Interview: Canon lanceert vijf exclusieve EU programma’s bij Awin

  • Geschreven door
  • .
Multinational imaging gigant Canon voert de promotie van hun online shop op door samen met Awin affiliate programma’s te starten in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Italië.

Delen

Canon lanceert vijf exclusieve EU programma’s bij Awin

Wij interviewden Canon Europe’s e-Commerce Digital Marketing Specialist Timothy Man om uit te vinden wat het merk onderscheidt van zijn concurrenten, met welk type publishers zij graag willen samenwerken en wat de voordelen van het Canon affiliate programma zijn voor publishers.

Q. Welkom bij het Awin netwerk! Canon is wereldwijd een alombekend merk. Hoe denk jij dat Canon zich onderscheidt ten opzichte van haar concurrenten?

Canon streeft er altijd naar om marktleider te zijn op het gebied van imaging, waarbij wij continu blijven werken aan innovatie en onszelf willen blijven verbeteren waar mogelijk. Als bedrijf hebben we gemerkt dat de markt zich flink ontwikkeld heeft, zich nog altijd verder ontwikkelt en dat bovendien het consumentengedrag aan het veranderen is. Daarom zijn we in 2014 gestart met een nieuwe campagne, genaamd ‘Come and See’, met het doel om de vertaalslag te maken van een productgeoriënteerde organisatie naar een klantgeoriënteerde organisatie. Om deze wijziging van focus te ondersteunen, heeft ons operationele model een digitale transformatie ondergaan, zodat het mogelijk was om een nieuwe ‘omni-channel ervaring’ te creëren. Door deze veranderingen door te voeren en ons te focussen op de klant, hopen we te floreren in deze competitieve en uitdagende markt.

Q: Wat zijn de belangrijkste voordelen voor publishers die geïnteresseerd zijn in een samenwerking met jullie?

Allereerst profiteren publishers die zich aansluiten bij ons programma natuurlijk van het promoten van een befaamd en internationaal merk dat behoort tot één van de grootste spelers in de sector.

Daarnaast is onze standaardcommissie van 3% erg aantrekkelijk en competitief. Bovendien bieden we publishers tijdens de lancering van ons programma dubbele commissie en een zeer aantrekkelijke bonusregeling om ze een kick-start te geven bij de promotie van ons programma.

De publishers zullen ook profiteren van de mogelijkheid om enkele van onze exclusieve acties en deals te kunnen promoten die alleen beschikbaar zijn in onze e-commerce store. En natuurlijk niet te vergeten onze aantrekkelijke voorwaarden voor consumenten die bestellen in onze webshop, waaronder gratis verzending en het gratis binnen-14-dagen retourbeleid, maar ook de 2-jaar garantie op hardware producten. En door middel van key productlanceringen bieden we publishers bovendien de mogelijkheid om Canon’s laatste producten te promoten, waarmee consumenten een extra incentive gegeven wordt om de Canon e-commerce store te bezoeken.

Q. Met wat voor soort type publishers hoop je samen te werken? Zijn er bijvoorbeeld enkele extra mogelijkheden voor samenwerkingen buiten het traditionele CPA model die jullie eventueel zouden overwegen?

Canon staat er voor open om samen te werken met elk type publisher. We zien bijvoorbeeld unieke mogelijkheden met content websites, in het bijzonder travel- en ouderschapswebsites, die ons kunnen helpen om deze consumenten te bereiken. Wij geloven dat studenten- en werknemersportals bovendien twee belangrijke segmenten vertegenwoordigen die tot de grotere omzetaanjagers behoren. En niet te vergeten de traditionele kortingcodes- en cashbackwebsites, die zonder twijfel aandeel zullen hebben in het succes van het programma.

En als gelegenheid zich voordoet, dan zullen we ook CPM- en CPL-modellen overwegen.

home_hero_tcm13-1394835

Q. Kun je ons iets vertellen over recente productlanceringen die publishers kunnen helpen in het promoten van Canon?

Timing en frequentie van onze productlanceringen variëren per categorie en per land. Onlangs hebben we bijvoorbeeld een aantal nieuwe belangrijke productlijnen binnen de DSLR (Digital Single Lens Reflex-camera) categorie gelanceerd – de 1300D, een spiegelreflexcamera voor de beginner, en de geavanceerdere 80D. Binnen de categorie ‘Camera’ hebben deze producten een salesaandeel gehad van respectievelijk 7% en 12%. Een erg positief resultaat, aangezien beide producten pas vijf maanden geleden gelanceerd zijn!

Pas geleden hebben we ook onze geavanceerde DSLR, de 5D MKIV, beschikbaar gesteld voor de UK, DE, NL en IT stores. Dit is ons meest premium digitale spiegelreflexcamera gericht op professionals, waarmee hoge kwaliteit foto’s en HD video’s gemaakt kunnen worden.

We moedigen onze publishers echt aan om al onze productcategorieën te promoten en up-to-date te blijven over de laatste lanceringen door onze nieuwsbrief en e-mails in de gaten te houden.

Q. Zijn er nog spannende plannen in de pijplijn voor het aankomende jaar die je graag wilt delen? 

Canon wilt altijd innoveren en we streven ernaar een e-commerce omgeving te creëren dat de nummer 1 bestemming zal zijn voor klanten die op zoek zijn naar Canon producten.

Momenteel hebben we een aantal projecten lopen, die geassocieerd zijn met het verbeteren van de onsite Canon ervaring. Tot deze projecten behoren onder andere het mogelijk maken van pre-ordering, nieuwe promotiemogelijkheden en key wijzigingen doorvoeren aan de product- en detailpagina’s, zodat de consument sneller en gemakkelijker het gewenste Canon product vindt.

We zijn ook bezig met het ontwikkelen van een eigen fotoboek-propositie, evenals het uitbreiden van ons Canon productportfolio met onder andere Irista photo storage solution en Lifecake, een baby-app, waarmee ouders foto’s, video’s en verhalen van hun kinderen vast kunnen leggen.

En we kijken er in het e-commerce team erg naar uit wat er allemaal nog gaat komen!

Meld je hier aan voor de Canon programma’s.

Delen