5 redenen voor kleinere bedrijven om online te diversifiëren

  • Geschreven door

Overleven en online groeien in moeilijke economische tijden? Lees deze vijf redenen om als MKB-bedrijf je online marketingactiviteiten te diversifiëren.

Delen

Vijf redenen voor kleinere bedrijven om online te diversifiëren

Hoewel er officieel (nog) geen recessie is, zijn er moeilijke tijden op komst en worden de economische vooruitzichten voor ondernemingen van elke omvang een stuk somberder. Als eigenaar van een kleinere webshop ben je misschien op zoek naar manieren om je online aanwezigheid te vergroten, klanten aan je te binden en loyaliteit op te bouwen in dit uitdagende economische klimaat. Awin heeft een paar praktische tips & tricks op een rijtje gezet om je te helpen optimistisch te blijven en de horizon voor je online marketing te verbreden.

  1. Je bent aanwezig op dezelfde plekken als je klanten

Diversificatie gaat niet alleen over het aantal online kanalen dat je inzet voor je marketing, maar ook over het vinden van de meest geschikte kanalen: de plekken waar jouw doelgroep zich thuis voelt.

Consumenten gaan online via verschillende kanalen op zoek naar diensten en producten, dus het is heel belangrijk dat je tests uitvoert en onderzoek doet naar de beste manieren om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Het onderzoek dat Google in 2020 heeft gedaan naar het ‘rommelige midden’ van de customer journey, laat zien hoeveel verschillende contactpunten er zijn waar potentiële klanten jouw producten kunnen vinden, vergelijken en kopen.

Als je meerdere kanalen gebruikt, kun je analyseren waar en wanneer jouw klanten het meest betrokken zijn, zodat je je marketingstrategie kunt optimaliseren voor maximale impact. Misschien maak je al met enig succes gebruik van Google Ads of e‑mailmarketing, maar werk je ook al samen met bekende influencers in jouw branche om je producten of diensten onder de aandacht te brengen van hun trouwe volgers?

  1. Je krijgt waardevolle informatie in handen

Als je je kanalen diversifieert, kun je ze testen en op maat maken. Wat op het ene kanaal prima werkt, is misschien niet zo’n goed idee op een ander kanaal. Maar als je dit in alle vrijheid kunt uittesten, krijg je praktische gegevens in handen over de beste doelen voor je marketinginvesteringen. En dat doet wonderen voor je online groei en het investeringsrendement. Misschien krijg je heel veel klikken op Facebook-advertenties, maar vrijwel zonder transacties, terwijl Instagram minder betrokkenheid maar betere omzetcijfers oplevert. Dankzij dit soort informatie kun je je inspanningen richten op de plek waar ze het grootste rendement opleveren, zodat je minder tijd en middelen hoeft te verspillen.

  1. Je komt dichter bij je doelgroep

Wanneer je je online marketing verbreedt buiten de geijkte paden van Facebook, Instagram en Google Ads, open je een wereld van nieuwe groeimogelijkheden. Door je activiteiten te diversifiëren en samen te werken met geschikte online partners zoals bloggers en kortingscode- of vergelijkingssites, krijg je toegang tot hun trouwe publiek, dat de visie en waarden van jouw merk deelt. Jouw producten zijn het meest aantrekkelijk voor een doelgroep die passie heeft voor deze productcategorie en die op zoek gaat naar een mooi cadeau voor zichzelf of voor een geliefde.

Het is belangrijk dat je zelf kunt kiezen met wie je wilt samenwerken, zodat je zeker weet dat hun merk het jouwe versterkt en aanvult.

  1. Je bent beter voorbereid op de toekomst

Vanwege de oplopende kosten van levensonderhoud en de veranderingen in het online consumentengedrag moeten kleinere online bedrijven op een nieuwe manier met hun klanten omgaan. Door snel te beginnen met de diversificatie en het uittesten van verschillende kanalen kun je je marketinginvesteringen beschermen en je bedrijf voorbereiden op het drukke retailseizoen en de komende marktontwikkelingen. Wees proactief en zorg dat je tijdig bent voorbereid met een reeks beproefde online kanalen, zodat je snel kunt schakelen en precies weet waar je je tijd en geld het best in kunt investeren.

  1. Je boekt resultaat

Het kan voor kleinere online bedrijven riskant lijken om buiten de gebaande paden te treden, vooral als ze beperkte budgetten hebben – en weinig tijd om nieuwe kanalen op te zetten. Maar er zijn ongelofelijke resultaten te behalen voor wie online een beetje lef heeft. Moderne marketingkanalen zoals affiliate marketing zijn vaak een geweldige manier om buiten je comfortzone te stappen in een omgeving met weinig risico, beperkte investeringen en veel ondersteuning. Omdat affiliate marketing volledig traceerbaar en meetbaar is en je alleen betaalt voor succesvolle sales, bieden affiliate oplossingen voor beginners en kleinere bedrijven een geweldige manier om nieuwe kanalen te verkennen.

Je hoeft ons natuurlijk niet te geloven. Bekijk het verhaal van een paar succesvolle bedrijven die hun marketingkanalen naar affiliate marketing hebben gediversifieerd om online verder te groeien: