In Good Company met Awin: Elise Takkenberg

  • Geschreven door
  • .

Als affiliate netwerk ben je de spil in een intensieve & dynamische driehoekssamenwerking. 

 

Delen

Als affiliate netwerk ben je de spil in een intensieve & dynamische driehoekssamenwerking. Onze accountmanagers, technisch consultants, industry experts, salesmanagers, het marketingteam enzovoorts hebben dan ook regelmatig, of zelfs dagelijks, contact met onze partners. Maar wie zijn die Awin mensen achter de telefoon of dat e-mailtje eigenlijk? 

 In onze reeks ‘In good company met Awin’ willen wij een gezicht geven aan collega’s die zich dagelijks inzetten voor onze adverteerders, publishers en ons netwerk. Immers, zonder deze ambitieuze, hardwerkende collega’s zou Awin er niet zijn. En ze zijn stuk voor stuk ook allemaal hartstikke leuk natuurlijk!

Daarom willen we je aan de hand van een reeks interviews kennis laten maken met enkele drijvende krachten achter Awin Benelux. Wie zijn ze eigenlijk? En wat houdt ze momenteel bezig? Met een aantal vragen pogen we je een beetje inzicht in de persoon te geven door onder andere hun huidige focuspunten en nabije toekomstverwachtingen bloot te leggen.

De volgende Awin-kracht die we gevraagd hebben onze blogreeks aan te vullen is Elise Takkenberg, Product Delivery Manager. 

Wil je je even voorstellen aan onze lezers? Wie ben je en wat maakt jouw rol binnen Awin bijzonder?

Ik ben Elise Takkenberg, word volgende week 25 jaar en ik ben inmiddels begonnen aan mijn vijfde rol binnen Awin. Ik ben als intern begonnen in het toenmalige Retail & Fashion team, waarna ik part time aanbleef, uiteindelijk mijn eigen nieuwe rol mocht opzetten binnen het team en daarna ook nog een aantal maanden de rol van interim accountmanager heb vervuld.

In 2016 werd het grootste operationele project voor Awin ooit aangekondigd: de volledige adverteerders- en publisher base, maar ook lokale tools, moesten gemigreerd worden naar een nieuw technisch platform (voor jullie bekend als Awin’s user interface). Ik heb deze taak voor de Benelux en later ook Italië op mij genomen, waardoor mijn functie veranderde naar Project Manager. In deze rol heb ik later ook de platform migratie voortkomend uit onze fusie met affilinet geleid.

Tijdens deze projecten is mijn interesse in techniek en business development aangewakkerd. In 2018 heb ik daarom de stap gemaakt naar een global functie voor ons hoofdkantoor. Ik werk vanuit het kantoor in Amsterdam, maar mijn directe collega’s zitten verspreid over Londen, Berlijn en München. In mijn nieuwe rol als Product Delivery Manager fungeer ik als project manager voor ons product team en ben daarin de schakel tussen product, engineering en de business (de commerciële teams).

Wat zie je als jouw grootste ‘Awin-succes’?

In mijn geval is mijn grootste ‘Awin-succes’ ook mijn grootste uitdaging geweest want dat is zonder twijfel de platform migratie van zanox naar Awin geweest waar ik als projectmanager verantwoordelijk voor was.

Zoals bij elk nieuw project, is het in het begin zoeken naar de juiste start en aangezien Benelux een van de eerste markten was in de platform migratie hebben wij ook met ons team een aantal belangrijke processen opgezet die later als standaard werden gebruikt door de markten die na ons door de migratie gingen. Een van de belangrijkste dingen die ik heb geleerd was de impact van de transitie op de gehele organisatie, niet alleen voor de commerciële teams waar het een wijziging betekende voor de dagelijkse processen, maar daarnaast ging de gehele organisatie over naar een nieuwe front- en back end.

 Naast het verhuizen van de complete infrastructuur van A naar B moest uiteraard de dagelijkse business blijven doordraaien en dan met name voor onze partners. Een van mijn  belangrijkste verantwoordelijkheden was dan ook de inventarisatie en uiteindelijke integratie van de ontbrekende tools op het Awin platform, denk hierbij bijvoorbeeld aan de Email Approval Tool en de integratie van het Orangelabel platform.

Het was aan mij om dit samen met het project team om in goede banen te leiden,  door o.a. alle interne en externe communicatie op te zetten, creëren van processen, het maken van commercieel materiaal en het daadwerkelijk uitvoeren van de migratie. Ik ben enorm trots op het eindresultaat en vind het leuk dat ik in mijn nieuwe rol nog steeds meewerk aan de continue verbetering en uitbreiding hiervan. 

Wat is volgens jou nu precies de kracht van Awin Benelux en de mensen die er werken?

Ik werk sinds een jaar of twee voornamelijk met internationale collega’s uit de andere markten  en kan daardoor een goede vergelijking maken. De kracht van Awin Benelux zit hem absoluut in de Nederlandse mentaliteit die we bij ons dragen en vertalen naar ons werk: nieuwe kansen aanpakken en deze  vlot opvolgen, altijd met oog op kwaliteit. Een directe communicatiestijl helpt hierbij: het team is enthousiast om nieuwe initiatieven te testen en geeft waardevolle (eerlijke) feedback

Heb je ten slotte voor ons een bijzondere lees-, kijk- of luistertip? Welke uitspraak, welk boek of welke film bijvoorbeeld, heeft jou die unieke business-les gegeven die je altijd bij zal blijven?

 Een boek wat mij op persoonlijk en zakelijk vlak goede inzichten heeft gegeven is The Subtle Art of Not Giving a F*ck van Mark Manson, een down-to-earth verkapt zelfhulpboek met een flinke dosis humor. Lees vooral het origineel in het Engels want de schrijver heeft een leuke  schrijf stijl, wat in de vertaling wellicht niet  volledig overkomt.

Een andere tip is de podcastreeks ‘How I Built This’ waarin Guy Raz in gesprek gaat met ondernemers achter ‘s werelds bekendste bedrijven (o.a. Ben & Jerry’s, Slack, LinkedIn, Lonely Planet, Airbnb en Instagram). In deze interviews wordt er teruggeblikt naar de start van het bedrijf en hoe deze uiteindelijk uitgegroeid zijn naar de grote en succesvolle business vandaag de dag.

Delen