Gebruikmaken van affiliate links op Pinterest

  • Geschreven door
  • .
Pinterest kondigde laatste goed nieuws aan: affiliate links zijn weer toegestaan op het platform, nu ze hun spam detectiesysteem verbeterd hebben. Eerder stond er een verbod op affiliatelinks voor 18 maanden, nadat het social netwerk claimde dat affiliate links misbruikt werden door spammers. Hierdoor zou de gebruikerservaring steeds slechter worden, omdat er dan irrelevante pins of niet werkende links getoond werden.

Delen

Affiliate links op Pinterest

In hun aankondiging, erkent Pinterest ook dat bedrijven en bloggers een duurzame manier nodig hebben om goede content te creëren. Dus hoe kunt u deze extra bron van inkomsten optimaliseren? Check hieronder onze tips om dit op de best mogelijk manier uit te voeren.

Des te aantrekkelijker de pin, des te beter
Uiterlijk doet ertoe, helemaal op Pinterest. Gebruikers zijn op zoek naar mooie en aantrekkelijke pins om op hun board te plaatsen, dus maak een nauwkeurige keuze van de afbeeldingen (van producten) die u wilt delen. Ook helpt het om een leuke omgeving te creëren waar u uw eigen foto’s maakt, in plaats van gebruik te maken van afbeeldingen die reeds op het website beschikbaar zijn.

Houd daarnaast bovendien rekening met mobiel verkeer, ruim 80% van het dagelijkse verkeer op Pinterest komt van mobiel. Zorg dus dat uw beelden geoptimaliseerd zijn voor smartphones. Bijvoorbeeld, wanneer u afbeeldingen gebruikt met tekst, wees er dan zeker van dat de fonts, zelfs op kleine beeldschermen, leesbaar zijn. Bekijk hier een handleiding over hoe u verschillende stijlen afbeeldingen creëert die gebruikers eerder geneigd zijn om te delen.

pins(Image credit: Pinterest)

Wees authentiek
Net als met alle andere platforms waar affiliate marketing gebruikt wordt, is het belangrijk om te linken naar producten die u zelf ook echt leuk vindt en aan zou raden aan anderen.  Het zal namelijk overduidelijk zijn wanneer u links deelt naar producten die u zelf nog nooit geprobeerd hebt of die geen relatie hebben met uw business.

Bied bruikbare informatie aan
Pinterest wordt voornamelijk gebruikt als bron van inspiratie, recepten en doe-het-zelf handleidingen. Dat betekent dat gebruikers op zoek zijn naar uitgebreide informatie om hen te helpen bij het maken van aankoopbeslissingen. Probeer dus in plaats van simpelweg een affiliate link toe te voegen aan uw  pin, een omschrijving te geven die relevante en bruikbare informatie bevat over uw ervaring en/of mening. Dit zal niet alleen de aankoop beïnvloeden maar het zal ook de vindbaarheid van uw pins te verbeteren.

Probeer promoted pins uit
Niet alleen kunt u weer affiliate links op Pinterest plaatsen, u kunt de links op promoted pins gebruiken! Via promoted pins kunt u het bereik van de pin vergroten door er voor te betalen.

Vergelijkbaar met andere social media advertenties, is het grootste voordeel van promoted pins dat u de mogelijkheid hebt om u te richten op een specifieke doelgroep. Pinterest zal de pins plaatsen op de plek waar uw doelgroep zich bevindt en de grootste kans heeft om ze op te merken en er interactie mee te hebben. U kunt ook kiezen of u betaalt voor interacties of bezoeken aan uw website en zodra de campagne is begonnen kunt u alles monitoren en waar nodig aanpassingen doen. Bekijk Pinterest’s best practice guide voor promoted pins.

Bied transparantie
Het is belangrijk om transparantie te bieden aan uw publiek om zo vertrouwen te winnen, de wetgeving na te leven en een goede SEO te behouden. Hetzelfde geldt voor Pinterest – wanneer u gebruik maakt van affiliate links in uw pins, wees eerlijk en transparant en vermeld dat er een affiliate link achter is geplaatst.

De terugkomst van affiliate links op Pinterest biedt grote kans voor marketeers. Zij kunnen op deze wijze inkomen genereren via hun content. En hoe beter marketeers affiliate links op Pinterest toepassen, hoe kleiner de kans dat affiliate links weer verboden zullen worden.

Heeft u vragen of zijn er onderwerpen die u graag terug ziet komen op onze blog? Mail ons dan via marketing.nl@awin.com.

Delen