Tips & Tricks om je leadgeneratie een boost te geven

  • Geschreven door
  • .
Je hebt een aantrekkelijke website, goede content en bent klaar om nieuwe bezoekers te ontvangen. Leads genereren zou bovenaan de to do list van iedere webwinkel moeten staan. Precies daarom heeft Awin een lijstje samengesteld met tips en tricks om jouw leadgeneratie een boost te geven.

Delen

Tips & Tricks om je leadgeneratie een boost te geven
  1. Wie zijn mijn klanten?

Een veel voorkomende beginnersfout is het niet helder hebben van een concrete profilering. De key is om jezelf af te vragen welk probleem je oplost voor de klant. Zorg er vervolgens voor dat je de taal van de klant spreekt door je in de schoenen van de klant te verplaatsen. Welke informatie zou jij op welk moment, via welke manier, willen ontvangen? 

  1. Sla alle leadgeneratie-data op

Het is noodzakelijk de customer journey van je klant in kaart te brengen. Sla beschikbare informatie daarom altijd op waardoor je toekomstige campagnes sterker neer kan zetten en daadwerkelijk kan inspelen op de informatie die je uit de website gehaald hebt. Op deze manier krijg je inzicht in het aantal bezoekers alsook de leads en de sales per kanaal. Hierdoor kan je gesegmenteerde retargettinglijsten maken en de juiste kanalen inzetten. 

  1. Beweeg mee

Een klant staat niet stil, jij zou dit dus ook nooit moeten doen. Het is noodzakelijk om up-to-date te blijven van opkomende trends en ontwikkelingen. Speel hierop in, beweeg mee en kijk naar de kansen die dit met zich mee brengt. 

  1. Wees niet bang om te experimenteren

Heb je een interessante trend gespot binnen jouw industrie of op vlak van marketing? Wees niet bang! Experimenteer, sla de plank mis en leer hiervan. Het is belangrijk om deze ‘experimenten’ goed te meten. Dit zal inzicht geven en learnings bieden voor de toekomst. 

  1. Continu optimale customer journey

Na de hele journey van aantrekken tot aankoop wil je de binnengehaalde klant natuurlijk behouden. Zet daarom een goede loyaliteitsstrategie uit waarbij je de klant benaderd met gepersonaliseerde promoties. Daarnaast is het ook belangrijk om feedback te vragen, die je verwerkt om je webshop te optimaliseren.

Houd daarnaast in het achterhoofd dat iedereen constant overladen wordt met informatie, waar niet om gevraagd wordt. Het constant pushen van informatie zal hierdoor niet met dank afgenomen worden wanneer dit niet simpel, uniek, gebruiksvriendelijk en met een persoonlijk tintje gebracht wordt.

Delen