Het belang van een volledige tracking oplossing in een ITP 2.0 wereld.

  • Geschreven door
  • .

Met de intrede van een nieuw tijdperk van privacy, zien we dat bedrijven fundamentele beslissingen maken over hoe consumenten worden gevolgd en welke informatie online wordt gedeeld.

 

Delen

Alhoewel de GDPR en de Privacy wetgeving als op zichzelf staande zaken gezien worden, spelen ze zich af tegen een achtergrond van slechte advertenties, agressieve targeting en algemene vergaring van gegevens. Er is een groeiend besef dat bedrijven die consumenteninformatie willen verzamelen, volledig zullen moeten reorganiseren hoe ze dat doen. 

In deze context zal Apple de werking van zijn Safari-browser aanzienlijk wijzigen met de release van Intelligent Tracking Prevention (ITP) 2.0. Dit zal gelijktijdig worden gereleased met iOS 12 en MacOS Mojave rond september/oktober 2018. Met als voornaamste doel, de bescherming van de privacy van de gebruiker, zal de ITP 2.0 update een veel striktere aanpak hanteren voor het verwerken, doorsturen en doorgeven van HTTP referrer informatie. Lees hier de aankondiging van Safari.

 De introductie van ITP 2.0 zal niet de laatste verandering zijn die langskomt met invloed op internetmarketing. De ophanden zijnde update van Safari betekent een verschuiving in de bewustwording van consumenten over mogelijk zorgen over hun persoonlijke gegevens, hoe ze worden gevolgd en welke vingerafdrukken ze onbewust achterlaten.

In de basis heeft affiliate marketing altijd de privacy van de eindgebruiker, de consument, gerespecteerd en Awin, als een pure play affiliate marketing netwerk, is trouw aan deze zienswijze sinds de oprichting.

Dit isoleert Awin enigszins van dergelijke veranderingen, terwijl het een verregaand effect heeft op de effectiviteit van andere vormen van digital marketing. Evenals op eventuele netwerken en/of tracking oplossingen die niet met de tijd mee zijn geëvolueerd. Echter, de impact van IPT 2.0 zal niet zonder gevolgen zijn voor de industrie, daar het draait bij ITP 2.0 over een van de kerncomponenten van affiliate marketing; het volgen en meten van de klantreis van de consument.

Bij Awin gebruiken veel van onze adverteerders onze volledige tracking om zo nauwkeurig sales te meten. Onze tracking wordt niet beïnvloed door de geplande wijzigingen van Apple en de privacy van de gebruiker blijft gerespecteerd en onaantastbaar. Sommige van onze adverteerders gebruiken echter nog steeds dezelfde tracking technologie als vanaf de eerste integratie

Alhoewel wij volledig vertrouwen hebben in onze eigen technologie, adviseren wij adverteerders, die  gebruik maken van conditionele tracking met behulp van derde partijen zoals Doubleclick ,om hier zo snel mogelijk het gesprek mee aan te gaan om te begrijpen welk effect ITP 2.0 heeft op hun specifieke setup.

Vanuit deze gedachte, zullen we alle betrokken adverteerders benaderen om hen te ondersteunen de stappen te doorlopen om de veranderingen van ITP 2.0 te verzachten en een optimale tracking setup op hun programma's te garanderen. Adverteerders, nog niet gemigreerd van de zanox- en affilinetplatformen, worden beoordeeld aan de hand van het risico en zodoende geprioriteerd om er voor te zorgen dat we de impact verminderen op onze voormalige platformen

Uiteraard kunnen adverteerders die direct actie willen ondernemen, contact opnemen met hun accountmanager.

Het gaat over meer dan alleen tracking via Safari

Awin full tracking solution zorgt er niet alleen voor dat sales via Safari met ITP 2.0 correct gemeten worden maar biedt ook toegang tot al onze bestaande tools die er zijn om je helpen je programma uit te breiden en is gegarandeerd compatible met onze nieuwste functies. Naast tools zoals cross-device tracking, cross channel assist en voucher code attributie, krijgen adverteerders met een volledige integratie moeiteloos toegang tot, met één click te integreren, innovatieve third party technologie oplossingen. Deze technologische oplossingen hebben allen een hevige screening gehad en bewezen een groei te realiseren voor meerdere programma’s.

In het algemeen genomen zien we terug dat er meer sales en meer accuraat wordt gemeten met onze full tracking solution. Als je er zeker van wilt zijn dat je geen impact ondervindt van ITP 2.0 wijzigingen, adviseren wij je om contact op te nemen met je accountmanager over de huidige integratie en eventuele volgende stappen.

 

Delen