Saleduck eindigt hoog in de Nederlandse Deloitte Fast50 en FD Gazellen ranking

  • Geschreven door
  • .
Publisher Saleduck is vorige maand hoog geëindigd in de Nederlandse Deloitte Fast50 en FD Gazellen ranking en daar wilden we de publisher natuurlijk van harte mee feliciteren. We spraken met Domingo Karsten en vroegen hem om ons eens een kijkje in de keuken van Saleduck te geven.

Delen

Saleduck in Nederlandse Deloitte Fast50 en FD Gazellen ranking

Hoi Domingo! Allereerst natuurlijk gefeliciteerd met jullie ranking. Kun je om te beginnen iets vertellen over Saleduck?

Saleduck is een online deal community met exclusieve kortingscodes en alle algemene aanbiedingen van adverteerders uit verschillende online sectoren. Ooit zijn wij gestart in België, maar inmiddels is Saleduck actief in 14 landen in Europa en Azië. Om die landen goed te bedienen, hebben wij een kantoor in Amsterdam en Kuala Lumpur waar in totaal ongeveer 40 medewerkers werken.

Hoe voelt het om in de Deloitte Fast50 en de FD Gazellen te staan?

Het voelt fantastisch! En laten we niet vergeten, het is waardering waar we hard voor hebben gewerkt. Toen wij in oktober op de 14e plek van  snelst groeiende Nederlands technologiebedrijven werden geplaatst in de Deloitte Fast50 ranking, beseften we voor het eerst hoe speciaal onze snelle groei is. En wij ontvingen direct internationale erkenning en interesse, veel nieuwe potentiële partners waar weer mooie samenwerkingen uit kunnen ontstaan.

En een maand later was het weer raak, op dinsdagavond 22 november hebben wij opnieuw een 14de plek bemachtigd tijdens de award night van de FD Gazellen in Amsterdam. Wij staan in de ranking van de snelst groeiende bedrijven met omzet tot 2 miljoen euro. Wij zijn ontzettend trots op deze plek en het was vooral leuk om ook met niet-technologische bedrijven genoemd te worden.

Waarom hebben jullie deze ranking gewonnen?

Twee keer de 14de plaats voor een Amsterdams bedrijf dan moet ik natuurlijk wel Johan Cruijff citeren: “Je moet schieten, anders kun je niet scoren.”.
Beide rankings worden met de omzetgroei van de laatste drie jaar berekend, met daarbij nog een aantal specifieke aanvullende voorwaarden.

Wat maakt Saleduck in jouw ogen nou uniek en onderscheidend?

Onze websites zijn de centrale spil richting adverteerders, na goed overleg met de adverteerders bouwen wij grote campagnes om hun acties heen. Wij ondersteunen hun aanbiedingen niet alleen met een campagne op de website, maar ook door een vermelding in de nieuwsbrief, een social media post, bannering en (externe) content marketing campagnes.

En wat is jullie succesformule en de volgende stap?

Bij alle beslissingen die wij maken kiezen wij altijd lange termijn boven korte termijn, we proberen juist jaren vooruit te kijken om voorbereid te zijn en te kunnen anticiperen op wat komen gaat. We zijn voorlopers. Om die reden zijn wij op dit moment aan het bouwen aan een zeer interessant nieuw product waarbij wij de gebruiker nog meer centraal stellen. Wij blijven investeren in de Europese markten om dit jaar in meer landen marktleider te worden.

Naast Europa hebben wij ook een grote focus op Azië, wij gaan hier volgend jaar uitbreiden en onze bestaande marktposities verder versterken. Om dit tot een succes te maken hebben wij Sjoerd Copier per 1 december a.s. aangesteld als Managing Director Asia. Sjoerd heeft in Nederland naam gemaakt als een van de eerste Fashionchick medewerkers, waar hij vervolgens is doorgegroeid tot een succesvol Marketing Manager.

Dat klinkt erg spannend, succes daar! Wij zijn nog wel even nieuwsgierig wat je vindt van de samenwerking tussen Saleduck en Awin…

In 2010 is Saleduck kleinschalig begonnen in Amsterdam onder de naam Bridge Marketing. In de navolgende jaren zijn er ongeveer 30 verschillende websites opgezet in diverse niches. Bekende websites (die inmiddels verkocht zijn) zijn Gerust.nl, Gratisoptehalen.nl en KamersinNederland.nl.

Al vanaf het begin van ons bestaan werken wij nauw samen met Awin. Dit is voor ons niet alleen een zakelijk interessant en leerzaam traject geweest, maar heeft ook voor een stabiele partner gezorgd. Ik denk dat wij door de fijne samenwerking flink hebben kunnen groeien.

Tot slot, wat maakt de samenwerking met Awin zo succesvol?

Het belangrijkste van iedere relatie is vertrouwen en communicatie, dat geldt ook voor een zakelijke relatie. Het is een eer voor Saleduck om via Awin met zulke mooie en grote adverteerders samen te mogen werken. Het is van groot belang om deze belangrijke samenwerking voort te zetten en door goede communicatie, performance en creativiteit het vertrouwen van de adverteerders te winnen.Wij kijken uit naar nog een lange en goede samenwerking met Awin!

Delen