Terugblik: de bijzondere zomer Solden van 2020

  • Geschreven door
  • .

De zomer Solden is traditioneel een van de belangrijkste momenten binnen de Belgische retail markt.

Delen

Dit jaar was hij echter iets anders dan normaal. Waar de Solden normaal in juli al start, trapte we dit jaar in juli af met de sper periode. Daaropvolgend ging in augustus de Solden officieel los.  

Doordat adverteerders pas kortingen mochten geven in augustus, waren er wat zenuwen omtrent de verkoop van zomerkleding. Vonden consumenten het namelijk nog wel interessant om zomerkleding te kopen in augustus? Tipje van de sluier: we hebben de cijfers van vorig jaar mogen overtreffen.

 In 2019 werd er in de Solden periode in totaal bijna 3,4 miljoen euro omgezet, en dit jaar hebben we het voorgaande jaar weer overtroffen, met een totale omzet van meer dan 5 miljoen euro.   

  Aantal sales is met 62% gestegen ten opzichte van 2019  

Solden 2020 is een geweldig succesvolle editie geweest. We hebben in totaal 62% meer sales gezet en ook de ordewaarde steeg met 51% ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast hebben de publishers in totaal ruim 200.000 commissie verdient in de maand augustus. Ook de conversieratio steeg met 52%.  Uiteindelijk hebben we meer dan 5 miljoen euro omgezet voor onze adverteerders, waar dat vorig jaar op 3,4 miljoen lag.

De pieken van Solden 2020, 2 augustus en 30 augustus.   

De beste dag van Solden 2020 was op 2 augustus en op nummer twee staat 30 augustus. Opvallend is dat in 2019 de laatste dag van de Solden de meeste sales werden gezet. Toen werd er op 1 dag voor bijna 180.000 euro omgezet. Op de beste dag van 2020, 2 augustus, werd en voor meer dan 200.000 euro besteedt door consumenten.   

Kleding segment steeg met 105% sales ten opzichte van vorig jaar.  

Het kleding segment heeft ook deze Solden de meeste sales gezet en is zelfs 105% gestegen ten opzichte van vorig jaar. Vorig jaar was Home & Garden een van de sterkste segmenten en dit segment is dit jaar 19% gestegen.   

Home & Garden is ook gestegen met 19% hoewel die vorig jaar de meeste sales zette. De grootste groeier ten opzichte van vorig jaar is het sport segment. Toys & Games is gedaald in vergelijking met vorig jaar.  

Cashback is grootste omzet knaller 2020  

He cashback en kortingscode segment hebben het beste gepresteerd deze Solden editie. Cashback heeft binnen het loyalty en special offers segment voor bijna 37% van de omzet gezorgd. Het technologie segment bestaat onder andere uit subnetwerken en is meer dan verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Ook het content segment heeft zeer goed gepresteerd. Zij zijn ook verdubbeld in hun performance ten opzichte van 2019.  We zien daarnaast nog dat Closed User groups steeds belangrijker worden net zoals vergelijkingssites.   

Sper periode ook overtroffen met een stijging van 56%.  

Daarnaast nog een korte terugblik op de sper periode, deze viel dit jaar in juli. In 2019 (in juni) was de omzet in de sperperiode 2,5 miljoen en in 2020 was dit bijna 3,9 miljoen, dat is een stijging van 56%.  De sales zijn met meer dan 40% gestegen ten opzichte van 2019.  FMCG en Clothing zijn meer dan verdubbeld in de performance ten opzichte van 2019.  

 Zomer Solden 2020 was een daverend succes. 

Hoewel er geruchten in de markt gingen dat het kledingsegment in augustus  niet goed zouden kunnen lopen vanwege het einde van de zomer, heeft het segment juist het beste gepresteerd. Ze staan op nummer 1 gevolgd door Home & Living. De order waarde van het kleding segment was in totaal meer dan 1,2 miljoen wat gelijk staat aan 25% van de totale omzet van Solden.  

Wij kijken uit naar de Winter Solden 2021. Deze zal lopen van 2 januari 2021 tot en met 31 januari 2021. 

 

Delen