Solden 2020: publishers interview Wintersolden.be

  • Geschreven door
  • .

Met de start van het nieuwe jaar is het wachten dan eindelijk voorbij en start de wintersolden. 

 

Delen

Nieuw jaar, nieuwe garderobe of misschien wel een nieuw interieur - de wintersolden is de tijd voor de beste promoties. 

Als voorbereiding op de wintersolden brengen we graag een aantal partners onder de aandacht met deze week een interview met Thomas Loyens van Maxenta o.a bekend van  Wintersolden.be 

Om mee te starten, kan je iets over jezelf en Maxenta vertellen:

Wij zijn sinds 2015 actief met Maxenta in de affiliate marketing business. Ik ben er destijds ingerold. Zelf ben ik ooit gestart als beginnende webdesigner met design contests op sitedeals. Gaandeweg ontdekte ik dat er ook een hele business was rond het bouwen van websites. Zo ben ik zelf beginnen bijleren en lezen over de mogelijkheden van affiliate marketing. Begin 2015 werd Maxenta geboren. We zijn gestart met kortingvandedag.be en hebben daarna vrij snel pretparkdeals.be gelanceerd. Over de jaren heen hebben we deze concepten versterkt, nieuwe markten veroverd én nieuwe concepten gelanceerd in nieuwe niches.

Wat maakt jullie concept een succesverhaal?

Voor elk van onze concepten leggen wij sterk de focus op het helpen van mensen. Of het nu gaat om helpen besparen, helpen de juiste prijs te vinden of gewoonweg helpen meer te genieten van het leven: dit is een duidelijke focus voor Maxenta en voor mij persoonlijk. Het geeft ons de drive om er elke dag weer voor te gaan.

Hoe heeft het werken met Awin je geholpen met het opbouwen van je business? 

In het dashboard van Awin is alles erg duidelijk en snel terug te vinden. Dat zorgt ervoor dat we altijd snel nieuwe adverteerders konden oppikken. De laatste jaren zijn feeds ook meer en meer belangrijk geworden voor ons. Het persoonlijk contact met Awin laat ook toe om steeds nieuwe mogelijkheden te benutten. 

Wat is je favoriete adverteerder en waarom?

Moeilijke vraag. Het leuke aan affiliate marketing is net dat we met vele adverteerders mogen samenwerken. Maar als ik ééntje moet kiezen: ICI PARIS XL. Zij werken al sinds het begin samen met ons en ze zijn nog steeds erg populair bij onze bezoekers.

Heb je een boodschap voor andere publishers

Focus altijd op het toevoegen van extra waarde. Klinkt misschien zeer abstract, maar soms kan je je verliezen in de focus op SEO, SEA of e-mailmarketing. Maar aan het eind van de dag willen zowel de adverteerders als Google dat je mensen iets bij brengt. Helpen mensen meer te halen uit hun leven, hun dag en hun aankopen.

En voor adverteerders?

Publishers zijn over het algemeen bereid om mee te denken over hoe ze toegevoegde waarde kunnen leveren. Het is de moeite waard om de tijd te nemen om samen te zitten en te bekijken hoe je elkaar kunt versterken. Dat hoeft zeker niet wekelijks of maandelijks. Maar één keer diepgaand samen zitten kan wonderen doen.

Hoe bereiden jullie je voor bij op de wintersolden?

Wij zijn in september begonnen met onze planning. We hebben volop informatie toegevoegd en enkele partijen gecontacteerd voor een samenwerking. Vanaf eind december verwachten we veel verkeer en dan is het dagelijks kijken hoe we de juiste zaken kunnen toevoegen aan de website, op basis van onze data. 

Wat zijn de jullie  tips aan adverteerders om het meeste uit de solden te halen?

Mensen zijn tijdens de wintersolden op zoek naar informatie én de beste koopjes. Door je als adverteerder in de buurt van die informatie te plaatsen, win je nieuwe klanten. Door de juiste koopjes voor te schotelen op de juiste locaties, win je ook nieuwe klanten. Zet in op specifieke exposure tijdens de hele maand.

En tot slot, zijn we er nog ontwikkelingen, aankomende lanceringen en/of nieuws dat je graag wilt delen?

Wij zijn volop bezig met TIQX.be te verbeteren en gaan hier ook sterk op inzetten de komende maanden. Recent hebben we ook heel wat media aandacht gekregen voor Luiergids.be. In 2020 lanceer ik met twee partners een concept rond online geboortelijsten: Pakske.be. Zeker over die laatste ben ik enorm enthousiast.

Delen