Maak affiliate links in batches met Awins Link Builder API

  • Geschreven door

Lees hoe je de Link Builder API gebruikt om gemakkelijk en snel grote hoeveelheden trackinglinks voor Awin te maken.

Delen

Awin biedt verschillende manieren om affiliate links te maken. Afhankelijk van je bedrijfsmodel kan het zinvol zijn om afzonderlijke deeplinks naar producten te maken om zo hoge conversiepercentages te garanderen. Gebruik een van de volgende oplossingen om eenvoudig en efficiënt afzonderlijke links te maken:

  • Link Builder: gebruiksvriendelijke tool om deeplinks of trackinglinks te maken naar de pagina van een adverteerder
  • MyAwin: Awins browserextensie voor Google Chrome om eenvoudig affiliate links te maken en toe te voegen
  • Convert-a-Link: automatische conversie van je websitelinks (voor adverteerders die ook op het Awin-platform zitten) in affiliate trackinglinks

Als je bedrijfsmodel vereist dat je grote hoeveelheden links moet maken, dan raden we je aan om onze nieuwe Link Builder API-eindpunten te gebruiken, zeker als je de links handmatig verandert. Het bespaart je tijd en vermindert de kans op handmatige fouten. Met de Link Builder API maak je gegarandeerd correcte links die de individuele instellingen van de adverteerder weerspiegelen (voorvoegsel URL, achtervoegsel GET of iets dergelijks) en goede tracking mogelijk maken.

De Link Builder API is niet geschikt voor het in real time maken van links in de browser, maar biedt een geautomatiseerd alternatief om buiten het platform op grote schaal links te maken voor later gebruik.

Hiermee kunnen publishers Awin-trackinglinks genereren op basis van een adverteerder-ID en bestemmings-URL, zonder dat ze onze gebruikersinterface voor de Link Builder hoeven te gebruiken.

  • POST-aanvraag om een trackinglink te genereren: Publishers kunnen een POST-aanvraag voor een bestemmings-URL voor een adverteerder gebruiken om een Awin-trackinglink te genereren. Met dit eindpunt kun je ofwel een enkele trackinglink genereren, ofwel batches van maximaal 100 trackinglinks.
  • Toegang en authenticatie: De API is beschikbaar via https://api.awin.com. Voor je hem kunt gebruiken, moet je je eigen OAuth2-toegangstokenmaken via https://ui.awin.com/awin-api. Deze token garandeert de veiligheid van je gegevens en is niet verbonden met een specifieke publishers- of adverteerdersaccount, maar met je persoonlijke gebruikersaccount.
  • Documentatie: Meer informatie over het gebruik van de Link Builder API vind je op onze wiki.

Als je je affiliate business verder wilt automatiseren, bekijk dan onze API-oplossingen voor publishers.

Gerelateerde artikelen