De nieuwjaarsvoornemens van affiliate marketeers

  • Geschreven door

Waarom Nieuwjaar gebruiken om je te focussen op je ze zakelijke doelen? 

Delen

Het is hét ideale moment om wat plannen te smeden voor het komende jaar nu je gedreven en vol energie bent. En vanuit een affiliate marketingperspectief, zal jouw audience zoeken naar producten gerelateerd aan hun eigen voornemens.

"Ik ga stoppen met roken",

"Ik ga drie keer per week sporten"

We kennen dat allemaal wel op die eerste van januari, dit wordt het jaar waarin we slanker, gezonder en gelukkiger zullen zijn. Deze doelen zijn gauw opgezet, maar worden vaak voor februari alweer gebroken.

Waarom zou je in plaats daarvan Nieuwjaar dit jaar niet gebruiken om je te focussen op je zakelijke doelen? Het is hét ideale moment om wat plannen te smeden voor het komende jaar juist nu je gedreven en fris het nieuwe jaar bent gestart. En vanuit een affiliate marketingperspectief, zal jouw audience zoeken naar producten gerelateerd aan hun eigen voornemens.

Hier zijn een aantal ideeën om het beste uit Nieuwjaar te halen: 

Belangrijke zakelijke doelen

De eerste stap is om concrete doelen op te stellen voor jouw business.  Zoals een oude uitdrukking luidt: Je kunt niet zeggen waar je heen wilt als je niet weet waar je staat. Het geheim van doelen opstellen is dat je jezelf niet moet overbelasten; alles wat je nastreeft, moet binnen redelijke termijn te behalen zijn. Dus om als doel op te stellen dat je eind januari je omzet verdriedubbeld hebt, zal waarschijnlijk niet gebeuren. Bepaal in plaats daarvan kleine stapjes die naar je uiteindelijke doel leiden, vergeet daar niet de nodige mijlpalen in op te nemen en zet een beoordelingsproces op om te kunnen meten hoe het gaat.

Update je kennis

Je stopt nooit met leren, dit geldt vooral in marketing en zelfs nog meer in de online marketing wereld. Strategieën blijven veranderen, nieuwe trends betreden de industrie en verschillende methodes om succes te behalen raken in de mode. Nieuwjaar is een ideaal moment om je skills te verbeteren; pak wat boeken, schrijf je in voor een aantal cursussen en bouw je vaardigheden (verder) op.

Conferenties en industrie-evenementen

Maak het een voornemen om in 2018 minstens één conferentie en evenement bij te wonen. Je krijgt dan niet alleen nieuwe ideeën en de laatste innovaties van de markt mee, maar ook de kans om te netwerken en contacten op te bouwen. Zoals je kunt zien in onze kalender van 2018 zullen er ook dit jaar veel industrie-specifieke events plaatsvinden, van een Awin Day tot de dmexco en PI:Live. Er zijn genoeg events om uit te kiezen.

Varieer

Bedenk waar je doelgroep naar op zoek gaat in deze tijd van het jaar, en als je deze gebieden nog niet bestrijkt, overweeg dan eens om te variëren.

Enkele onderwerpen zijn:

  • Nieuwe carrières
  • Gezondheid verbeteren
  • Afvallen
  • Stoppen met een slechte gewoonte
  • Een nieuwe relatie beginnen
  • Budgetteren
  • Geld verdienen
  • Time management

Zoek in de Awin adverteerdersdirectory naar affiliate programma’s en kijk of er iets bij jouw doelgroep past. Plan dan ook gelijk voor de rest van het jaar, waarbij je kijkt naar programma's waarvan jij verwacht dat deze in een bepaalde periode van het jaar goed verkoopt. Zo spreid je direct je kansen en mogelijkheden over heel 2018. 

Bouw je e-maillijst op

Voor affiliate marketeers zit het geld nog steeds in je 'lijst'. Moedig daarom jouw publiek aan om zich aan te melden voor je blog, bied in ruil daarvoor bijvoorbeeld een gratis webinar, report of ebook. Veel adverteerders in de affiliate marketingindustrie sturen meestal wat gratis informatie mee als onderdeel van een programma om aan te bieden aan jouw prospects of als extra informatie over hun bedrijf om jouw promoties te helpen. Gebruik deze middelen verstandig om je lijst op te bouwen.

Maak je lijstje schoon

Volgend op het voorgaande punt; zorg ervoor dat je lijst zo schoon en up-to-date als mogelijk is. Gebruik Nieuwjaar om oude e-mails te naar de prullenbak te slepen en abonnees, die in jaren geen e-mail van je hebben geopend, te verwijderen. Overbodig gewicht dat je processen alleen maar vertraagt.

E-mail is niet dood

Het heeft geen zin om een lijst te hebben als je er niet het beste van maakt. Gebruik e-mail software zoals Aweber of MailChimp om bijvoorbeeld e-mail autoresponders te schrijven. Gebruik deze in eerste instantie om relaties op te bouwen, maar uiteindelijk zit je er voor je sales, dus vergeet niet om je abonnees iets aan te bieden.

Naast gebruik van je autoresponder is het ook raadzaam om regelmatig campagnes met aanbiedingen, links naar jouw blog en andere interessante zaken naar je abonnees te sturen. En zorg er dus voor dat deze e-mails een Call-To-Action hebben, zelfs in de vorm van een 'P.S.'. Overdrijf je verkoopinzet natuurlijk niet, maar als je producten, promoties en content goed zijn, dan zullen jouw klanten er meer over willen horen. Promoot je acties daarom actief en laat je klanten weten wat de nieuwste aanbiedingen zijn.

Plan je content kalender

Besteed aan het begin van het jaar wat tijd aan je content kalender voor het inplannen van je blog of social media pagina’s als onderdeel van je marketingstrategie. Denk aan wat voor content zal werken op verschillende momenten in het jaar en plan ze rondom jouw affiliate promoties. Georganiseerd zijn maakt een enorm verschil voor de succes van je content, zoals uitgelegd werd door CoSchedule.

Terwijl je je soorten content aan het plannen bent, denk dan gelijk hoe jij de meeste waarde eruit kunt halen. Plan je social media posts van te voren via social media-managementsoftware zoals Hootsuite of Sendible en zorg ervoor dat deze op de social media sites komen die relevant zijn voor jouw bedrijf, business en klanten. Bestempel het als  goede voornemen voor dit nieuwe jaar om je in te schrijven op nieuwsbrieven van social media websites zoals Social Media Examiner, zodat je altijd up-to-date bent met de snelle wereld van social media.

Sociale media staat gelijk aan 'meer'

Naast het bijhouden van de laatste ontwikkelingen, is het ook een goed idee om social media beter te gaan gebruiken in 2018. Word actiever en neem elke dag een klein beetje tijd (ook al is het maar 15 minuten) om te promoten op social media. Neem de tijd om reacties te plaatsen op zowel je eigen pagina's als gerelateerde pagina’s. Beantwoord vragen en zorg dat je naam bekend wordt. Probeer niet te verkoopgericht te zijn in je reacties. Geef in plaats daarvan goed advies waar jouw audience van kan profiteren. Ze zullen je gaan zien als autoriteitsfiguur en de producten die je verkoopt vertrouwen.

Test, bekijk en analyseer

Een goede affiliate marketeer is voortdurend op zoek naar nieuwe producten en diensten. Maak het tot goede voornemen om nieuwe aanbiedingen of methodes vroeg in het jaar te testen, zodat je bij succes je bereik (al snel) kunt vergroten of direct de stekker eruit kan trekken als ze niet converteren. Essentieel in deze strategie is het controleren en analyseren van al je campagneprestaties. Prik daarom elke maand een datum in je kalender om diep in de cijfers te duiken en ze te vergelijken met zoveel mogelijk parameters die relevant zijn voor je campagnes. Dit komt optimalisatie van jouw campagnes alleen maar ten goede,  zoals Conversionxl laat zien. 

En nu je hier toch mee bezig bent, zorg ervoor dat al je campagnes werken. Test je website, controleer aanmeldingsformulieren en zoek naar gebroken links. Zorg dat alles goed werkt, zodat jouw bezoekers de beste ervaring hebben.

Ken je omgeving

De marktplaats is voortdurend in ontwikkeling, dus het is cruciaal om up-to-date te blijven met jouw industrie en marketingmethodes. Een eenvoudige manier om op de hoogte te blijven met de nieuwste ontwikkelingen, is door te abonneren op nieuwsbrieven in de branche. Voor de affiliate industrie raden we bijvoorbeeld PerformanceIN, IAB en Awin’s Marktinzichten nieuwsbrief aan voor onze laatste artikelen, trendrapportages en whitepapers.

Zoals bij elk aspect van het leven, en niet alleen affiliate marketing, is het goed om het jaar te starten met goede voornemens, zodat je door het jaar heen hier de vruchten van kunt plukken. Je doelen opstellen is het makkelijke gedeelte. Houd je eraan en je zult resultaten zien.

Gerelateerde artikelen