Autosalon: Get ready for 2017

  • Geschreven door
  • .
Het eerste kwartaal van het jaar is steeds meer een succesvolle periode voor content en e-mail publishers, actief in de financiële branche. Het Autosalon 2017 dat plaatsvindt van 14 t/m 22 januari a.s. geeft het startsein voor een stijgende conversie. Het Autosalon is het grootste offline auto evenement van België.

Delen

Autosalon: Get ready for 2017

Er heerst niet alleen een concurrentiestrijd tussen de verschillende automerken, maar ook tussen de financiële aanbieders. Deze laatste lanceren speciale Autosalon aanbiedingen zoals lagere rentes op autoleningen en kortingen op autoverzekeringen om consumenten te overtuigen. Dat de consument hierop reageert, zagen we afgelopen jaren terug in het aantal stijgende leads.

Zoals te zien is in onderstaande grafiek spreidt het effect zich uit over de maanden januari en februari.

Pie chart Leads Auto leningen

Niet alleen het Autosalon 2017 maakt januari een interessante maand. Voor veel gezinnen is het een nieuw begin. Tijd om het jaar fris te starten en het huishoudboekje te optimaliseren. Dit beïnvloedt onder andere zorgverzekeringen, zichtrekeningen, spaar-en belegproducten. Vooral in de laatste twee is een verschuiving merkbaar. Doordat beleggingsproducten vereenvoudigen, verlaagt de drempel en spreekt dit ook steeds vaker de ‘huisvaders’ aan. Daar bovenop bieden banken de consumenten een mooie welkomstbonus voor het aanbrengen van nieuw geld.

Aan de andere kant lopen de kosten in december vaak hoog op. Dit maakt kleine kredieten of kredietkaarten populair in januari. Verschillenden banken spelen hierop in met unieke voorwaarden wanneer de consument een kredietkaart aanvraagt. Een voorbeeld hiervan is 5% cashback op online aankopen tijdens de eerste drie maanden. Hierdoor krijgt de consument de kans toch nog van de winter solden te profiteren.

Tijdens deze hectische eerste maand van het jaar is Awin er voor u! Volg alle ontwikkelingen op de ‘Autosalon 2017’-pagina, onze blogs, Twitter en uw eigen mailbox.

Delen