Klaar voor de start? Autosalon 2017

  • Geschreven door
  • .
Morgen start de 95ste editie van het Autosalon in Brussel. Over de jaren groeide het Autosalon uit tot een traditie. Tijdens het Autosalon presenteren automerken hun nieuwste modellen. Daarnaast kunnen consumenten genieten van Salonkortingen. Met 560.000 bezoekers vorig jaar is dit een van de drukst bezochte evenementen binnen de autobranche.

Delen

Autosalon 2017

Het succes van het Autosalon zien we terug in een stijgende conversie voor e-mail en content publishers, actief in de financiële branche. Tijdens de periode volgend op het autosalon heerst er een concurrentiestrijd tussen de financiële aanbieders. Door middel van tijdelijke promoties proberen ze nieuwe klanten, opzoek naar autoleningen en verzekeringen, voor zich te winnen. In 2016 vertaalde dit zich in een sterke stijging in het aantal leads. De invloed van het autosalon is vanzelfsprekend het grootst in januari, maar ook in februari zien we dat het effect doorwerkt. Dit jaar ligt de nadruk onder andere op vrijetijdsvoertuigen wat naar alle verwachtingen het effect zal vergroten.

Pie chart Leads Auto leningen

Profiteer van het eerste kwartaal
De eerste stap naar meer conversie is het genereren van meer verkeer. Dit kan door bijvoorbeeld met SEO in te spelen op het hoge zoekvolume naar autoleningen en autoverzekeringen. Ideale informatie is relevant, duidelijk en bevat een call-to-action. Daarnaast is het click path voor de consument van groot belang. Door een het aanmaken van een top 3 per productcategorie verhoogt het aantal click-out mogelijkheden en dus ook het verkeer. Verschillende adverteerders belonen zo’n promotie-conversie actieplan met een hogere vergoeding. Daarnaast organiseert Awin naar aanleiding van het Autosalon 2017 een challenge (Autosalon Rally) waarbij we de best groeiende/performing publishers belonen met aantrekkelijke prijzen. Hierover kunt u meer lezen in de mail die we eerder naar onze publishers hebben gestuurd.

We wensen u alvast veel succes tijdens de Autosalon Rally!

Delen