Het nieuwe platform; gebruik jij deze handige publisher tools al?

 • Geschreven door
 • .
Als Awin publisher heb je ongetwijfeld al ingelogd op ons nieuwe platform, maar ben je al op een beetje ontdekkingsreis gegaan? Hoewel nog niet alle adverteerders gemigreerd zijn naar het nieuwe platform en je voorlopig ook nog gebruik zult blijven maken van de marketplace, is dit zeker de moeite waard.

Delen

Wist je namelijk dat het nieuwe platform boordevol features en tools zit die het jou niet alleen gemakkelijker maken, maar die jouw business ook helpen groeien? We willen immers dat je zo min mogelijk tijd kwijt bent aan technisch gedoe en dat je je vooral kunt focussen op het creëren van content en het maximale halen uit jouw website.

Als een eerste van een reeks blogartikelen lichten we in dit artikel een aantal handige tools van het nieuwe platform uit, zodat je bekend én gewend raakt met de nieuwe interface. Wanneer je deze tools je namelijk zo snel mogelijk eigen maakt, profiteer je hier alleen maar van. En dat zien wij graag.

In deze blog introduceren wij je graag met de deeplink generator Link Builder, de linkconverter plugin Convert-a-link en de handige browserextensie MyAwin.

Link builder

Link Builder

De functionaliteit Link Builder, dat gelijk is aan de Deeplink Generator in de marketplace, heeft een flinke upgrade ondergaan en is nu volledig geïntegreerd in het nieuwe platform. Als publishers kun je de Link Builder gebruiken om eenvoudig deeplinks te maken naar specifieke product- of categoriepagina's van adverteerders, ongeacht of je bij die adverteerder aangesloten bent.

Hoe werkt het?
Je genereert een link via de volgende 6 stappen:

 1. Klik op Link Builder, onder de tab ‘Links en hulpmiddelen’

 2. Om een deeplink te creëren selecteer je eerst de gewenste adverteerder uit de dropdown lijst ‘Adverteerder’ van wie je een deeplink wilt genereren

 3. Voeg in het veld ‘Doel–URL’ de gekopieerde link van de adverteerderwebsite of -pagina toe waar je je gebruikers naar wilt doorverwijzen

 4. Implementeer een click ref door &clickref=YOURREFaan je link toe te voegen (waarbij je YOURREF vervangt door de tekst die je graag getoond wil zien)

 5. Kies tussen het formaat URL of HTML
  • HTML: geef de gewenste link tekst op
  • Geef aan of je wilt dat de link in een nieuw of in het bestaande venster opent
 1. In het veld ‘Uw deeplink’ vind je nu je deeplink, opgesteld naar jouw wensen

Meer informatie
Wil je graag uitgebreidere informatie over de Link Builder of hulp bij gebruik van de tool? Bezoek dan de Wiki-pagina.

Convert–a–link

Een nieuwe handige feature uit de ‘Links en hulpmiddelen-familie’ is Convert-a-link. De plugin is ontworpen om je als publisher een snelle en eenvoudige oplossing te bieden voor het omzetten van product links naar affiliate links op jouw website. Wij begrijpen namelijk heel goed dat tijdbesparende plug-and-play features als deze je veel tijd kunnen besparen en dus je omzet kunnen verhogen. 

Voorheen was het nog wel eens een technisch uitzoekwerk om alles juist ingesteld te hebben, maar dit is nu niet meer het geval; of je nu een beginner bent in affiliate marketing of als publisher veel (oude) content hebt waar je nog graag aan zou willen verdienen, de tool is door elke publisher gemakkelijk te installeren en bovendien van absolute meerwaarde.

Waarom Convert-a-link gebruiken?

 • Zet voortaan gemakkelijk automatisch URL-links op jouw website om naar affiliate links
 • Voeg een standaard link van een Awin adverteerder toe aan je website en je bent er zeker van dat deze door ons wordt gemeten

 • Je loopt via de links geen commissie mis

 • Indien je niet bij de betreffende adverteerder bent aangesloten, wordt automatisch een aanmeldverzoek voor het programma verstuurd
 • Bespaar tijd en moeite en houd je focus bij het creëren van meer content

Hoe werkt het?
Om gebruik te maken van Convert-a-link hoef je slechts de tool te activeren in je Awin interface profiel en eenmalig een Javascript te installeren op jouw website(pagina's).

Convert-a-link 1
Stap 1. Open Convert-a-link onder 'Links en hulpmiddelen' en schakel de functie in.

Convert-a-link 2

Stap 2. Voeg het Javascript toe op je website pagina's.

Je kunt nu direct beginnen met het verdienen van commissie. Het geïntegreerde Javascript zal voortaan alle normale links (zoals www.zalando.nl) omzetten naar tracking links zonder dat de websitebezoeker dit zal zien.

Wil je zeker weten of de installatie van convert-a-link goed is gegaan en of het werkt? Maak dan simpelweg een link naar http://convertalinktest.awin.com (op een pagina waar je convert-a-link hebt geïnstalleerd) en klik vervolgens op de link. Als convert-a-link correct werkt, wordt je doorgeschakeld naar een juiste pagina.

Op zoek naar een installatiehandleiding? Die vind je op onze Wiki-pagina.

MyAwin

MyAwin screenshot

Heb je een interessante adverteerder gespot? Gebruik dan de My Awin tool om de adverteerder met slechts één muisklik via het netwerk te promoten.

De Chrome browserextensie - die wij geheel nieuw introduceren in de Benelux - toont je bovendien up-to-date adverteerdersaanbiedingen en biedt publishers exclusieve vouchercodes. Zo bespaar jij kostbare tijd en genieten jouw websitebezoekers van de nieuwste en relevantste promoties.

Waarom MyAwin gebruiken?

 • Ontdek met behulp van de browserextensie direct of je met een Awin-adverteerder te maken hebt of niet, ongeacht of je als publisher bij de adverteerder bent aangesloten
 • Zie in één oogopslag welke promoties de adverteerder heeft en kopieer eenvoudig de promotietekst en eventuele code(s)

 • Deel met slechts één klik je promoties en links op Twitter, Facebook en Google+

 • Genereer gemakkelijk tracking links en URL’s (naar bijvoorbeeld specifieke productpagina’s)

 • Ga vanuit de MyAwin browserextensie direct naar de Awin interface. Hier kun je je aansluiten bij het adverteerderprogramma

Hoe werkt het?
Als je de Google Chrome extensie ‘MyAwin’ in je (Chrome) bladwijzerbalk implementeert, kun je voortaan gemakkelijk zien of een adverteerder bij Awin is aangesloten of niet. En mocht hij zijn aangesloten, dan ben je via de extensie één muisklik verwijderd van de laatste consumentenpromoties en exclusieve vouchercodes van de Awin-adverteerder. Mocht je nou nog niet aangemeld zijn bij de adverteerder, dan is ook dat geen drempel meer. Via MyAwin kun je eenvoudig naar het nieuwe platform om je voor het programma aan te melden.

MyAwin screenshot BE

Als je bovendien reeds aangemeld bent, slaat MyAwin ook een efficiëntieslag met tracking links. Met de geïntegreerde ‘one-click’ Link Builder kun je snel (verkorte) tracking links genereren en rechtstreeks trackable linkjes aanmaken voor een (product)pagina. Al je gegenereerde links kun je vervolgens eenvoudig delen op social media.

Denk overigens niet dat je als publisher met meerdere accounts meerdere MyAwin extensies nodig hebt, ook voor het wisselen van accounts is een one-click functionaliteit ingebouwd. Een kind kan de was doen!

"MyAwin is DE Chrome-extensie die elke publisher móét hebben. Het is innovatief, eenvoudig te gebruiken, biedt goede functionaliteit en is veel geavanceerder dan bij andere netwerken. Geweldig werk, Awin." - Key publisher partner Awin

Houd onze Nieuws en evenementen in de gaten, de komende weken zullen de volgende blogartikelen van de reeks ‘Het nieuwe platform; gebruik jij deze handige publisher tools al?’ verschijnen, waarin opnieuw tools zullen worden uitgelicht.

Delen