelfs dagelijks, contact met onze partners. Maar wie zijn die Awin mensen achter de telefoon of dat e-mailtje eigenlijk?

Delen

In onze interviewreeks ‘In good company met Awin’ geven wij een gezicht aan collega’s die zich dagelijks inzetten voor onze adverteerders, publishers en ons netwerk. Immers, zonder deze ambitieuze, hardwerkende collega’s zou Awin er niet zijn. En ze zijn stuk voor stuk ook allemaal hartstikke leuk natuurlijk!

Maar voordat we de blogreeks voortzetten, fietsen we er deze laatste maand van het zomerreces een ‘special edition’ drieluik in. Een exclusieve miniserie gewijd aan ons Managementtrio, met nét iets meer vragen.

We zijn alweer aangekomen bij het laatste interview van deze zomerspecial. En de eer van hekkensluiter in deze MT-trilogie gaat naar HR Director Christa van Veldhuizen.

Hoi Christa, mag ik je vragen je even voor te stellen aan de lezers? Wie ben je en wat maakt jouw rol binnen Awin bijzonder?

Mijn naam is Christa van Veldhuizen en ik mag wel zeggen dat ik inmiddels bij het meubilair hoor hier bij Awin. Awin (toen nog zanox) is in Nederland in 2006 opgericht en dat jaar ben ik ook bij de club begonnen. Toen was het team slechts 10 man groot en eigenlijk kwam het erop neer dat alles wat niet commercieel was mijn verantwoordelijkheid was. Van marketing & evenementen tot het opzetten van de complete HR-blauwdruk. Na de overname van M4N in 2011 door zanox ben ik onderdeel geworden van het MT en is mijn focus op HR & Organisatie komen te liggen.

Vandaag de dag ben ik binnen het HR-werkveld hoofdzakelijk bezig met de Awin University, de persoonlijke ontwikkeling & kennisontwikkeling van elke werknemer, de bedrijfscultuur, groepsdynamieken binnen de organisatie en het teammanagement. Zoals je kunt begrijpen vind ik het dus erg belangrijk om de juiste mensen op de juiste plekken te krijgen. Maar nog belangrijker: alle mensen samen moeten een geweldig team vormen!

Wat zie je als jouw grootste ‘Awin-succes’?

Bij Awin hebben wij twee keer per jaar een medewerkerstevredenheidsonderzoek. Op de vraag ‘Zou jij Awin aanraden als een geweldige werkplek?’ beantwoordt rond de 90% van onze medewerkers deze positief. De werksfeer die wij bij Awin neer weten te zetten door open communicatie, hardwerken en een goede dosis ‘fun’, zorgt ervoor dat mensen met een goed gevoel bij Awin werken. En dat is wel iets om trots op te zijn!

En wat is je grootste uitdaging geweest in je carrière bij Awin? Hoe heb je die overwonnen?

Bij Awin Benelux werken zo’n 85 medewerkers. Allemaal gedreven medewerkers die snel willen groeien, maar allemaal op hun eigen niveau. Om dan lukraak een willekeurige training te volgen, is dan niet heel effectief. Door goed onderzoek te doen en mijn ervaring te gebruiken heb ik toen de Awin University opgezet, waarin echt op maat gemaakte leerpaden voor verschillende functies en niveaus binnen Awin zijn opgezet. Op deze manier leiden we iedereen op binnen de organisatie; niet alleen op het gebied van kennis, maar vooral ook in vaardigheden en persoonlijke effectiviteit. Want dit draagt essentieel bij aan het kunnen leveren van de beste service aan onze klanten.

Wat is volgens jou nu precies de kracht van Awin Benelux en de mensen die er werken?

Bij Awin hebben we een streng deurbeleid. Niet iedereen kan zomaar bij Awin komen werken. Natuurlijk kijken we naar het cv, maar nog veel belangrijker vinden we de persoonlijkheid van onze kandidaten. Daarin zijn drie eigenschappen essentieel, namelijk dat de kandidaat enthousiast, gedreven en ondernemend is. Wat ik daar precies mee bedoel? Met enthousiaste mensen bedoel ik positieve mensen. Individuen die eigenlijk nooit beren op de weg zien, of nou ja, laat dat ‘eigenlijk’ maar weg. Het type medewerker dat alles wel een toffe uitdaging vindt en daarom dus ook veel naar zich toe wil trekken. Maar, ook enthousiast wordt van het werk van zijn of haar collega’s en daarin graag een ondersteunende rol biedt. Ook dat is enthousiasme.

Daarnaast zijn onze medewerkers gedreven. Wij zijn tenslotte het nummer 1 affiliate netwerk en dat willen we graag blijven. Maar dat blijven we niet als we nu achterover gaan leunen. Wij willen en zullen altijd moeten blijven innoveren en verbeteren om zo altijd de beste te zijn in wat wij doen. En ik moet zeggen, dit gaat hand in hand met de ondernemende spirit van mijn collega’s, want zij proberen heel graag nieuwe dingen (uit). En die ruimte krijg je bij ons ook, mede door de angst om te falen wegnemen. Want is bijvoorbeeld een project of initiatief dat je bent gestart niet succesvol? Dan trek je er de stekker uit en ga je aan de slag met je nieuwe idee of opportunity.

Is dat ook een van de, misschien wel cruciale, eigenschappen die ervoor zorgt dat jij elke dag met plezier en energie het kantoor binnenwandelt?

Ja natuurlijk! Het is uiteraard super inspirerend om de hele dag omringd te zijn door mensen die het beste uit zichzelf en uit het werk halen. Maar ik mag niet onbesproken laten dat wij tevens trouwe aanhangers van het credo ‘work hard, play hard’ zijn. Beeld je dit rekensommetje maar eens in: een fantastische office-cultuur (die dikwijls ook buiten werktijd goed te merken is), maal de bovengenoemde eigenschappen van alle collega’s, plus een te gekke dosis teamdynamiek...je kunt je vast wel voorstellen dat het met de fun-factor bij ons wel goed zit.

Een goede werk/privé balans is natuurlijk ook erg belangrijk. Wat is jouw ultieme manier om je te ontkoppelen van werk?

Als ik de deur bij Awin uitloop dan lachen de giraffen en olifanten van Artis mij al tegemoet. En wanneer ik dan naar huis fiets, kan ik genieten van alles wat de mooie stad Amsterdam mij te bieden heeft. Dit is een heerlijke verandering van omgeving. Bovendien loop ik graag hard (nou ja, joggen) in het Vondelpark, ga ik graag met vrienden naar de kroeg en deze zomer heb ik herhaaldelijk ontdekt dat een BBQ op het dakterras met uitzicht over de stad ook wonderen doet.

Waar kijk je voor de tweede helft van dit jaar het meeste naar uit?

In het staartje van 2018 staat de implementatie van ons nieuwe performance managementsysteem op het programma. Hiermee kunnen medewerkers, samen met hun manager, doelen stellen. Om zo nog meer ‘in control’ te zijn van hun eigen ontwikkeling.

Heb je ten slotte voor ons een bijzondere lees-, kijk- of luistertip? Welke uitspraak, welk boek of welke film bijvoorbeeld, heeft jou die unieke business-les gegeven die je altijd bij zal blijven?

Die heb ik, maar is wel specifiek gericht op mijn vakgebied. Dus mocht je je bezighouden met de ontwikkeling van mensen, dan is het boek ‘Coachen op gedrag en resultaat – Een praktijkgids voor verzilveren van talent’ van Nico Smid onmisbaar. En ben je geen leidinggevende maar erg benieuwd waarom je collega’s of vrienden sneller carrière maken dan jij, lees dan vooral het boek ‘Eigenaarschap’ van Frans Wijngaarden. Een bron van inspiratie!

Delen