In good company met Awin : Mike Kramer

  • Geschreven door
  • .

Als affiliate netwerk ben je de spil in een intensieve & dynamische driehoekssamenwerking.

Delen

Onze accountmanagers, technisch consultants, industry experts, salesmanagers, het marketingteam enzovoorts hebben dan ook regelmatig, of zelfs dagelijks, contact met onze partners. Maar wie zijn die Awin mensen achter de telefoon of dat e-mailtje eigenlijk? 

 In onze reeks ‘In good company met Awin’ willen wij een gezicht geven aan collega’s die zich dagelijks inzetten voor onze adverteerders, publishers en ons netwerk. Immers, zonder deze ambitieuze, hardwerkende collega’s zou Awin er niet zijn. En ze zijn stuk voor stuk ook allemaal hartstikke leuk natuurlijk!

De volgende Awin-kracht die we gevraagd hebben onze blogreeks aan te vullen is Mike Kramer, accountmanager

Wil je je even voorstellen aan onze lezers? Wie ben je en wat maakt jouw rol binnen Awin bijzonder?

Mijn naam is Mike Kramer en ik ben 23 jaar oud. Ik werk nu iets meer dan een jaar bij Awin nadat ik in 2015 hier mijn stage had afgerond. Deze meewerkstage beviel mij zo goed dat ik na het afronden van mijn studie weer gesolliciteerd heb en inmiddels alweer een tijd aan de slag ben bij Awin.

Bij Awin ben ik begonnen in het Key account managementteam ter ondersteuning van de accountmanagers in rol van Account Executive. Ik heb daarbij de accountmanagers en industry leads van  het Finance en Telecom segment ondersteund met hun dagelijkse werkzaamheden, waarbij verantwoordelijk waren voor de strategische werkzaamheden en ik de operationele. Na een succesvolle periode als account executive ben ik doorgegroeid naar de rol van accountmanager in het account development team. 

Wat mijn rol binnen Awin zo bijzonder maakt is het feit dat ik elke dag met hele grote en mooie merken kan en mag werken. Hier leer ik ontzettend veel van en geeft mij veel mogelijkheden om mijzelf te ontwikkelen aan het begin van mijn carrière. Daarnaast zijn er bij Awin veel doorgroeimogelijkheden wat voor mij een mooi perspectief binnen het bedrijf biedt, mits ik hier hard voor werk en aan mijn competenties blijf werken natuurlijk!

Hoe ben je in online marketing terecht gekomen en wat trok je het meeste aan in deze industrie?

In 2013 ben ik begonnen aan de HBO-studie Commerciële Economie aan de Hogeschool van Amsterdam waarbij je wordt voorbereid op een dynamische marketingomgeving. Je volgt in vier jaar allerlei verschillende vakken, waaronder online marketing. De vakken die hiermee te maken hadden trokken mij aan omdat ik altijd al graag meer wilde weten over online marketing, een industrie die nooit stil staat en die naar mijjn mening altijd zal blijven groeien. Om dit vervolgens te combineren met commerciële doeleinden is voor mij de ideale match. 

 En wat maakte uiteindelijk de doorslag om bij Awin te starten?

 In het derde jaar moest ik opzoek naar een meewerkstage en heb ik binnen mijn sociale kring veel positieve verhalen gehoord over stage lopen bij Awin. Daarbij kwam ook kijken dat ik nog weinig wist van affiliate marketing en dat ik hier erg graag meer over wilde leren. Ik kan iedere student die een commerciële opleiding volgt aanraden om stage te lopen bij Awin. Hou hiervoor onze carrière pagina in de gaten. Naast dat je er super veel leert, werk je met leuke collega’s en zit je in een prachtig kantoor op een centraal gelegen locatie in Amsterdam.

 De stage is zo goed bevallen dat ik het semester erna een minor online marketing (marketing tomorrow) gevolgd heb om zodoende ook na mijn studie aan de slag te gaan in online marketing en uiteindelijk dus weer bij Awin kon starten na mijn opleiding. 

 Wat zou je vandaag de dag veranderen in de affiliate industrie als je dat zou kunnen?

Ik zou graag het beeld wat adverteerders hebben over affiliate marketing willen veranderen. Wat ik merk is dat er veel adverteerders zijn die te weinig focus op affiliate marketing hebben en hier ook te weinig tijd voor vrij maken.  Het kanaal draait om het realiseren van een postieve ROI omdat je, in tegenstelling tot andere marketingkanalen, puur af rekent op performance, waardoor het super transparant is. Er zijn veel marketingkanalen waar minder goed uitgemeten kan worden hoe de ROI is.

Een goede werk/privé balans is natuurlijk ook erg belangrijk. Wat is jouw ultieme manier om je te ontkoppelen van werk?

Dit begint eigenlijk aan het eind van de week, wanneer de start is van onze vrijmibo. Op dinsdag, donderdag en zaterdag voetbal ik bij voetbalvereniging ZOB in de Zuidoostbeemster, waarbij er een mooie mix is tussen serieus presteren en het zijn van een vriendenteam. Daarnaast is het bezoeken van festivals en op vakantie gaan voor mij een goede ontkoppeling van werk.  

Waar kijk je dit jaar het meeste naar uit?

Ik kijk het meest uit naar het eind van het jaar om te zien wat ik allemaal heb bereikt binnen de organisatie. Hoe heb ik mij ontwikkeld? Ben ik weer doorgegroeid? En wat voor ontwikkelingen zijn er geweest binnen Awin? Daarnaast is het eind van het jaar altijd een turbulente en drukke periode met verschillende events zoals Cyber Weekend, Kerst en het zorgseizoen. Je probeert de adverteerders in je portfolio in deze tijd extra goed te voorzien van kansen en mogelijkheden om het optimale resultaat te bereiken, om te laten zien wat de kracht is van het affiliate kanaal.   

Heb je ten slotte voor ons een bijzondere lees-, kijk- of luistertip? Welke uitspraak, welk boek of welke film bijvoorbeeld, heeft jou die unieke business-les gegeven die je altijd bij zal blijven?

Zeker, onlangs heeft mijn collega, Industry Lead Telecom,Dirk Delfgaauw, een artikel gepubliceerd over hoe je loyaliteit creëert in de Telecom markt en waarom dit zo belangrijk is  voor deze specifieke markt. Een must read voor elke partij die hier mee bezig is. 

Delen