Publishers werven om je programma te laten groeien

  • Geschreven door

Hoe je bij Awin publishers voor je affiliate programma selecteert.

Delen

Eén ding dat alle adverteerders in het Awin-netwerk gemeen hebben, is de wens en behoefte aan goede publishers. Het zijn immers deze partners die het succes van een affiliate programma bepalen door gretige consumenten naar je site te sturen. Het kan lastig zijn om de juiste publishers te vinden. Daarom heeft Awin in de loop der jaren verschillende innovaties in de markt gezet om dat proces wat gemakkelijker te maken.

Publisher Directory – de hoeksteen voor werving

De Publisher Directory is de eerste stop voor werving. Onze recente release van Aanbevolen publishers heeft nu voorrang in de directory als eerste tabblad, maar je kunt ook kiezen voor ‘Alle’ (de hele directory), ‘Niet uitgenodigd’ en ‘Uitgenodigd’.

Een goede plaats om je werving te beginnen is met de aanbevelingen. Deze publishers, die door ons algoritme zijn geselecteerd, zouden goed moeten passen bij hetgeen we over je programma weten. Beoordeel publishers die je bevallen met sterren en nodig ze uit voor je programma. Als je denkt dat ze niet goed bij je zullen passen, beoordeel ze dan dienovereenkomstig. Publishers die reeds zijn beoordeeld, worden bij de dagelijkse actualisering van de lijst met aanbevelingen uit jouw potentiële pool van aanbevolen publishers verwijderd. Beoordelingen zijn privé en worden uitsluitend gebruikt om het aanbevelingsalgoritme te verbeteren, dus geef gerust een slechte beoordeling. Het zal je op de lange duur alleen maar helpen.

Je kunt ook een paar specifieke publishers in gedachten hebben met wie je wilt samenwerken. Op de tabbladen ‘Alle’ en ‘Niet uitgenodigd’ kun je naar specifieke publishers zoeken. Bovendien kun je filteren op specifieke publishertypen, sectoren en regio’s om verder te zoeken. De directory toont het aantal partnerships dat publishers momenteel hebben en biedt snelle links naar hun profiel, websites of e-mail, om ze voor je programma uit te nodigen. Je kunt ook een overzicht van de prestaties van publishers in het netwerk opvragen. Open daarvoor het tabblad ‘Performance’ in hun profiel en bekijk de Awin-index ranking voor de sectoren waarin ze werkzaam zijn. Publishers moeten minstens drie maanden in een sector actief zijn om een ranking te verdienen, dus nieuwe publishers zullen niet over prestatiegegevens beschikken.

Opportunity Marketplace – laat de publishers naar jou toe komen

De Opportunity Marketplace draait de traditionele affiliate aanpak om en biedt publishers de mogelijkheid om hun diensten aan adverteerders te presenteren. De marktplaats werkt als een soort prikbord waarop publishers hun huidige mogelijkheden plaatsen, zoals vermelding in een seizoensgebonden nieuwsbrief, een gesponsorde post of een homepage-overname. Er bestaan weinig beperkingen voor hetgeen publishers kunnen plaatsen – ze bieden hun diensten aan en noemen een prijs. Je kunt ze een aanbod doen en een dialoog aangaan. Een open benadering voor publishers bevordert creativiteit bij hun promoties en zorgt zo voor een constante, brede stroom van unieke opportunity’s.

Promotiemogelijkheden kunnen worden gefilterd op het door de publishers gevraagde vergoedingsmodel en type opportunity, en ook op sector en regio, zodat je gemakkelijk partners en actieve promoties kunt vinden die binnen je budget passen.

Technologiepartners – krachtige plug-and-play technologie

Er bestaat een overvloed aan techpartners die geavanceerde tools en diensten aanbieden die je affiliate prestaties serieus kunnen opvoeren. Samenwerken is eenvoudig, want al onze techpartners zijn grondig doorgelicht, op veiligheid gecontroleerd en als plug-in geïntegreerd in de Advertiser MasterTag die je voor tracking gebruikt. Dit geeft je toegang tot externe toptechnologie, zonder dat technische integratie of begrip van ingewikkelde code nodig is. Als een technologisch partnership eenmaal tot stand is gekomen, heb je volledige controle en kun je de plug-ins naar eigen goeddunken aan- en uitzetten.

Onze groeiende lijst van techpartners is ingedeeld op basis van de soorten oplossingen die ze bieden. Dit maakt het gemakkelijk om te filteren en de juiste partner voor je specifieke behoeften te vinden. Dat kan het verbeteren van het conversiepercentage zijn, het verhogen van de orderwaarde of het aantrekken van meer nieuwe klanten. Ook kan het gaan om technologie om het aantal achtergelaten winkelwagentjes te verminderen, voor retargeting of voor je voucherstrategie. Iedere partner heeft een link naar een online aanvraagformulier, zodat je hen kunt bereiken om meer over hun aanbod te weten te komen. Hoewel sommige oplossingen bepaalde beperkingen kunnen hebben voor geschikte partners, hebben we ook een ‘Awin Access Ready’-filter toegevoegd om partners te vinden die bereid zijn om met kleinere adverteerders te werken.

Om de catalogus met technologiepartners te bekijken, plaats je in de Awin-gebruikersinterface de muisaanwijzer op ‘Toolbox’ en selecteer je ‘Advertiser MasterTag’. Vervolgens open je het tabblad ‘Discover’.

Merkpartnerships – groei samen met andere adverteerders

In de Publisher Directory kun je filteren op merkpartnerships. Merkpartnerships zijn samenwerkingsverbanden van merk tot merk, bedoeld om de klantenbinding, de diversiteit van de partners en de groei van het programma te verbeteren. Merkpartnerships werken alleen maar als er een grote affiniteit tussen de twee adverteerders bestaat. De producten moeten elkaar op natuurlijke wijze aanvullen en het totale aanbod versterken. Een eenvoudig voorbeeld is een reisaanbieder die samenwerkt met een bedrijf dat parkeer- of transferdiensten voor een vliegveld aanbiedt. Of een bloemist die samenwerkt met een chocolademerk.

Dergelijke partnerships kunnen bijzonder krachtig zijn, maar het kan tijd kosten om de juiste match te vinden en het kan zijn dat er maar enkele merkpartnerships mogelijk zijn. Je kunt de Publisher Directory filteren op ‘Brand Partnership’ om potentiële adverteerders te vinden om mee samen te werken. Als je in de directory wilt worden opgenomen en door adverteerders gevonden wilt worden, kun je contact opnemen met uk-brandpartnerships@awin.com.

Power 100 – onze selectie van beste partners

De Power 100, die dit jaar in het Awin Report zijn uitgelicht, vormen de interessantste partners op ons platform. Alle 100 partners zijn zorgvuldig geselecteerd door een wereldwijde groep experts in affiliate publishing en bieden een waaier aan bewezen technologieën en proposities.

Download het Awin Report Power 100 hier en laat je inspireren.

Een opengesteld programma – de kortste weg naar publishers

De laatste optie is niet zozeer een wervingstool maar eerder een instelling die je voor je account kunt maken. Als je een programma openstelt, dan betekent dit dat je alle beperkingen wegneemt voor publishers die zich bij je account aansluiten. Dat klinkt een beetje wild, maar je kunt wel voorwaarden aan je account verbinden waaraan alle publishers zich moeten houden, zodat je toch een zekere mate van controle behoudt. Het grote verschil is dat publishers niet meer om toestemming hoeven te vragen om aan je programma deel te nemen en toegang krijgen tot je promotiemateriaal, zoals banners, links en productgegevens. Dat is uiteraard niet voor iedereen een geschikte oplossing. Financiële instellingen, bijvoorbeeld, hebben voorschriften waaraan hun publishers zich wettelijk moeten houden en dan is screening erg belangrijk. Ook zijn er merken die hun publishers willen doorlichten om er zeker van te zijn dat er sprake is van merksynergie en dat ze op de juiste manier vertegenwoordigd zullen worden. Als je denkt ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’ en je veel partners wilt aanspreken, dan neemt deze aanpak eventuele barrières weg voor publishers die met je willen samenwerken.

Met behulp van deze tools moet de werving van publishers veel eenvoudiger en efficiënter verlopen. Je zou bij het selecteren van partners de meeste tijd moeten besteden aan het beoordelen van aanbevolen publishers in de Publisher Directory en het uitnodigen van de besten, het doorbladeren van de Opportunity Marketplace voor ad-hocopdrachten of campagnespecifieke ondersteuning en het in de gaten houden van nieuwe publishers in de directory, waarbij je filtert op je sectoren. Je moet ook wat tijd uittrekken om naar potentiële partners in de Power 100 te zoeken en technologiepartners te beoordelen. Tot slot moet je je ogen openhouden voor dat perfect passende merkpartnership.

Als alle uitnodigingen de deur uit zijn, bestaat je volgende uitdaging uit het bijhouden wie er aan je programma deelneemt en welke uitnodigingen er nog openstaan. Dat doe je het gemakkelijkst op het tabblad ‘Uitgenodigd’ van de Publisher Directory. De kolom ‘Status lidmaatschap’ laat je weten of de uitnodiging nog in behandeling is of is afgewezen en of de publisher lid is geworden. Je kunt bovendien op status filteren om een duidelijker beeld te krijgen van je publisherwerving.

Gerelateerde artikelen