Een compleet publisher portfolio voor reisverzekeraars. Hoe draagt content hieraan bij?

  • Geschreven door
  • .
Al jaren is de Reisverzekering een goed lopend product binnen de affiliate campagnes van bijna alle verzekeraars. Waar er vroeger vooral statisch werd vergeleken is dat nu verschoven naar dynamisch. Daarnaast zorgt de opkomt van (reis)bloggers voor een interessant promotiekanaal. Weten of dit ook voor jou kan werken?

Delen

Een compleet publisher portfolio voor reisverzekeraars. Hoe draagt content hieraan bij?

Waar de seasonality veelal afvlakt is de reisverzekering, samen met de zorgverzekering, het product met de meest duidelijke piekperiode. Hoewel ook de wintersport periode belangrijk is, blijft de zomervakantie hét moment om een reisverzekering af te sluiten. In Mei stijgen de kliks en sales sterk en laten de conversie en eCPC een gemiddelde groei zien. Dit geldt voor zowel kortlopend als doorlopend maar bij eerstgenoemde ligt de relatieve groei nog iets hoger. Waarschijnlijk wordt dit voornamelijk afgesloten door de consument die alleen in de zomervakantie op reis gaat.                                                                          

 Van oorsprong werken statische vergelijkingen goed en bij de publishers die op deze wijze werken is dit ook nog steeds het geval. Dit komt omdat minder variabelen invloed hebben op de premie dan bij bijvoorbeeld een autoverzekering. De meeste consumenten kijken naar de premie en in welk gebied ze gedekt zijn. Toch is dit soms te kort door de bocht wanneer je gaat kijken naar de dekking indien je bijvoorbeeld een ongeluk krijgt. In landen als de VS en Australie liggen de zorgkosten hoger dan in Nederland en daar houdt lang niet elke zorgverzekering rekening mee. Content publishers zoals bloggers hierin een rol spelen door consumenten hierover na te laten denken.

 Binnen het Awin netwerk sluiten steeds meer bloggers zich aan. Waar dit op Retail & Fashion gebied al een tijd erg groot is, zien we dit ook op andere vlakken steeds meer gebeuren. Door hybride vergoedingsmodellen te gebruiken waarbij de publisher zowel een gegarandeerd vast bedrag ontvangt plus nog een CPS, blijft het voor deze groep interessant om over dergelijke onderwerpen te schrijven. Websites als metderugzakopreis.be  kunnen een specifieke doelgroep van relevante info voorzien zonder te adviseren. Een goede campagne die bij de informatie aansluit is van groot belang om ook conversies uit het verkeer te halen.

 De komende maanden zullen alle campagnes actief worden in het nieuwe Awin platform. De assist sale functie zal extra bijdragen aan de betrokkenheid van bloggers. Deze functie stelt ons in staat om de toegevoegde waarde van deze publishers door te meten en hier ook naar te vergoeden waardoor content een belangrijke rol zal gaan spelen binnen alle campagnes. Heb jij ook een sterke campagne met een goed verhaal en lijkt het je interessant om dit bij content publishers uit te zetten? Neem contact op met je accountmanager om de mogelijkheden te bepalen.

Delen