Bronnen die u helpen om uw online marketing kennis te verbreden

 • Geschreven door
 • .
De online marketing sector is gegroeid en heeft zich snel ontwikkeld de afgelopen jaren. De meeste deskundigen in de sector hebben de online marketingvaardigheden zelf aangeleerd. Dankzij het toenemen van kennisdeling hebben de enthousiaste en leergierige marketeers steeds meer mogelijkheden om hun kennis te verbreden. Dit gebeurt bijvoorbeeld door middel van blogs, e-books, online cursussen en podcasts. In de tips van deze week, hebben we onze favoriete bronnen voor u verzameld.

Delen

Online marketing bronnen

Blogs
Blogs zijn één van de beste bronnen om gratis kennis te vergaren en up-to-date informatie te lezen over actuele ontwikkelingen, evenals tutorials en diepgaande analyses. Een goede online marketingblogger weet dat alleen de beste content hen op lange termijn succes zal brengen en uiteindelijk zal leiden tot een grote groep trouwe bezoekers/lezers. Het is handig om u voor dit soort blogs aan te melden, zodat u kunt profiteren van hun kennis en tips kunt gebruiken voor uw bedrijf.

Onze aanbevelingen zijn:

 • Social Media Examiner is een website voor de sociale media marketeers van alle niveaus. Zij schrijven dagelijkse relevante artikelen over social media platforms. De tools worden gekenmerkt door hun educatieve stap-voor-stap stijl, real-life voorbeelden en uitgebreid advies. U ontvangt breaking social media nieuws in de wekelijkse ochtend talkshow en u kunt uw vaardigheden vergroten tijdens het sporten in de sportschool met de wekelijkse podcast!
 • Copyblogger gaat over alles dat betrekking heeft op contentmarketing: regelmatig posten zij blogs, delen zij podcasts, cursussen via e-mail en tutorials. Bij MyCopyblogger is het lidmaatschap geheel gratis.
 • MOZ Blog , Searchengineland en SEOBook zijn één van de oudste en meest gerenommeerde blogs over zoekmachine optimalisatie en een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in SEO. Er zijn tal van bronnen over dit onderwerp, maar ga op zoek naar een bron die bij uw behoefte past, met een aantrekkelijke tone of voice.
 • Performancein is dé bron voor performance en affiliate marketeers, het aanbieden van het laatste nieuws, de nieuwste trends in de sector, whitepapers, rapporten, events en nog veel meer.
 • Awins strategy hub geeft inzicht in affiliate marketing ontwikkelingen, maar zij geven ook analyses vanuit hun eigen datagegevens. U vindt hier ook webinars, rapporten, whitepapers en nieuwsbrieven.

Online opleidingen & cursussen
Terwijl u op uw favoriete blog de meest recente ontwikkelingen in de sector leest, kan een online cursus u misschien nog wel veel meer inzicht geven over bepaalde onderwerpen. Bekijk de online opleidingen en cursussen:

 • Udemy biedt online cursussen aan over een scala aan onderwerpen, waaronder media, marketing, design, persoonlijke ontwikkeling, fotografie en nog veel meer. De betaalde cursussen worden aangeboden tegen een redelijke prijs, maar er worden ook gratis cursussen aangeboden. U kunt van alle cursussen een introductie video bekijken en de recensies lezen.

Enkele interessante gratis cursussen zijn: Adobe Indesign voor beginners, Adobe Photoshop Tips & Tricks, SEO Training van Moz, Google Adwords voor kleine bedrijven

 • Codeacademy is een goede opleiding voor het verwerven van codering kennis. De lessen variëren van ' Het bouwen van een website met HTML en CSS' tot ' Hier Java, Git of SQL'. De basis is gratis, maar u kunt uw account upgraden om te profiteren van meer kennis, zoals quizzen, projecten en deskundig advies.
 • Google Analytics Academy is één van de beste opleidingen die Google aanbiedt. Bij deze opleiding leert u alles over de meest gebruikte online analytics hulpmiddelen. Bekijk ook de blogs en tutorials van Google om u verder op weg te helpen.

Bedrijf Workshops en Webinars
Veel bedrijven bieden gratis trainingen aan voor hun tools. Bij Awin, bieden wij verschillende formats aan om publishers en adververteerders kennis bij te brengen. Dit doet Awin door het geven van workshops via onze YouTube tutorials, bekijk onze mogelijkheden of bespreek dit met uw accountmanager. Veel bedrijven bieden webinars en cursussen aan - sommige zijn echt alleen te bekijken door klanten, terwijl anderen uw e-mailadres zullen vragen om deel te kunnen nemen aan een webinar of cursus - zonder dat u verplicht bent om iets te kopen.

 • Vuelio biedt een gratis training aan voor hun PR-software.
 • Mailchimp biedt uitgebreide documentatie aan met diepgaande kennis over hun tool.
 • Als u uw social media kennis wilt verbeteren, check dan de gratis cursus van de Hootsuite academie!

Met een beetje researchwerk, interesse en tijd bent u al snel in staat om de juiste kennis en trainingen te vinden die u nodig heeft om op de hoogte te blijven van alle trends en ontwikkelingen en om zo uw skills verder uit te breiden.

Delen